!!

Beste gast Alfist,

U bent niet ingelogd op het forum van Club Alfa Romeo, Om te registreren klik hier of log-in

LET OP !!  als gast ziet u ook maar een klein gedeelte van het forum. Als aangemeld lid ziet u ook minder advertenties.

Oasis en 1 gast bekijken dit topic.

*

Oasis
2

  • Type Alfa: Giulietta
  • *
    - Startende Alfist
Blue&Me module uitgeschreven, aux weg
« Gepost op: 27 maart 2024, 18:34:58 »
Hallo allen,

Sinds ruim een jaar in het bezit van een rode Giuletta (170pk) uit 2012. Hartstikke tevreden, geweldige wagen en al 25k fijne kilometers gehad, zonder echte problemen. Na wat zoekwerk hier weet ik dat dit niet het eerste topic is over dit onderwerp, maar ik kon nergens echt antwoord vinden.
Tijdje terug echter de knipperende kilometerstand gekregen en dus een issue met de Blue&Me. Het verbinden van de telefoon, dus echte Bluetooth, functioneerde vanaf dat moment ook niet meer. Geen probleem, gebruikte ik niet. Aux kabeltje (in het handschoenenvak, zat er origineel in) heeft alle tijd gewerkt.
Gisteren is de auto bij de dealer geweest ivm een ander, ongerelateerd, issue (DNA-schakelaar). Toen meteen de B&M module laten uitprogrammeren. Het vervangen vond ik veel te prijzig voor iets wat ik niet gebruik, maar aangezien ik er toch was, vond ik het verhelpen van de knipperende km-stand wel fijn. Echter, nu werkt de aux kabel dus ook niet meer. Display geeft (als ik op de Media knop klik) aan geen media te vinden. Dit had ik niet verwacht. Mijn vraag aan jullie: wat is exact de link tussen Bluetooth, de B&M module en de aux kabel? Heeft de dealer mij simpelweg vergeten te vertellen dat de aux nu ook weg is? Of kan het dat er iets verkeerd is 'uitgeschreven'?
En belangrijker: wat zou een oplossing zijn? Is het wellicht mogelijk het bluetooth gedeelte uit te schrijven, en dus het knipperen van de km-stand op te lossen, maar de aux te behouden? Of is dit niet te splitsen?

Ik hoop dat iemand mij wat kan verhelderen en allicht adviezen heeft. Ik zal nog even de dealer bellen, maar ik heb ook geen idee of het "terug inschrijven" van de module, incl knipperen, om aux terug te krijgen, een optie is.

Alvast hartstikke bedankt!
*

DanielH92
1.923

  • Type Alfa: Giulietta QV TCT
  • *****
    Moderatore - Super Alfist
Re: Blue&Me module uitgeschreven, aux weg
« Reactie #1 Gepost op: 27 maart 2024, 23:34:05 »
De aux loopt bij bepaalde radio's via de Blue&Me dus niet gek dat die nu weg is. Welk type radio heb je, met of zonder opklapscherm?
*

Oasis
2

  • Type Alfa: Giulietta
  • *
    - Startende Alfist
Re: Blue&Me module uitgeschreven, aux weg
« Reactie #2 Gepost op: Gisteren om 18:10:45 »
De aux loopt bij bepaalde radio's via de Blue&Me dus niet gek dat die nu weg is. Welk type radio heb je, met of zonder opklapscherm?

Ik heb het opklapscherm.

Moet zeggen dat ik niet echt de link had gelegd dat de aux via de b&m liep