Club Alfa Romeo

Alfa Romeo Types => De Giulia / Stelvio Club => Topic gestart door: PatrickP0078 op 18 december 2020, 19:14:57

Titel: LED verlichting monteren
Bericht door: PatrickP0078 op 18 december 2020, 19:14:57
Hoi, mijn Giulia heeft geen lens/projector in de koplampen zitten. Mij werd eens verteld dat om deze reden daarom geen xenon en led pitten gemonteerd mogen worden.

Weet iemand hoe dat precies zit? Ik wil namelijk graag van de halogeen pitten af.

Hoor graag van jullie!
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Robert69 op 19 december 2020, 09:30:00
Huh? Geen lens in een Giulia?? Dat vind ik wel opmerkelijk, zou verwachten dat huidige auto's standaard een lensoptiek hebben.

Als je geen lensoptiek hebt kun je inderdaad geen xenon of led monteren in verband met het strooilicht waarmee je anderen serieus verblindt. Wel kun je aftermarket lensoptiek monteren of laten monteren, maar dat moet uiteraard in je bestaande lamp passen. Heb dat destijds gedaan in mijn 147, fase 1 via Retrofitlab. Nadeel van xenon vind ik wel dat de lichtopbrengst best snel afneemt en ze best prijzig zijn om te vervangen.

Aftermarket led monteren is ook nog een optie, maar ook dan moet je een lens hebben. Plus het is best een gedoe om een acceptabel lichtbeeld te krijgen. Heb ze net zelf in mijn Juul gezet maar twijfel of ik ze erin laat zitten.

Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: codipo01 op 19 december 2020, 09:41:53
Wat ik me afvraag dan zal de complete koplamp dan niet te vervangen zijn door een koplamp met lens optiek en led DRL
Of zit je dat met het canbus systeem van de auto.

Er zullie hier best wel mensen zijn die deze vraag kunnen beantwoorden.

Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Milan.M op 20 december 2020, 18:47:42
Xenon of led in een reflector koplamp is een No-go. Zoals Robert al aangeeft ga je daarmee anderen verblinden, ze zijn niet gemaakt voor die typen lampen.

Een tweedehands setje koplampen met projectoren is misschien de makkelijkste optie. Je zult dan wel zeker moeten weten of de contacten van de stekkers overeenkomen. Zo niet, dan zul je die om moeten steken/bedraden.

Een setje gebruikte koplampen kun je vinden op Onderdelenlijn, marktplaats, Facebook of EBay enz.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: PatrickP0078 op 23 december 2020, 16:05:19
Bedankt voor de reacties! Zal onderdelenlijn en marktplaats een tijdje in de gaten houden.
Tevens heb ik Retrofit een mail gestuurd, hopelijk kunnen ze er wat mee.
Hieronder een foto van mijn koplamp:
(https://i.ibb.co/7R0SVfh/IMG-20201219-135127.jpg) (https://ibb.co/Gtrdk6m)

Heb bij de aanschaf van deze Giulia er niet bij stil gestaan dat ze zonder lenzen konden komen, blijkbaar dus wel.

Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Robert69 op 24 december 2020, 09:50:43
In een ander topic gaat het ook over plaatsen van led's. Iemand van het forum heeft led's in zijn GT zonder lensoptiek geplaatst en dat lijkt gewoon goed te werken. Dus je kunt het altijd eens proberen met ledjes.

ziehier: https://www.clubalfaromeo.nl/forum/exterieur-54/interessant-stukje-over-led-voor-o-a-de-giulietta/msg125838/#new
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Barre op 30 december 2020, 23:56:14
Zojuist iets zien passeren op facebook, Tekno LED zou eind januari een halogeen naar xenon/led conversiepakket uitbrengen welke ook zou verzonden worden met instructies om te installeren. Op hun site https://www.tkledlight.com/ niet direct iets van terug gevonden maar wel op facebook. Misschien is dit iets?
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: PatrickP0078 op 31 december 2020, 09:58:04
Zojuist iets zien passeren op facebook, Tekno LED zou eind januari een halogeen naar xenon/led conversiepakket uitbrengen welke ook zou verzonden worden met instructies om te installeren. Op hun site https://www.tkledlight.com/ niet direct iets van terug gevonden maar wel op facebook. Misschien is dit iets?

Topper! Heb ze gevonden op Facebook meteen een bericht en een mail gestuurd, bedankt!
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 4 januari 2021, 10:45:38
Ter aanvulling, ik heb onlangs in de Giulietta van mijn vrouw LEDs gezet uit China en die bevallen best goed.

Heb nu nog een setje besteld (die nu zo langzamerhand toch wel een keer binnen moet zijn) voor de Giulia.

Zodra ik ze heb zal ik ze proberen te monteren (is namelijk niet veel ruimte bij een Giulia en dan eens kijken wat het doet met lichtopbrengst en evt strooilicht.

Mocht het lukken dan zit je vervolgens ook nog eens met de dagrij verlichting wat tevens grootlicht is. Dat zijn H15 fittingen. Maargoed ik ga eens eerst kijken of het dimlicht mooi wordt of niet.

Zodra het erin zit zal ik mijn bevindingen wel delen.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 5 januari 2021, 16:28:29
Lampjes zijn binnen maar is me nu iets te koud om ermee te gaan klooien. Zag dat de voorspelling voor dit weekend af en toe zon is. Dus nog een paar dagen geduld
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: codipo01 op 5 januari 2021, 19:49:50
Ben heel benieuwd hoe het bevalt.
Laat even weten of de montage makkelijk was.
Dank je wel.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 6 januari 2021, 11:25:28
Ga ik zeker doen. Heb toevallig van het weekend een halogeenlampje moeten vervangen want die was stuk. Als de LEDs nou 3 dagen eerder waren geweest had ik het in 1x goed kunnen doen maar dit was dan de generale repetitie. Is wel een geklooi hoor. Stuur indraaien zodat je bij dat klepje in het binnenscherm komt, klepje lospielen met van die rot clipjes. Dan rubberen dop eraf en dan nog een heel geklooi om het lampje uit de voet te krijgen. Is niet veel ruimte dus hoop dat de led's gaan passen met dat ventilatortje erop maar we gaan het zien. Zodra ik ermee aan de gang ga, zal ik wat foto's maken en zal ze in deze toppic wel plaatsen dan.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 11 januari 2021, 09:35:14
Update:

Lampjes zijn gemonteerd. Was eigenlijk een fluitje van een cent.

Je draait het wiel naar binnen aan de kant waar je wilt beginnen.
Vervolgens heb je dus dat plaatje in de wielkuip die je eraf moet halen. De klemmetjes of pinnetjes bestaan uit twee delen. Het middelste rondje wip je met een schroevendraaier iets omhoog en pak je vervorgels met een spits tangetje eruit. Het "tweede" rondje kun je vervolgens met de vingers wel eruit pulken. Vervolgens haal je het plaatje uit de wielkuip en kun je bij de rubberen ronde dop aan de achterkant van de lampunit.


De halogeen haal je er het makkelijkst uit door de stekker nog even aan de lamp te laten zitten en een keer in de breedte links rechts te wrikken, dan komt hij vrij makkelijk los, Vervolgens haal je de lamp uit de stekker.

Dan de LED. Meeste led lampjes hebben een los plaatje (fitting) waar je de lamp zelf doorheen schuift. Ik heb eerst het plaatje in de lamphouder gedaan maar in principe moet je ook de hele led in 1x op de goede plek kunnen krijgen. Het H7 plaatje is feitelijk een rondje met een platte kant met daarop een pinnetje. Dat pinnetje moet naar boven wijzen. Let wel erop dat je bij de Giulia met reflector lamp alleen LED's monteert met twee zijden. Dus een platte led met aan twee kanten van die gele vierkantjes erop. Vervolgens draai je hem zo dat deze led rechtop staat, dus feitelijk moeten de platte kanten van de led naar de zijkant wijzen.

Dan koppel je het stekkertje van de auto aan het stekkertje van de led lamp. Op het stekkertje van de led lamp staat keurig + en - maar de stekker van de Giulia heeft twee zwarte draadjes dus niet te herleiden wat + of - is. Gewoon vastmaken dus en de auto even starten om te kijken of hij het doet. Zo niet steek je het stekkertje andersom erin en dan moet hij het doen.

Vervolgens druk je de kabeltjes en kleine canbus kastje wat aan de LED zit in de lampunit zodat de rubberen dop er weer op kan, plaatje met de klemmetjes er weer op en klaar is kees.

Lichtopbrengst en lichtbeeld is echt een hele verbetering tov halogeen. En het ziet er veel moderner uit, wit licht ipv geel licht. Pas even op. Op de foto staat een led met 4 kanten. Deze zat er in eerste instantie in maar deze gaf een slecht lichtbeeld. Veel verblinding. Dus gisteren weer de twee kantige erin gezet. Het lichtbeeld op de laatste foto is overigens wel van het uiteindelijke lampje met twee kanten. Nu heel tevreden over in ieder geval. En dat voor een paar ali lampjes van 20 euro...

(https://i.ibb.co/DbTnPcT/20210109-153548.jpg) (https://ibb.co/mBg7rZg)
(https://i.ibb.co/GkyMNMV/20210109-153556.jpg) (https://ibb.co/6bztLt4)
(https://i.ibb.co/qD3hmqb/20210109-153815.jpg) (https://ibb.co/NFdfWDw)

(https://i.ibb.co/gPcdhQD/20210109-155319.jpg) (https://ibb.co/X3GDM6z)
(https://i.ibb.co/GsY9rpK/20210109-160652.jpg) (https://ibb.co/pWVQkwt)
(https://i.ibb.co/zN5wQG4/20210109-160809.jpg) (https://ibb.co/XV4TjSC)

(https://i.ibb.co/WBfQ9D0/20210110-175324.jpg) (https://ibb.co/HGq0vNC)
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: codipo01 op 11 januari 2021, 13:41:04
Top uitgelegd zo 👌👌
Ga ze er ook in zetten 😃😃
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 11 januari 2021, 14:16:42
Graag gedaan, gaat vast lukken en je gaat er denk ik wel plezier van hebben.

Ik baal als een stekker. Auto heeft 4-jarig leasecontract en heb hem nu al 3 jaar. Baal dat ik die led's er niet eerder ingezet heb... Maargoed, kan ik nog een jaartje genieten voordat de auto er helaas uit moet....

Succes en ben benieuwd wat jij ervan gaat vinden.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Robert69 op 11 januari 2021, 15:09:48
@Ruud_Enschede (https://www.clubalfaromeo.nl/forum/index.php?action=profile;u=1806) : is die onderste foto met 2 of 4 ledstripjes? Wat een bak licht zeg, dat heb ik echt niet met mijn led's met twee kantjes
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 11 januari 2021, 21:58:03
Die was met 2 zijdige led dus degene die je moet hebben. Met 4 zijdige led was het nog extremer. Maarja dat is gewoon gevaarlijk. Moet er eerlijkheidshalve wel bij zeggen dat de foto een beetje vertekent. In het echt is het wel wat minder hoor maar wel een hele duidelijke verbetering tov halogeen.

De twee zijdige led in de giulietta was ook stukken minder dan dit. Dus denk dat de conclusie moet zijn dat je bij reflectorlampen 2 zijdige leds moet hebben en bij projectors zoals in de giulietta kun je best naar 4 zijdig.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Robert69 op 12 januari 2021, 13:39:10
Die was met 2 zijdige led dus degene die je moet hebben. Met 4 zijdige led was het nog extremer.

Dus denk dat de conclusie moet zijn dat je bij reflectorlampen 2 zijdige leds moet hebben en bij projectors zoals in de giulietta kun je best naar 4 zijdig.

Het lijkt inderdaad echt een bak licht. Maar misschien komt dat wel omdat het een vrij donkere weg is. Maar eh...je schrijft dat 4-zijdige led voor de projectorlampen zijn? Heb je daar ook een foto van toevallig?
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: johanvanmarion op 12 januari 2021, 15:16:01
Ziet er echt top uit zeg. Ik wil graag dezelfde upgrade voor mijn giulia echter zie door de bomen het bos niet welke lampjes ik moet hebben.

Welke en waar heb jij besteld als ik vragen mag?
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 12 januari 2021, 16:23:35
@Robert (https://www.clubalfaromeo.nl/forum/index.php?action=profile;u=1568), nee hleaas van de Giulietta met 4 zijdige lampjes nog geen foto gemaakt. Sterker nog, heb er nog niet eens mee gereden om uit te proberen. Druk druk druk zal ik maar zeggen. Maar ik zal aan je denken....


@Johanvanmarion: Ik heb ze bij Ali besteld (zier link), van zdatt, h7 canbus led en dan de zilveren twee zijdige variant voor in de Giulia, in de Giulietta met projectors heb ik van dezelfde aanbieder de 4 zijdige leds. Deze tip werd namelijk bij een toppic van de Giulietta gegegeven. Er zijn natuurlijk honderden, zo niet duizenden aanbieders maar hier had iemand binnen het forum goede ervaringen mee dus daarom ook maar dezelfde besteld.

https://nl.aliexpress.com/item/4001179132633.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.33b85292XQagCN&algo_pvid=ee5c64d1-4491-462f-bc9f-04f6efdfb2c9&algo_expid=ee5c64d1-4491-462f-bc9f-04f6efdfb2c9-11&btsid=0b0a555b16104648106886273ef23a&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: codipo01 op 19 januari 2021, 09:57:22
Gister ook Led verlichting er in gezet.
Wat een verschil en zo te merken hebben tegen liggers er geen last van.
Nu nog even de dagrijverlichting vervangen want dat is nu te geel bij de ledverlichting.
En dan ook meteen maar mijn mistlampverlichting vervangen in led.
Helemaal Happy (https://abs.twimg.com/emoji/v2/72x72/1f600.png)

Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 19 januari 2021, 11:05:39
Ah mooi dat het gelukt is en dat je er blij mee bent. In de Giulia maakt het echt een wereld van verschil. In de Giulietta met de projector lamp valt de opbrengst me zwaar tegen eerlijk gezegd. De dagrijdverlichting van de Giulia staat ook nog bij mij op het wensenlijstje. Ik ben benieuwd welke jij erin wil zetten en of alle functies dan werken zoals grootlicht, DRL en bijv het dimmen van de lamp bij knipperlicht en dergelijke. Had je er al een op het oog??
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Robert69 op 19 januari 2021, 14:05:52
In de Giulietta met de projector lamp valt de opbrengst me zwaar tegen eerlijk gezegd.

Is dat met de 4-zijdige lampjes die zo tegenvallen, @Ruud_Enschede (https://www.clubalfaromeo.nl/forum/index.php?action=profile;u=1806) ?
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 19 januari 2021, 14:21:47
Hoi Robert, beiden eigenlijk. Eerst had ik de twee zijdige lampjes erin (die nu in de Giulia zitten) en dat vond ik zozo.... Nu dus de 4 zijdige in de Giulietta gedaan na een hoop gevloek en eigenlijk valt dat nog steeds tegen. Heb vrij veel licht zeg maar 3 tot 4 meter voor de auto uit en verder heel weinig. Nu kan het zijn dat ik de lampjes moet verdraaien maar daar had en heb ik met dit weer niet heel veel trek in eerlijk gezegd. Dat wil ik dus nog wel eens proberen en als dat geen soelaas biedt dan trek ik denk ik de hele zooi eruit en doe ik er weer halogeen in en ga ik maar voor die dure xenon set sparen waar iemand anders hier wel enthousiast over is.

Heb ook ergens gelezen dat LED ideaal is voor reflectorlampen zoals bij de Giulia (wat ik inderdaad wel kan beamen) en dat in projectorlampen zoals de Giulietta xenon beter is. Nouja, nu heb je natuurlijk zoveel mensen zoveel meningen maar vooralsnog lijkt diegene wel gelijk te hebben.

Ben jij ook nog niet tevreden dan over de leds in de giulietta??
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Robert69 op 19 januari 2021, 15:32:03
Nee, ik ben eigenlijk ook niet zo tevreden. De lichtopbrengst is matig tot slecht, de cut-off is niet messcherp hoewel ik nog geen signalen van tegenliggers heb gekregen dat ik hen verblindt. Als ik zelf voor de auto sta op een afstandje dan lijkt de ene lamp hoger te schijnen dan de andere. Dat voelt voor mezelf gewoon niet lekker dus ik overweeg ook om er dan toch maar xenon in te zetten.

Ik las een tijd terug iets over topxenon die voor minder dan 100 euro xenon inbouwen. Maar ben nu wel een beetje huiverig voor goedkoop....
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 19 januari 2021, 15:52:07
Nouja dat gevoel van goedkoop/duurkoop heb ik ook. Las ook dingen over die topxenon dat opeens bepaalde settings in de auto veranderen. Ik heb in mijn vorige Giulietta ook relatief goedkope xenon gehad en toen had ik storing op de radio als de lampen aanstonden....

Daarom liever die Hilox set waar vlgs mij een aantal mensen mee rijden, tevreden zijn over lichtopbrengst en niks geen negatieve effecten van ondervinden.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Robert69 op 19 januari 2021, 16:02:26
Nouja dat gevoel van goedkoop/duurkoop heb ik ook. Las ook dingen over die topxenon dat opeens bepaalde settings in de auto veranderen. Ik heb in mijn vorige Giulietta ook relatief goedkope xenon gehad en toen had ik storing op de radio als de lampen aanstonden....

Daarom liever die Hilox set waar vlgs mij een aantal mensen mee rijden, tevreden zijn over lichtopbrengst en niks geen negatieve effecten van ondervinden.

Moeten er dan aanpassingen gedaan worden aan de koplampen, dat je weet? Of is dat gewoon xenon pitje bestellen en erin proppen?
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 19 januari 2021, 16:58:06
Aangezien bij Xenon de kabel vast zit aan de lamp krijg je bij de Giulietta het vervelende klemmetje er dan niet of nauwelijks overheen zonder de hele lamp eruit te halen.

Dus enige wat aan te raden is, is bumper loshalen en de wielkuip deels loshalen zodat de lamp eruit kan.

Maargoed als het een beetje droger is ga ik eerst nog eens met de leds aan het draaien. Ik geef niet zo snel op ;)
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: codipo01 op 19 januari 2021, 19:04:57
In de Giulietta met de projector lamp valt de opbrengst me zwaar tegen eerlijk gezegd.

Is dat met de 4-zijdige lampjes die zo tegenvallen, @Ruud_Enschede (https://www.clubalfaromeo.nl/forum/index.php?action=profile;u=1806) ?

Ik ga voor normale lampen van het merk osram
Die zijn blauw van kleur en geven witter licht.
Het is nu geen gezicht wit als dimlicht en bijna geel licht als dagrijverlichting.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 20 januari 2021, 09:48:55
Ahh inderdaad is dat ook een goed idee. Laat me aub even weten welke lampen je bestelt en hoe het resultaat is? Dan kan ik dit keer bij jou afkijken ;)
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: codipo01 op 20 januari 2021, 11:13:31
Mistlampen zijn H11 en dagrijlicht / grootlicht is H15
Krijg ze als het goed is morgen binnen en als het buiten droog is zet ik ze er in
Ik laat het even weten aan je

gr
Cor
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 25 januari 2021, 10:19:47
En Cor?? Is het al gelukt?? Ik heb inmiddels ook wat halogeen lampjes besteld in de goed kleur, maar dan op Wish ;)

Voor dat geld kan ik het allicht eens proberen maar was toch even nieuwsgierig of het bij jou al gelukt is... Als ik zie hoe je die H15 lamp voor de dagrijverilchting moet vervangen dan vrees ik dat dat weer een hand vol schrammen en sneetjes gaat worden;(
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Robert69 op 25 januari 2021, 11:28:55
In de Giulietta met de projector lamp valt de opbrengst me zwaar tegen eerlijk gezegd.

Is dat met de 4-zijdige lampjes die zo tegenvallen, @Ruud_Enschede (https://www.clubalfaromeo.nl/forum/index.php?action=profile;u=1806) ?

Ik ga voor normale lampen van het merk osram
Die zijn blauw van kleur en geven witter licht.
Het is nu geen gezicht wit als dimlicht en bijna geel licht als dagrijverlichting.

Ik heb die met 4 zijden besteld, eens kijken wat die doen. Medio februari zijn ze binnen, volgens Ali.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 25 januari 2021, 11:31:38
Bij mij bevallen die niet geweldig maar jij hebt natuurlijk wel een veel nieuwere Giulietta dan ik dus kan ook zijn dat bij mij gewoon de lenzen oud en dof zijn geworden.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Robert69 op 25 januari 2021, 12:00:28
Bij mij bevallen die niet geweldig maar jij hebt natuurlijk wel een veel nieuwere Giulietta dan ik dus kan ook zijn dat bij mij gewoon de lenzen oud en dof zijn geworden.

Slechter dan nu kan haast niet :)

Maar eerst even aankomend weekend de ragazzon middenpijp eronder plakken :D
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: codipo01 op 25 januari 2021, 14:19:42
En Cor?? Is het al gelukt?? Ik heb inmiddels ook wat halogeen lampjes besteld in de goed kleur, maar dan op Wish ;)

Voor dat geld kan ik het allicht eens proberen maar was toch even nieuwsgierig of het bij jou al gelukt is... Als ik zie hoe je die H15 lamp voor de dagrijverilchting moet vervangen dan vrees ik dat dat weer een hand vol schrammen en sneetjes gaat worden;(

Hoi Ruud

Ze zitten er in maar de drl valt nog wel tegen.
Het is wel witter dan dat het was en ze zijn wat feller.
Mijn mistlampen zijn wel een heel stuk beter geworden.
Die gaan ook aan als ik de bocht om ga en dat scheelt behoorlijk in licht opbrengst.
Over het algemeen tevreden.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: PatrickP0078 op 26 januari 2021, 09:13:42
Lampjes zijn gemonteerd. Was eigenlijk een fluitje van een cent.
Zie je kans om de link te delen naar de lampjes? Alvast bedankt!
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 26 januari 2021, 20:07:42
En Cor?? Is het al gelukt?? Ik heb inmiddels ook wat halogeen lampjes besteld in de goed kleur, maar dan op Wish ;)

Voor dat geld kan ik het allicht eens proberen maar was toch even nieuwsgierig of het bij jou al gelukt is... Als ik zie hoe je die H15 lamp voor de dagrijverilchting moet vervangen dan vrees ik dat dat weer een hand vol schrammen en sneetjes gaat worden;(

Hoi Ruud

Ze zitten er in maar de drl valt nog wel tegen.
Het is wel witter dan dat het was en ze zijn wat feller.
Mijn mistlampen zijn wel een heel stuk beter geworden.
Die gaan ook aan als ik de bocht om ga en dat scheelt behoorlijk in licht opbrengst.
Over het algemeen tevreden.

Hmm dat is wel jammer. Welke mistlampen heb je gekozen?? Was de h15 lamp te doen of heb je je handen nu onder de pleisters zitten??
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: codipo01 op 26 januari 2021, 22:00:36
Ik heb in de mistlampen het merk osram cool bleu boost zitten.
Lampjes zijn blauw van kleur en zijn 75 watt.
Daar ben ik erg tevreden mee
De H15 in de koplampen zijn wel wat witter maar nog niet naar het zin.
Ben aan het oriƫnteren voor led maar ik weet niet hoe het campus systeem hier mee omgaat.
Het monteren van deze lampjes is een ramp en mijn handen lagen behoorlijk open.Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 27 januari 2021, 11:52:36
Haha goed dat ik het navraag, dan laat ik het mijn vrouw doen, die heeft kleinere handjes ;)

Maar Led weet ik ook niet. Voor dimlicht prima maar voor DRL en grootlicht in 1 durf ik er ook niet echt aan. Bovendien zijn die H15 leds een stuk groter en dikker dan de halogeen uitvoering en aangezien monteren al zo'n drama is, weet ik het ook niet....

Stond er bij jou H15 lampen een Kleurtemperatuur bij in Kelvin?? Zou dus dan een stuk lager moeten zijn dan de 6000 voor de leds.

De h15 die ik op wish besteld hebt zou wel 6000K halogeen moeten zijn maar of ik dat moet vertrouwen..... de tijd zal het leren.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: codipo01 op 27 januari 2021, 12:01:44
Haha goed dat ik het navraag, dan laat ik het mijn vrouw doen, die heeft kleinere handjes ;)

Maar Led weet ik ook niet. Voor dimlicht prima maar voor DRL en grootlicht in 1 durf ik er ook niet echt aan. Bovendien zijn die H15 leds een stuk groter en dikker dan de halogeen uitvoering en aangezien monteren al zo'n drama is, weet ik het ook niet....

Stond er bij jou H15 lampen een Kleurtemperatuur bij in Kelvin?? Zou dus dan een stuk lager moeten zijn dan de 6000 voor de leds.

De h15 die ik op wish besteld hebt zou wel 6000K halogeen moeten zijn maar of ik dat moet vertrouwen..... de tijd zal het leren.


Op de verpakking staat 8500K maar erg wit zijn ze niet
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 27 januari 2021, 14:07:30
8500K dat zou bijna paars moeten zijn normaal gesproken.