!!

Beste gast Alfist,

U bent niet ingelogd op het forum van Club Alfa Romeo, Om te registreren klik hier of log-in

LET OP !!  als gast ziet u ook maar een klein gedeelte van het forum. Als aangemeld lid ziet u ook minder advertenties.

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

*

Remon
79

  • Type Alfa: Giulietta
  • **
    - Junior Alfist
Brembo upgrade Giulietta
« Gepost op: 9 juni 2015, 23:23:12 »
Ik heb even een vraagje voor de kenners onder ons, hopelijk dat iemand mij van het verlossende woord kan voorzien :)

Ik wil de 305mm remmen van mijn Giulietta upgraden naar de 330mm Brembo's.
Nu kom ik verschillende sets tegen, vaak hebben de Brembo's de montagebouten in de lengterichting van de auto zitten. Ik heb van de week even bij mijn Giulietta gekeken en hier zitten de montagebouten in de dwarsrichting. Wat ik ondertussen van damitch300 heb begrepen is dat er 2 sets in omloop zijn en ik dus degene moet hebben die je niet zo vaak tegenkomt.

Ondertussen heb ik al wel een 'verkeerde' set besteld, misschien dat ik deze d.m.v. adapters passend kan krijgen. Weet iemand of deze zo ergens te krijgen zijn? Verder was ik benieuwd of iemand kan bevestigen dat de remklauwen van een 159 2.4JTD wel 1 op 1 gaan passen op mijn Giulietta? Dat dacht ik namelijk ergens gelezen te hebben ooit... Dat zou een eenvoudigere en betere optie zijn dan met adapters naar mijn idee.
*

Remon
79

  • Type Alfa: Giulietta
  • **
    - Junior Alfist
Re: Brembo upgrade Giulietta
« Reactie #1 Gepost op: 12 augustus 2015, 11:05:16 »
Ik had de hoop eigenlijk al opgegeven, maar bij deze schop ik dit topic toch nog even omhoog in de hoop dat iemand mij nog verder kan helpen.

Vanaf MY2013 zijn er inderdaad andere fusees toegepast met radiale bevestiging van de remklauwen. Ik heb contact gehad met de plaatselijke Alfa dealer hoe de bevestiging is bij de <2013 QV's en deze geven aan dat de Brembo klauw zelf anders is? Dat lijkt op onderstaande tekening ook wel zo, al kan ik niet geloven dat de complete klauw aangepast is voor axiale bevestiging, lijkt mij een erg kostbare oplossing.



Zoals ook op de foto naast de part-tekening van Alfa is te zien lijkt het alsof er toch losse brackets voor zijn. Onderstaande afbeelding heb ik van een Italiaans forum waar ze het hebben over de verschillen tussen <2013 en >2013. Daar wordt aangegeven dat deze brackets gebruikt worden. Ze lijken ook origineel te zijn en niet iets aftermarkets. Tot op heden heb ik hier alleen nog geen onderdeelnummers o.i.d. van kunnen vinden, hopefully kan iemand mij hier alsnog verder helpen? Iemand met een QV of MA met Brembo's van bouwjaar 2010-2012 die wellicht bij zijn auto kan kijken???

*

frankm
5

  • Type Alfa: Giulietta 2.0 jtdm 170
  • *
    - Startende Alfist
Re: Brembo upgrade Giulietta
« Reactie #2 Gepost op: 9 mei 2016, 18:58:30 »
Er is wel een tijdje niks aan dit topic toegevoegd maar ik wil toch even mijn ervaringen kwijt.
Het lijkt erop dat er steeds meer gestandaardiseerd wordt op remmengebied. De meeste moderne remmen zijn uitgevoerd met radiale bouten. De versie van na 2013 (4-pot Brembo) heeft radiale bouten en is direct op de fusee te schroeven. De klauwen zijn inderdaad identiek aan die van een 159. Deze zijn voor € 200,- of minder gemakkelijk te vinden (e-bay.it). Deze zijn passend te maken op de "oude" fusee dmv brackets. Ik heb heel het internet afgestruind naar passende brackets maar deze zijn moeilijk te vinden. De juiste maat voor 330 mm schijven is 130 mm tussen gaten klauw en 150 mm gaten fusee (hart-hart). In Italië gevonden inclusief hoge sterkte bouten voor € 160,-. Er is ook iemand die ze aanbiedt voor  € 220,- . Als er mensen zijn die ze goedkoper hebben gevonden graag bericht.