Club Alfa Romeo

Algemeen => Algemene Alfa topics => Alfa Romeo gerelateerd nieuws => Topic gestart door: Paul K op 4 juni 2019, 00:21:53

Titel: Giulietta Veloce S Edition is de best klinkende Giulietta
Bericht door: Paul K op 4 juni 2019, 00:21:53
Dat hopen we tenminste...

(https://static.autoblog.nl/images/wp2019/alfa-romeo-giulietta-veloce-s-edition-2019-75--005.jpg)

De modelcyclus van een gemiddelde auto is vrij eenvoudig te voorspellen. De auto wordt geïntroduceerd, vervolgens wordt het model een paar jaar geleverd. Dan volgt de facelift. Is men tevreden over het uiterlijk, veranderd er weinig (Volvo V40), is er nogal kritiek, dan is de facelift vaker behoorlijk ingrijpend (BMW 1 Serie).

Dan volgt weer een periode van een jaar of twee, maximaal drie en dan is het over en uit en staat de opvolger weer klaar. Uiteraard zijn er voldoende uitzonderingen: Japanse merken zijn over het algemeen iets sneller en Volvo neemt iets langer zijn tijd.

Alfa Romeo is nog een uitzondering, net als veel andere merken van het FCA concern. Daar zit natuurlijk maar één reden achter: geldgebrek. Als er voldoende geld was geweest, was er allang een nieuwe kleine SUV, Mito en Giulietta. Dus wat doen je dan? Simpel: je lapt de oude modellen nog maar een keertje op. De Giulietta is al enkele malen voorzien van een facelift: in 2013, 2016 en 2019.

(https://static.autoblog.nl/images/wp2019/alfa-romeo-giulietta-veloce-s-edition-2019-75--003.jpg)

Wat wel leuk is van dergelijke overjarige modellen is dat de kinderziektes eruit zijn en ze lekker compleet worden uitgerust. Dat geldt ook voor de Alfa Romeo Giulietta Veloce S Edition. Het is een extra smakelijk model op basis van de Giulietta Veloce (voorheen Giulietta QV). De Veloce S Edition komt er in drie kleuren: wit, zwart en grijs. De Veloce S Edition is te herkennen aan de 18″ zwarte velgen plus een hoop rode badges. Daarnaast heeft de auto koolstofvezel spiegelkappen en sideskirts. Het leukste is echter het ‘Elaborazioni 1919’-uitlaatsysteem van Magneti Marelli

Het feestje gaat door in het interieur, waar je eveneens rode Giulietta en Veloce S badges overal ziet. Tevens krijg je bekleding in de combinatie leder/alcantara en een hifi-installatie van de firma Bose. De De Veloce S Edition is voorzien van de bekende 1.750 TBI benzinemotor, nog steeds goed voor 240 pk en 340 Nm. Hij klinkt nu alleen wat beter. Er worden slechts 30 exemplaren voor de Australische markt gebouwd. Of een dergelijke uitvoering ook naar Nederland komt, is vooralsnog niet bekend.

Bron: https://www.autoblog.nl/nieuws/dit-is-de-beest-klinkende-giulietta-tot-nu-toe-125195?amp=1
Titel: Re: Giulietta Veloce S Edition is de best klinkende Giulietta
Bericht door: alfata op 4 juni 2019, 09:44:06
Deze auto is een jaar geleden toch al gepresenteerd? Beetje laat nieuws  :D
Titel: Re: Giulietta Veloce S Edition is de best klinkende Giulietta
Bericht door: MysteryAngel op 4 juni 2019, 17:28:40
Wel mooi zo hoor in het zwart.
Gaat er op motorisch gebied ook nog iets veranderen?
De 1.3 firefly motoren of so?
Titel: Re: Giulietta Veloce S Edition is de best klinkende Giulietta
Bericht door: brinkerik op 4 juni 2019, 21:22:26
Die wordt niet meer in de Giulietta verwacht.

Hopelijk volgend jaar Genève de definitieve "Tonale" met daarin ook de nieuwe motoren.
Titel: Re: Giulietta Veloce S Edition is de best klinkende Giulietta
Bericht door: MysteryAngel op 5 juni 2019, 18:15:21
Citaat van: brinkerik op  4 juni 2019, 21:22:26
Citaat van: brinkerik op  4 juni 2019, 21:22:26
Die wordt niet meer in de Giulietta verwacht.

Hopelijk volgend jaar Genève de definitieve "Tonale" met daarin ook de nieuwe motoren.

Ja reuze benieuwd wat er van al die plannen nog over blijft,
als de fusie door mocht gaan.
Zou wel jammer zijn als we geen nieuwe hatchbacks meer zouden krijgen van AR.
Ook vind ik het nog steeds een misser dat er geen sportswagon versie van de Giullia is gebouwd.
Titel: Re: Giulietta Veloce S Edition is de best klinkende Giulietta
Bericht door: Alfa 147 Ti op 5 juni 2019, 21:50:41
Ach ja FCA wat moet ik er van zeggen😂😂😂😂😂😂😂😂😂😭😭😭😭😢😢😢😢😢 is gewoon heel tries wat er met Alfa Fiat en Lancia wordt gedaan dit zou bij een Duits auto merk nooit gebeuren, prutsers zijn het ik kan het niets anders zeggen en verbaast me nog dat het nog steeds bestaat.
Titel: Re: Giulietta Veloce S Edition is de best klinkende Giulietta
Bericht door: Giuliatje op 5 juni 2019, 22:23:53
Ik denk dat je het mis hebt, je bekijkt de situatie door een NL/EU bril. FCA kijkt mondiaal en ziet dat de winst voorlopig niet in EU te halen valt. Ze hebben nog niet voldoende geld om ook het modellengamma voor EU op punt te krijgen. Dus krijgen andere werelddelen voorrang. Zoals zuid Amerika. Verder hebben ze ingezien dat er nu teveel veranderd op het gebied van alternatieve aandrijving en dan kun je beter wachten om te kijken welke koers er ingezet wordt in de Autowereld. Je kan maar 1 keer goed je geld investeren. Dat het voor ons als liefhebber allemaal lang duurt is begrijpelijk, maar als FCA hebben ze nu even geen andere keus.
Maar ze werken echt wel op de achtergrond aan nieuwe modellen, ze moeten wel. Maar je moet eerst geld (Jeep) maken om te kunnen investeren. En een partner als een Renault kan ook het een en ander versnellen.