!!

Beste gast Alfist,

U bent niet ingelogd op het forum van Club Alfa Romeo, Om te registreren klik hier of log-in

LET OP !!  als gast ziet u ook maar een klein gedeelte van het forum. Als aangemeld lid ziet u ook minder advertenties.

Alfa Romeo Types > De Alfa Brera club

Spider (939) cabriodak afstellen

(1/9) > >>

Maarten86:
Hallo allemaal,

Bij mijn Spider (939) uit 2007 zijn twee maanden geleden de gasveren vervangen, deze waren versleten waardoor de glazen achterruit bij het openen en sluiten de beugels achter de hoofdsteunen raakte.

Sindsdien, iedere keer wanneer ik het dak opende, ging dat steeds schokkeriger, alsof het dak te "los". Het was geen continue beweging maar hij flapperde als het ware naar achteren.

Nu heb ik sinds afgelopen week dat het dak niet meer open gaat. De handeling werkt perfect, de klep gaat open, het dak begint te bewegen, maar wanneer de achterruit in de houder valt klapt deze niet verder in en kan de rest van het dak niet naar achteren bewegen en opvouwen.

Ik heb gehoord dat dit met het "afstellen" van het dak heeft te maken, ook n.a.v. plaatsen nieuwe gasveren. Heeft iemand enig idee hoe dit moet?
Ik ga ermee terug naar de specialist waar de gasveren zijn vervangen maar msischien is de handeling zo eenvoudig dat ik het zelf kan stellen.

Alvast bedankt!

Hieronder is zichtbaar bij welke stand het dak vastloopt:

Japiob:
Mijn gasveren zijn in Naarden vervangen bij de aldaar gevestigde cabrio specialist.Mocht het niet lukken hebben zij wellicht een oplossing

alfabertone:
Weet je zeker dat de pompdruk goed is?
Achter de passagier stoel in het opbergvak zit een kabel die, als je er aan trekt, de druk aflaat van de pomp zodat je de kap met de hand kan bedienen.
Bij de pomp zelf kan je de klep waar hij aan vast zit voelen en de andere kant op duwen. (richting de achterkant van de auto)
Dit deed wonderen bij mij.
Ik vraag me af of daar geen veer aan vast hoort te zitten die hem in de goede positie houdt.
Zie ook https://www.alfaworkshop.co.uk/alfa_brera_spider_hood_release.shtml

Maarten86:
Het is inmiddels gerepareerd, het waren versleten palletjes/nokjes welke de beweging van het dak mogelijk maken. Deze zijn vervangen en het dak beweekt weer als een zonnetje! :-)
Vorig weekend lekker met de Spider door het Zwarte Woud geflaneerd ;-)

Alfaerwin:

--- Citaat van: Maarten86 op  2 augustus 2020, 13:17:17
Citaat van: Maarten86 op  2 augustus 2020, 13:17:17 ---Het is inmiddels gerepareerd, het waren versleten palletjes/nokjes welke de beweging van het dak mogelijk maken. Deze zijn vervangen en het dak beweekt weer als een zonnetje! :-)
Vorig weekend lekker met de Spider door het Zwarte Woud geflaneerd ;-)



--- Einde van citaat ---

Hé,
Ik ben ook van plan om mijn gasveren op de spider de vervangen en had graag van je vernomen over welke palletjes/nokjes je het hier hebt? Kunt u mij soms een afbeelding toe sturen.
Met vriendelijke groeten.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Powered by SMFPacks Ads Manager Mod