!!

Beste gast Alfist,

U bent niet ingelogd op het forum van Club Alfa Romeo, Om te registreren klik hier of log-in

LET OP !!  als gast ziet u ook maar een klein gedeelte van het forum. Als aangemeld lid ziet u ook minder advertenties.

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

*

morneco
247

  • Type Alfa: Giulietta
  • ***
    - Alfist
Organisatie en afspelen usb-mp3's samen met blue&me - tomtom.
« Gepost op: 5 augustus 2012, 17:09:52 »
Hallo,
Toen ik de Giulietta bestelde had ik de informatie gekregen dat je mp3's op usb kon afspelen. Dit leek me schitterend, daar ik dan meerdere albums op één stick kon laden en ook kon muziek voor mijn zoontje voorzien, alsook voor mijn vrouw (daar onze muzieksmaak ver uit elkaar ligt). Persoonlijk luister ik graag chronologisch de verschillende albums van één artiest/groep na elkaar zodat je de evolutie hoort. Mijn zoontje luistert natuurlijk graag zijn kindermuziek en de partner die hoort liefst populairdere muziek en door elkaar.
Tijdens de levertijd ben ik aan de slag gegaan en heb vele cd's omgezet naar correct getagde mp3's, netjes gesorteerd volgens artiest en album in verschillende mapjes. Was ik eventjes braaf bezig.

Ondertussen heb ik reeds een grote maand mijn Giulietta en drijft de mediaplayer - usb - blue & me - tomtom combinatie mij de muren op.

Het door elkaar afspelen is geen probleem. Maar als je een bepaalde artiest volledig wil afspelen, dan vermeld het tomtom schermpje niet de artiest + album, maar tweemaal de artiest en start hij zo ergens maar in het wilde weg een lied te spelen en mag je als gek op de knoppen duwen om het eerste lied van het eerste album te krijgen. En vanaf dan speelt het bijna op volgorde (blijven rijden en nergens stoppen). Kies je afspelen volgens map dan zie artiest + map en worden de liedjes alfabetisch (titel) en niet volgens nummer (nummer wordt ook gebruikt in de bestandsnaam) gebracht. Daarna geprobeerd met playlisten. Ook hier start de mediaplayer netjes, maar zie opnieuw geen album verschijnen (deze staat echter wel in de m3u-playlist vermeld).

Nu is natuurlijk de vraag of iemand van jullie erin slaagt om alle liedjes volgens jaartal (zoals de naam van de map en tag vermeld) en nummer te laten afspelen zodat je op het schermpje van de tomtom titel - artiest en album vermeld ziet?
Alfa Romeo Nuova Giulietta Super 1.4 Turbo Alfa Rosso
*

Oparulez
60

  • **
    - Junior Alfist
Organisatie en afspelen usb-mp3's samen met blue&me - tomtom.
« Reactie #1 Gepost op: 6 augustus 2012, 16:02:31 »
Hallo Morneco,
 
Dit onderwerp is reeds vaker ter sprake gekomen op dit forum, je zou hier al de nodige threads van moeten kunnen vinden. Er gaan verschillende meningen de ronde, echter lijkt het overgrote deel last te hebben van de combinatie USB-ingang en (veel) mp3s. Vanuit de dealer is er al gemeld dat het (B&M) een Microsoft systeem is en zegt men dat het gebruik van USB-sticks boven de 8GB niet wordt ondersteund. Uit ervaring kan ik melden dat zelfs een 32GB USB-stick netjes wordt gelezen door het systeem, maar je komt inderdaad steeds terug op de beperkingen van het besturen.
 
Sorteren kan (via het dashboard), maar deze sortering werkt heel zwart wit. Een lijst(om je gewenste specifieke liedje te selecteren) werkt in de meeste gevallen niet, je kunt niet bepalen waar je begint af te spelen, je kunt ook niet liedjes doorspoelen of terugspoelen. Ik ben na een jaar nog vreselijk content mijn Juul, maar het hele media-systeem (ook de kwaliteit van het Bose-systeem vind ik niet De Bom) scoort voor het gevoel van de meeste mensen als ik het zo hoor en lees toch wel lichtjes onvoldoende.
 
Ik weet dat ik je hiermee niet verder heb kunnen helpen, maar wellicht draagt dit wat bij in je energieke zoektocht naar de ultieme oplossing :) Indien je die overigens hebt gevonden, hoop ik dat je dat hier snel zal laten weten!
*

morneco
247

  • Type Alfa: Giulietta
  • ***
    - Alfist
Organisatie en afspelen usb-mp3's samen met blue&me - tomtom.
« Reactie #2 Gepost op: 10 augustus 2012, 21:36:20 »
Ondertussen heb ik reeds verschillende mogelijkheden geprobeerd, maar voorlopig werkt voor mij het volgende om alle albums van één artiest of groep te beluisteren. Ik heb in de mp3-tag bij het album het jaar genoteerd (jaar - albumtitel).

Op die manier verschijnen de album netjes onder elkaar op het tomtom schermpje. Ik gebruik ook slechts één artiest/groep op een usb-stick. Voor de familie-uitstappen neem ik een andere usb-stick met verschillende artiesten op en laat die dan willekeurig afspelen, of gaat de radio aan.
Alfa Romeo Nuova Giulietta Super 1.4 Turbo Alfa Rosso