!!

Beste gast Alfist,

U bent niet ingelogd op het forum van Club Alfa Romeo, Om te registreren klik hier of log-in

LET OP !!  als gast ziet u ook maar een klein gedeelte van het forum. Als aangemeld lid ziet u ook minder advertenties.

Algemeen > Algemene Alfa topics

alfa brera of GT?

(1/3) > >>

soffie:
Na dat wij ons 166 hebben moeten verkopen zijn we weer in de race voor een nieuwe alfa, mijn vrouw en ik zijn rond 50 jaar oud :) ja ja ik weet het maar we zijn van het goede bouwjaar zeg ik altijd.  nu is het zo dat wij een brera 3.2 wilden kopen eigelijk zijn de prijzen best wel betaalbaar je koopt een 2006 voor rond de 6000 euro, het moet zo wie zo een 3.2 worden ben 6 cilinder geil, maar toen kam mijn vrouw met de GT 3.2 in verhouding zijn deze duurder is daar een reden voor? graag wat advies van de kenners waarom is de brera in verhouding zo goedkoop? en of de GT duur!


alvast bedankt   groet sake en sophie

willeme:
Hallo Soffie!

Dit is een heel interessante vraagstelling. De Alfa Romeo GT en Brera werden tegelijkertijd verkocht. Officieel zat de Brera boven de GT gepositioneerd. De Alfa Romeo GT is verwant aan de 147/156 en heeft ook diens lichtvoetigheid, kwieke motoren en een interieur dat veel overeenkomsten vertoond met die twee. Oneerbiedig gezegd is de GT een 156 Coupé, terwijl de Brera een coupé is op basis van zij opvolger, de 159.

De Brera staat op het 'Premium-platform' dat ooit bedoeld was voor een range Holdens, Saabs en Alfa Romeo's. Het platform moest geschikt zijn voor voorwiel-, vierwiel- en achterwielaandrijving. Uiteindelijk kwam er niets van terecht en zijn de Brera, Spider, 159 en 159 Sportwagon de enige auto's die op dat platform zijn gebouwd.

De Alfa GT heeft de 'Busso' V6, een motor die al jarenlang leverbaar is in legendarische Alfa's (zoals de SZ, RZ en 75). De Brera heeft óók een 3.2 V6, maar dat is een GM-unit waar Alfa de ECU van mocht herschrijven (kort door de bocht).

Nu, het karakter van beide auto's zijn compleet verschillend. De GT 3.2 is de keuze voor de liefhebber van Alfa Romeo's in de sportieve zin des woords. Opzwepend, temperamentvol en vol sensaties. Het is echt een geweldige motor en de GT is een fijne stuurmansauto. Persoonlijk denk ik dat de motor iets te veel is voor de voortrein (Q2 diff en wat aanpassingen doen wonderen). De Brera moet je zien als een stijlvolle lounge om in te cruisen, desnoods op hogere snelheid. Het is geen slome auto, maar de GT V6 is sneller. Vanuit d eBrera maakt het niet uit. Bij die auto geniet je van het ruimere interieur, de hogere kwaliteit en de rotsvaste wegligging.

De auto's zijn eerder complementair aan elkaar. Echt twee tegenpolen. Heel apart dat een fabrikant deze twee tegelijkertijd in productie heeft gehad.

soffie:
Kijk dit is super info!! :sign0098:  wij willen ook toch wel wat comfort dat de Brera wat minder snel is dat is niet erg. de keus is dan ook minder moeilijk nu, wij vinden de Brera ook wat mooier smoelen. echt top bedankt voor deze informatie dit is erg behulpzaam voor ons!!

GT1986:
Brera een ruimer interieur? Je maakt een grapje zeker? Ik kan er met m’n 1,96 meter niet eens in zitten, zit vol met m’n hoofd tegen het dak. Bij de GT is dat geen enkel probleem. De achterbank hadden ze bij de Brera beter weg kunnen laten, daar kun je alleen zitten als je benen geamputeerd zijn. Bij de GT kun je, mits je allen iets inschikt, ook als volwassene achterin zitten. De GT heeft een hele praktische volwaardige kofferruimte, bij de Brera is dat matig.

Enige reden om voor de Brera te kiezen is wat mij betreft dat het de modernere auto is van de 2. Waar de GT op de 156 (1997!) gebaseerd is, is de Brera op de 159 (2006) gebaseerd. Dat merk je aan alles. Ook de passieve veiligheid ligt op een hoger niveau.

Ondanks dat zou ik altijd de GT boven de Brera prefereren. Koop een 3.2, dan heb je niets meer te wensen. Behalve lagere brandstofprijzen dan :D

willeme:

--- Citaat van: GT1986 op 23 december 2018, 12:57:54 ---Brera een ruimer interieur? Je maakt een grapje zeker? Ik kan er met m’n 1,96 meter niet eens in zitten, zit vol met m’n hoofd tegen het dak.

--- Einde van citaat ---

Dat is opmerkelijk, ik ben zelf een stukje langer en kan redelijk zitten in een Brera terwijl de GT voor mij wat krapper is. Met name in de breedte vind ik dat de Brera prettiger qua ruimte.

Wellicht het verschil tussen de verhouding beenlengte/romplengte.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Powered by SMFPacks Ads Manager Mod