!!

Beste gast Alfist,

U bent niet ingelogd op het forum van Club Alfa Romeo, Om te registreren klik hier of log-in

LET OP !!  als gast ziet u ook maar een klein gedeelte van het forum. Als aangemeld lid ziet u ook minder advertenties.

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

*

Nickvh
26

  • Type Alfa: Giulietta 1.4T MultiAir
  • *
    - Startende Alfist
  • Club Alfa Romeo lid
Stuurbekrachtiging valt soms uit bij je mito? Lees dit topic
« Gepost op: 1 augustus 2019, 13:35:36 »
Ik schrijf dit topic voor mensen die hier ook ervaring mee hebben of mensen die dit probleem ook hebben en geen idee hebben hoe nu verder.

een maand geleden gebeurde het voor het eerst, mijn stuurbekrachtiging viel uit maar gelukkig na een herstart niks meer aan de hand.
vorige week zaterdag terugkomend van limburg was het weer zover opnieuw viel de stuurbekrachtiging uit, nu was het toch wel tijd om er iets aan te doen.

Op internet was het volgende te vinden:
De eerste modellen mito's schijnen soms een probleem te hebben met de stuurbekrachtigings sensor , deze gaat in de loop der tijd steeds slechter werken en de stuurbekrachtiging zal steeds regelmatiger uitvallen.
De oplossing hiervoor? de hele stuurkolom vervangen want de sensor kan dus blijkbaar heel moeilijk los vervangen/gekocht worden.

Oplossingen:
- een nieuwe stuurkolom 800-1200 euro (euhh ja dit werd hem niet)
-Een gereviseerde stuurkolom met een nieuwe sensor erin 200 euro los en 360 euro met inbouw en garantie (ja dit klonk een stuk beter)

Hoe het in zijn werk ging:

Een afspraak gemaakt bij https://www.stuurbekrachtiging-specialist.nl/webshop/stuurkolommen/alfa-mito-stuurkolom/ kon de volgende dag al langskomen.
Ze lezen eerst de auto uit om zeker te zijn dat dit het probleem is en ja hoor dat was bij mij zo.
Je wacht een uurtje en je auto is weer klaar met 2 jaar garantie.

Graag zou ik ook willen weten of mensen dit ook hebben gehad en hoe hun het hebben laten oplossen of zelf opgelost natuurlijk.
Ik heb het laten doen vooral voor de 2 jaar garantie, aangezien ze dan niet kunnen zeggen ja dat komt omdat je hem verkeerd hebt aangesloten.




Trotse eigenaar van een:

Alfa romeo mito 1.4 Tjet
Stage 1: 170PK/304NM
Uit eind 2008 Verkocht!

Giulietta 1.4T MultiAir
Stage 1 190 PK
*

Tinus Tussengas
3

  • Type Alfa: Mito
  • *
    - Startende Alfist
Re: Stuurbekrachtiging valt soms uit bij je mito? Lees dit topic
« Reactie #1 Gepost op: 16 augustus 2019, 22:38:23 »
Wat vaak slecht is bij een Mito is de stuurhoeksensor. Deze wordt dan ook vaak vervangen om het bekende probleem van het uitvallen van de stuurbekrachtiging op te lossen.

De reden van het stuk gaan van deze sensor is wanneer deze niet genoeg spanning krijgt.
Vroeger merkte je wanneer een auto een slechte accu had dat deze de startmotor niet meer rond wilde gooien. In de auto's van tegenwoordig is de startmotor niet de grootste stroomverbruiker meer, maar de stuurbekrachtiging. Wanneer de accu slecht is en de stuurbekrachtiging flink moet werken kan deze een te lage spanning krijgen waardoor hij in storing schiet, en hem eruit gooit. Dit heeft als effect dat de stuurhoeksensor slecht wordt en het euvel dus vaker optreed. Wanneer je er op tijd bij bent is het vervangen van een slechte accu dus een goede oplossing.