!!

Beste gast Alfist,

U bent niet ingelogd op het forum van Club Alfa Romeo, Om te registreren klik hier of log-in

LET OP !!  als gast ziet u ook maar een klein gedeelte van het forum. Als aangemeld lid ziet u ook minder advertenties.

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

*

DanaBanana
759

  • *****
    - Super Alfist
Re: Grote beurt Alfa Giulia
« Reactie #15 Gepost op: 26 februari 2020, 21:29:51 »
Even over de garantie: Er staat nergens in de garantievoorwaarden dat deze vervalt als het onderhoud niet bij een dealer wordt uitgevoerd. Er staat alleen dat "het vereist is dat de onderhoudsbeurten, zoals voorgeschreven door de Fabrikant en beschreven in het instructieboekje, zijn uitgevoerd en gecertificeerd door degene die deze werkzaamheden heeft verricht."

Dus als het onderhoud volgens de voorschriften wordt uitgevoerd door een specialist of andere garage, is er in principe niks aan de hand qua garantie.

Naar mijn mening kan een specialist of goede garage een reguliere onderhoudsbeurt net zo goed doen als de dealer. Als hij z'n werk maar serieus neemt, de juiste onderdelen gebruikt, over de goede tools beschikt, etc. Het voordeel van de dealer is wel dat die vaak net wat betere informatie heeft over specifieke problemen, updates, etc.

Persoonlijk kies ik voor de dealer. Ook omdat ik van de oude stempel ben: Als je - na 'hard' onderhandelen - tot een deal bent gekomen over de aanschaf van de auto, dan moet je elkaar daarna ook wat gunnen. Ik verwacht dan van de dealer service, flexibiliteit,attentheid en dat ze met me meedenken. En in ruil daarvoor gun ik hen van harte dat ze wat verdienen op het onderhoud. Bij mijn huidige dealer werkt dat al een aantal auto's prima.

Naar een prijsvechter als Kwikfit zou ik nooit gaan met een relatief nieuwe en waardevolle auto..
*

Niels G60
421

  • Type Alfa: Alfa 155/147
  • ****
    - Senior Alfist
    • van Doorn en Top Nijkerkerveen
Re: Grote beurt Alfa Giulia
« Reactie #16 Gepost op: 28 februari 2020, 21:18:33 »
Nee garantie vervalt niet als het onderhoud is uitgevoerd door een niet dealer. Zolang de auto maar aantoonbaar is onderhouden, zijn ze verplicht zich aan de garantie te houden.
www.vandoornentop.nl

Alfa 155 2.0 16V EVO4 R Seq
Abarth Punto EVO SuperSport Stage 4
Fiat Grande Punto Sport T-Jet Stage 2