!!

Beste gast Alfist,

U bent niet ingelogd op het forum van Club Alfa Romeo, Om te registreren klik hier of log-in

LET OP !!  als gast ziet u ook maar een klein gedeelte van het forum. Als aangemeld lid ziet u ook minder advertenties.

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

*

B van Kraaikamp
752

  • Type Alfa: 147 FL Veloce Blackline
  • *****
    - Super Alfist
  • Organizzatore di Eventi
Winstgroei FCA: Manley ziet een zelfstandige groep voor zich
« Gepost op: 2 augustus 2019, 12:17:41 »
Winstgroei FCA: Manley ziet een zelfstandige groep voor zich
FCA presenteerde 31 juli haar tweede kwartaalcijfers, die zeker niet zo negatief waren als menigeen zou verwachten. De omzet daalde enigszins (-3%), maar de winstcijfer waren juist hoger dan in dezelfde periode van 2018.Manley voorziet dat de financiële doelen voor 2019 zullen worden behaald gedurende het tweede halfjaar. Ook benadrukte de CEO, dat een partnerschap met Renault weliswaar een mooie buitenkans was geweest, maar dat FCA tevens prima op eigen benen kan staan in de toekomst. Alle investeringen zullen de komende jaren doorgaan, ook al had dit in een samenwerking met meer voordeel gekund. Overigens blijft Lingotto intussen de deur openhouden voor mogelijke partners, die ook veel voordeel zien in een gelijkwaardige fusie.

Tijdens het afgelopen kwartaal heeft FCA wereldwijd 1.157.000 auto’s verkocht, wat 11% minder is dan in dezelfde periode vorig jaar. De netto-omzet is blijven steken op 26,7 miljard, terwijl de nettowinst is toegenomen tot 793 miljoen (+14%). Manley noemt het een solide en structureel resultaat, dankzij een steeds efficiëntere bedrijfsvoering en goede resultaten in de beide Amerika’s. In Europa heeft de focus volgens Manley vooral gelegen op het verder reduceren van de kosten en zal ook het komende halfjaar pittig zijn. Vooral omdat er nog geen nieuwe modellen gelanceerd zullen worden. Manley zegt dat er nog veel werk ter verrichten is, om het juiste productportfolio te krijgen op Europese bodem. Hybride en elektrische modellen vormen daarin een belangrijk onderdeel. Maserati speelt als eerste een grote rol op dat gebied, want voor dat merk zijn tot 2023, 10 marktintroducties voorzegd.

Het merk met de drietand kon vandaag deze aankondiging wel gebruiken, want het kromp de afgelopen drie maanden met maar liefst 46%. Alfa Romeo, de andere belangrijke pijler van de luxe tak, deed het niet veel beter met -42%. Ook Fiat kromp op Europese bodem (-10,2%), terwijl Jeep (+1,8%) en Lancia beide groeiden (+27,4%).
🍀Huidig: Alfa Romeo 147 FL (2007), Veloce Blackline 🍀
Ex: Alfa Romeo 147 (2004), Veloce Lusso
Ex: Alfa Romeo 147 (2001), Distinctive
*

Giuliatje
162

  • ***
    - Alfist
  • Club Alfa Romeo lid
Re: Winstgroei FCA: Manley ziet een zelfstandige groep voor zich
« Reactie #1 Gepost op: 2 augustus 2019, 20:43:10 »
Ik had het ook al ergens gelezen, gaat de goede kant op. Het kost wel veel tijd. Maar de eerste resultaten zijn binnenkort zichtbaar.

Overigens was in het nieuws dat het met de 4 grote Duitse fabrikanten het momenteel slechter gaat.
Ze gaan oa flink snijden in het aantal modellen. De oorzaak zijn de veranderende markten zoals China. Dieselschandaal en de fikse investeringen in elektrische auto’s.