Club Alfa Romeo

Algemeen => Algemene Alfa topics => Alfa Romeo gerelateerd nieuws => Topic gestart door: B van Kraaikamp op 28 november 2019, 07:59:50

Titel: Fusie tussen FCA en PSA is 'een kwestie van weken'
Bericht door: B van Kraaikamp op 28 november 2019, 07:59:50
FUSIE PSA EN FCA 'KWESTIE VAN WEKEN'
Het begint er sterk op te lijken dat Fiat Chrysler en PSA geen tijd te verliezen hebben en al heel snel samen gaan. Medewerkers van beide concerns zouden inmiddels op de hoogte zijn gebracht van de termijn waarin de samensmelting moet plaats hebben.

(https://i.ibb.co/0G1WwYc/Schermafdruk-2020-01-28-10-31-30.png)

Nog geen maand geleden kwamen de eerste berichten naar buiten dat Fiat Chrysler Automobiles en Groupe PSA met elkaar in zee willen gaan. Sindsdien is het verhaal al een stuk concreter geworden en nu blijkt dat de fusie zelfs nog dit jaar moet gaan gebeuren. Persbureau Reuters heeft een verklaring voor de medewerkers van beide concerns onderschept, waaruit blijkt dat een groep van vijftig man volop werkt aan het rond krijgen van de fusie. Het zou 'binnen enkele weken' rond moeten zijn, waarschijnlijk dus nog dit jaar.

Het megaconcern dat uit de fusie voortkomt laat dus niet lang meer op zich wachten. De aantijgingen van General Motors aan het adres van FCA lijken daarbij ook geen roet in het eten te gooien. Als het proces eenmaal afgerond is, moet naar verluidt het hoofdkantoor van het concern in Nederland worden gevestigd. PSA-CEO Carlos Tavares blijft de CEO en gaat het bedrijf runnen, met als rechterhand John Elkann (van FCA) als bestuursvoorzitter van het concern. Met vereende krachten hopen FCA en PSA zich concurrerend op te kunnen stellen ten opzichte van grote concerns als Volkswagen, Toyota en Renault-Nissan.

Bron: https://www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/fusie-psa-en-fca-kwestie-van-weken/

Titel: Re: Fusie tussen FCA en PSA is 'een kwestie van weken'
Bericht door: MysteryAngel op 28 november 2019, 18:01:33
Nou prima.
Nu nog een paar volume modellen voor Alfa romeo en Fiat,
en dan kan het best nog wel iets worden. :)