!!

Beste gast Alfist,

U bent niet ingelogd op het forum van Club Alfa Romeo, Om te registreren klik hier of log-in

LET OP !!  als gast ziet u ook maar een klein gedeelte van het forum. Als aangemeld lid ziet u ook minder advertenties.

Alfa Romeo Types > De Alfa Giulietta club

Hellinghouder

(1/4) > >>

GiuliettaFan:
Hoi,
De giulietta is standaard uitgerust met een hellinghouder. Ik heb dit echter niet getest tijdens de testrit en had daar wel enkele vragen over. Hoe en wanneer werkt dit precies. Wat als je op een helling voor een rood ligt staat. Kan je dan door die hellinghouder ook in S & S gaan of wat gebeurt er dan?

Trigger:
De hellinghouder werkt bij mijn weten wanneer je wil vertrekken op een helling. Start-stop kan dus perfect meewerken. Bij mij heeft het toch altijd gewerkt :)

yvesart:
je komt aan rijden.. je stopt.. je laat het gaspedaal en koppeling los (in z'n vrij natuurlijk :rolleyes: ), maar blijft op de rem drukken.. hij gaat in StartStopSysteem.. ofwel in standby..  vervolgens kan je de handrem aantrekken om te blijven staan en laat je je rem los..
 
als je weer weg wilt rijden, trap je de koppeling in.. motor start, versnelling in z'n één en handrem lossen.. de holdhill houdt nu de auto "op de rem" totdat je de koppeling op laat komen en je rijdt weg..

Wilbert G:

--- Citaat van: yvesart;3278 ---je komt aan rijden.. je stopt.. je laat het gaspedaal en koppeling los (in z'n vrij natuurlijk :rolleyes: ), maar blijft op de rem drukken.. hij gaat in StartStopSysteem.. ofwel in standby..  vervolgens kan je de handrem aantrekken om te blijven staan en laat je je rem los..
 
als je weer weg wilt rijden, trap je de koppeling in.. motor start, versnelling in z'n één en handrem lossen.. de holdhill houdt nu de auto "op de rem" totdat je de koppeling op laat komen en je rijdt weg..
--- Einde van citaat ---
Ahaaa! Dus het werkt alleen als je de auto uit zn versnelling hebt!? Moet je trouwens ook de handrem erop hebben, en kan het ook zonder S&S? Want vaak sta je ook op een dijkoprit o.i.d. en sta je met meerdere auto's rustig naar voren te schuifelen totdat je kunt invoegen of oversteken. Dan laat je e auto gewoon in zn versnelling. De hillhold werkt dan niet?

catch:
In mijn ervaring hoeft hij niet in zijn vrij te staan, hoeft hij niet op de handrem en hoeft hij ook niet in S&S te staan om de hill holder te laten werken.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Powered by SMFPacks Ads Manager Mod