!!

Beste gast Alfist,

U bent niet ingelogd op het forum van Club Alfa Romeo, Om te registreren klik hier of log-in

LET OP !!  als gast ziet u ook maar een klein gedeelte van het forum. Als aangemeld lid ziet u ook minder advertenties.

Alfa Romeo Types > 159

159 2 din radio vervangen

(1/8) > >>

DeHeerDeWit:
Dag allen,

Sinds vrijdag ben ik in het bezit van een 159 2.0 jdtm Ti SW uit 2012 en ik vraag mij af wat ik nodig heb voor het vervangen van de originele radio/nav unit (huidig is 2 din met fabrieks nav). Daarom de volgende vragen:
- Hebben mensen suggesties voor 2 din units?
- Welke kabels heb ik nodig om mijn stuurbediening te kunnen blijven gebruiken?

Ik verneem het graag :)



wardog:
Hoi,

Ik zou even zoeken op het forum want hier zijn legio topics over.
Zelf heb ik hem vervangen door een android radio van eunavi via aliexpress.
Maar ik kan het niet aanbevelen want ik heb niks anders als gedoe met het ding en probeer dan maar eens support te krijgen of garantie te claimen.
Deze was wel geschikt voor stuurwiel bediening en deze werkt ook (half ). heb je er 1 zonder stuurwielbedienings optie dan heb je een can-bus adapter nodig.
Ook wel belangrijk is of je blue and me module daar zit want niet alle systemen zullen dan passen.
In onderstaand topic staat mijn ervaring beschreven.
https://www.clubalfaromeo.nl/forum/159-brera-spider/radio-en-navigatie/


DeHeerDeWit:
Bedankt voor je reactie :)

Dit forum is helaas niet zo goed doorzoekbaar, dus had de zoektocht al redelijk snel opgegeven, maar ik kon mij ook niet voorstellen dat ik de enige was die deze aanpassing uit wil voeren.

Dutchdriftking:
Het probleem is een beetje dat er zeer veel aftermarket Android radio's via Ali aangeboden worden, er zit nogal verschil in kwaliteit. Bij mij zit er momenteel eentje in van de vorige eigenaar. Ik erger mij bij deze vooral aan de slechte pasvorm. Hij is traag en werkt beroerd op de wifi (hotspot telefoon of wifi  thuis op de oprit) De FM radio is ruk en de DAB+ is ook niet fantastisch. Stuurwielbediening, achteruitrij camera, en bluetooth werkt wel super.

Ik wil wel weer een nieuwe Ali Express radio. Dit daar wanneer je de goede hebt de pasvorm echt wel mooi is, en het er dan origineel uitziet. Let op, de 159 is fabrieksaf met radio met en zonder navigatie geleverd. De variant met navigatie is net een centimeter hoger. Als je die vervangt dan zal de Ali radio vrijwel nooit mooi passen. De specs welke ik zoek:

-  Laatst mogelijke Android versie (12 is de beste die ik kan vinden)
-  Groot werkgeheugen en intern geheugen (hier zit vaak het prijsverschil in en is denk ik ook de reden waarom de meeste de goedkoopste en dus traagste hebben)
- Aansluiting stuurwielbediening
- Aansluiting huidige achteruitrij camera
- draadloos Android Auto

Ik kom dan uit op onderstaand exemplaar, alleen kan ik geen positieve review over Erisin vinden.... overigens kon ik op deze site eerder nog 128gb opslag en de optionele camera selecteren, dat lukt nu niet meer. Wellicht kan iemand hier aan de specs zien of het een goede is?

https://www.erisin.com/products/erisin-es8520r-7-android-120-car-stereo-for-alfa-romeo-spider-159-brera-dsp-carplay-auto-4g-lte-slot-ips-bt50-tda7851-gps

Milan.M:
Ik zou een unit nemen van een gerenommeerd merk zoals Sony die ondersteuning biedt voor Apple CarPlay en Android Auto. Daar heb je veel meer aan dan een variant die zelf op Android draait.

Met Carplay en Android Auto heb je alles van je telefoon in de auto, en het systeem draait op je telefoon dus geen last van trage units.
Daarnaast blijven deze systemen veel langer ondersteund dan units die alleen draaien op Android, wat alleen maar ten goede komt voor de toekomstbestendigheid.

Sony maakt een aantal varianten die Carplay en Android Auto ondersteunen, ik ben persoonlijk minder bekend met andere merken.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Powered by SMFPacks Ads Manager Mod