!!

Beste gast Alfist,

U bent niet ingelogd op het forum van Club Alfa Romeo, Om te registreren klik hier of log-in

LET OP !!  als gast ziet u ook maar een klein gedeelte van het forum. Als aangemeld lid ziet u ook minder advertenties.

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

*

B van Kraaikamp
752

  • Type Alfa: 147 FL Veloce Blackline
  • *****
    - Super Alfist
  • Organizzatore di Eventi
GM legt bom onder fusie FCA en PSA met rechtszaak
« Gepost op: 25 november 2019, 23:03:38 »
GM legt bom onder fusie FCA en PSA met rechtszaak'
GM beweert dat er sprake is van corruptie en samenzwering. FCA zou de vakbonden met steekpenningen hebben gemanipuleerd.



De rechtszaak die General Motors woensdag in de VS tegen Fiat Chrysler Automobiles (FCA) heeft aangespannen wegens omkoperij en corruptie, kan grote gevolgen hebben voor de Amerikaanse auto-industrie en de voorgenomen fusie tussen FCA en PSA. Dit meldt Automotive News Europe. FCA zou met steekpenningen vakbondsonderhandelingen hebben gecorrumpeerd en daar zou ook GM onder lijden.

In diverse rechtszaken in de VS is aangetoond dat medewerkers van FCA over een periode van tien jaar meerdere malen collectieve onderhandelingen met de vakbond United Auto Workers (UAW) zouden hebben gemanipuleerd. Hiermee zouden de belangen van GM zijn geschaad. Volgens GM is ook de fusie tussen Fiat en Chrysler en de opleving van die merken het gevolg van corruptie en samenzwering. De fabrikant kan delen van de zaak moeilijk bewijzen, zoals de bewering dat GM tot een fusie met Fiat zou zijn geforceerd. Zo luidt de lezing van GM.

“Dit is erg agressief. GM gaat all the way om zo FCA aan te vallen", zo meldt Peter Henning, een voormalige federale officier van justitie aan CNBC. “Dit wordt echt een gevecht.”

Henning meldt dat het moeilijk wordt voor GM om te bewijzen dat de fabrikant direct werd geschaad door de corruptie tussen de vakbond UAW en FCA. Drie leidinggevenden van FCA hebben schuld bekend aan verschillende aanklachten van omkoping. Volgens de Italiaans-Amerikaanse fabrikant gaat het slechts om een paar rotte appels en is de rechtszaak vooral bedoeld om de voorgestelde fusie met PSA en de lopende onderhandelingen met de UAW te verstoren. Zo meldt CNBNC.

Bron: https://automotive-online.nl/management/laatste-nieuws/overig/26523-gm-legt-bom-onder-fusie-fca-en-psa-met-rechtszaak
🍀Huidig: Alfa Romeo 147 FL (2007), Veloce Blackline 🍀
Ex: Alfa Romeo 147 (2004), Veloce Lusso
Ex: Alfa Romeo 147 (2001), Distinctive
*

MysteryAngel
2.543

  • Type Alfa: Nog geen
  • *****
    - Super Alfist
Re: GM legt bom onder fusie FCA en PSA met rechtszaak
« Reactie #1 Gepost op: 26 november 2019, 17:56:59 »
Dat is niet zo best...
Maar ja wat is er nog over van GM nu de fusie van FCA met PSA zo goed als rond is?