Club Alfa Romeo

Alfa Romeo Types => De Giulia / Stelvio Club => Topic gestart door: PatrickP0078 op 18 december 2020, 19:14:57

Titel: LED verlichting monteren
Bericht door: PatrickP0078 op 18 december 2020, 19:14:57
Hoi, mijn Giulia heeft geen lens/projector in de koplampen zitten. Mij werd eens verteld dat om deze reden daarom geen xenon en led pitten gemonteerd mogen worden.

Weet iemand hoe dat precies zit? Ik wil namelijk graag van de halogeen pitten af.

Hoor graag van jullie!
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Robert69 op 19 december 2020, 09:30:00
Huh? Geen lens in een Giulia?? Dat vind ik wel opmerkelijk, zou verwachten dat huidige auto's standaard een lensoptiek hebben.

Als je geen lensoptiek hebt kun je inderdaad geen xenon of led monteren in verband met het strooilicht waarmee je anderen serieus verblindt. Wel kun je aftermarket lensoptiek monteren of laten monteren, maar dat moet uiteraard in je bestaande lamp passen. Heb dat destijds gedaan in mijn 147, fase 1 via Retrofitlab. Nadeel van xenon vind ik wel dat de lichtopbrengst best snel afneemt en ze best prijzig zijn om te vervangen.

Aftermarket led monteren is ook nog een optie, maar ook dan moet je een lens hebben. Plus het is best een gedoe om een acceptabel lichtbeeld te krijgen. Heb ze net zelf in mijn Juul gezet maar twijfel of ik ze erin laat zitten.

Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: codipo01 op 19 december 2020, 09:41:53
Wat ik me afvraag dan zal de complete koplamp dan niet te vervangen zijn door een koplamp met lens optiek en led DRL
Of zit je dat met het canbus systeem van de auto.

Er zullie hier best wel mensen zijn die deze vraag kunnen beantwoorden.

Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Milan.M op 20 december 2020, 18:47:42
Xenon of led in een reflector koplamp is een No-go. Zoals Robert al aangeeft ga je daarmee anderen verblinden, ze zijn niet gemaakt voor die typen lampen.

Een tweedehands setje koplampen met projectoren is misschien de makkelijkste optie. Je zult dan wel zeker moeten weten of de contacten van de stekkers overeenkomen. Zo niet, dan zul je die om moeten steken/bedraden.

Een setje gebruikte koplampen kun je vinden op Onderdelenlijn, marktplaats, Facebook of EBay enz.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: PatrickP0078 op 23 december 2020, 16:05:19
Bedankt voor de reacties! Zal onderdelenlijn en marktplaats een tijdje in de gaten houden.
Tevens heb ik Retrofit een mail gestuurd, hopelijk kunnen ze er wat mee.
Hieronder een foto van mijn koplamp:
(https://i.ibb.co/7R0SVfh/IMG-20201219-135127.jpg) (https://ibb.co/Gtrdk6m)

Heb bij de aanschaf van deze Giulia er niet bij stil gestaan dat ze zonder lenzen konden komen, blijkbaar dus wel.

Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Robert69 op 24 december 2020, 09:50:43
In een ander topic gaat het ook over plaatsen van led's. Iemand van het forum heeft led's in zijn GT zonder lensoptiek geplaatst en dat lijkt gewoon goed te werken. Dus je kunt het altijd eens proberen met ledjes.

ziehier: https://www.clubalfaromeo.nl/forum/exterieur-54/interessant-stukje-over-led-voor-o-a-de-giulietta/msg125838/#new
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Barre op 30 december 2020, 23:56:14
Zojuist iets zien passeren op facebook, Tekno LED zou eind januari een halogeen naar xenon/led conversiepakket uitbrengen welke ook zou verzonden worden met instructies om te installeren. Op hun site https://www.tkledlight.com/ niet direct iets van terug gevonden maar wel op facebook. Misschien is dit iets?
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: PatrickP0078 op 31 december 2020, 09:58:04
Zojuist iets zien passeren op facebook, Tekno LED zou eind januari een halogeen naar xenon/led conversiepakket uitbrengen welke ook zou verzonden worden met instructies om te installeren. Op hun site https://www.tkledlight.com/ niet direct iets van terug gevonden maar wel op facebook. Misschien is dit iets?

Topper! Heb ze gevonden op Facebook meteen een bericht en een mail gestuurd, bedankt!
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 4 januari 2021, 10:45:38
Ter aanvulling, ik heb onlangs in de Giulietta van mijn vrouw LEDs gezet uit China en die bevallen best goed.

Heb nu nog een setje besteld (die nu zo langzamerhand toch wel een keer binnen moet zijn) voor de Giulia.

Zodra ik ze heb zal ik ze proberen te monteren (is namelijk niet veel ruimte bij een Giulia en dan eens kijken wat het doet met lichtopbrengst en evt strooilicht.

Mocht het lukken dan zit je vervolgens ook nog eens met de dagrij verlichting wat tevens grootlicht is. Dat zijn H15 fittingen. Maargoed ik ga eens eerst kijken of het dimlicht mooi wordt of niet.

Zodra het erin zit zal ik mijn bevindingen wel delen.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 5 januari 2021, 16:28:29
Lampjes zijn binnen maar is me nu iets te koud om ermee te gaan klooien. Zag dat de voorspelling voor dit weekend af en toe zon is. Dus nog een paar dagen geduld
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: codipo01 op 5 januari 2021, 19:49:50
Ben heel benieuwd hoe het bevalt.
Laat even weten of de montage makkelijk was.
Dank je wel.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 6 januari 2021, 11:25:28
Ga ik zeker doen. Heb toevallig van het weekend een halogeenlampje moeten vervangen want die was stuk. Als de LEDs nou 3 dagen eerder waren geweest had ik het in 1x goed kunnen doen maar dit was dan de generale repetitie. Is wel een geklooi hoor. Stuur indraaien zodat je bij dat klepje in het binnenscherm komt, klepje lospielen met van die rot clipjes. Dan rubberen dop eraf en dan nog een heel geklooi om het lampje uit de voet te krijgen. Is niet veel ruimte dus hoop dat de led's gaan passen met dat ventilatortje erop maar we gaan het zien. Zodra ik ermee aan de gang ga, zal ik wat foto's maken en zal ze in deze toppic wel plaatsen dan.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 11 januari 2021, 09:35:14
Update:

Lampjes zijn gemonteerd. Was eigenlijk een fluitje van een cent.

Je draait het wiel naar binnen aan de kant waar je wilt beginnen.
Vervolgens heb je dus dat plaatje in de wielkuip die je eraf moet halen. De klemmetjes of pinnetjes bestaan uit twee delen. Het middelste rondje wip je met een schroevendraaier iets omhoog en pak je vervorgels met een spits tangetje eruit. Het "tweede" rondje kun je vervolgens met de vingers wel eruit pulken. Vervolgens haal je het plaatje uit de wielkuip en kun je bij de rubberen ronde dop aan de achterkant van de lampunit.


De halogeen haal je er het makkelijkst uit door de stekker nog even aan de lamp te laten zitten en een keer in de breedte links rechts te wrikken, dan komt hij vrij makkelijk los, Vervolgens haal je de lamp uit de stekker.

Dan de LED. Meeste led lampjes hebben een los plaatje (fitting) waar je de lamp zelf doorheen schuift. Ik heb eerst het plaatje in de lamphouder gedaan maar in principe moet je ook de hele led in 1x op de goede plek kunnen krijgen. Het H7 plaatje is feitelijk een rondje met een platte kant met daarop een pinnetje. Dat pinnetje moet naar boven wijzen. Let wel erop dat je bij de Giulia met reflector lamp alleen LED's monteert met twee zijden. Dus een platte led met aan twee kanten van die gele vierkantjes erop. Vervolgens draai je hem zo dat deze led rechtop staat, dus feitelijk moeten de platte kanten van de led naar de zijkant wijzen.

Dan koppel je het stekkertje van de auto aan het stekkertje van de led lamp. Op het stekkertje van de led lamp staat keurig + en - maar de stekker van de Giulia heeft twee zwarte draadjes dus niet te herleiden wat + of - is. Gewoon vastmaken dus en de auto even starten om te kijken of hij het doet. Zo niet steek je het stekkertje andersom erin en dan moet hij het doen.

Vervolgens druk je de kabeltjes en kleine canbus kastje wat aan de LED zit in de lampunit zodat de rubberen dop er weer op kan, plaatje met de klemmetjes er weer op en klaar is kees.

Lichtopbrengst en lichtbeeld is echt een hele verbetering tov halogeen. En het ziet er veel moderner uit, wit licht ipv geel licht. Pas even op. Op de foto staat een led met 4 kanten. Deze zat er in eerste instantie in maar deze gaf een slecht lichtbeeld. Veel verblinding. Dus gisteren weer de twee kantige erin gezet. Het lichtbeeld op de laatste foto is overigens wel van het uiteindelijke lampje met twee kanten. Nu heel tevreden over in ieder geval. En dat voor een paar ali lampjes van 20 euro...

(https://i.ibb.co/DbTnPcT/20210109-153548.jpg) (https://ibb.co/mBg7rZg)
(https://i.ibb.co/GkyMNMV/20210109-153556.jpg) (https://ibb.co/6bztLt4)
(https://i.ibb.co/qD3hmqb/20210109-153815.jpg) (https://ibb.co/NFdfWDw)

(https://i.ibb.co/gPcdhQD/20210109-155319.jpg) (https://ibb.co/X3GDM6z)
(https://i.ibb.co/GsY9rpK/20210109-160652.jpg) (https://ibb.co/pWVQkwt)
(https://i.ibb.co/zN5wQG4/20210109-160809.jpg) (https://ibb.co/XV4TjSC)

(https://i.ibb.co/WBfQ9D0/20210110-175324.jpg) (https://ibb.co/HGq0vNC)
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: codipo01 op 11 januari 2021, 13:41:04
Top uitgelegd zo 👌👌
Ga ze er ook in zetten 😃😃
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 11 januari 2021, 14:16:42
Graag gedaan, gaat vast lukken en je gaat er denk ik wel plezier van hebben.

Ik baal als een stekker. Auto heeft 4-jarig leasecontract en heb hem nu al 3 jaar. Baal dat ik die led's er niet eerder ingezet heb... Maargoed, kan ik nog een jaartje genieten voordat de auto er helaas uit moet....

Succes en ben benieuwd wat jij ervan gaat vinden.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Robert69 op 11 januari 2021, 15:09:48
@Ruud_Enschede (https://www.clubalfaromeo.nl/forum/index.php?action=profile;u=1806) : is die onderste foto met 2 of 4 ledstripjes? Wat een bak licht zeg, dat heb ik echt niet met mijn led's met twee kantjes
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 11 januari 2021, 21:58:03
Die was met 2 zijdige led dus degene die je moet hebben. Met 4 zijdige led was het nog extremer. Maarja dat is gewoon gevaarlijk. Moet er eerlijkheidshalve wel bij zeggen dat de foto een beetje vertekent. In het echt is het wel wat minder hoor maar wel een hele duidelijke verbetering tov halogeen.

De twee zijdige led in de giulietta was ook stukken minder dan dit. Dus denk dat de conclusie moet zijn dat je bij reflectorlampen 2 zijdige leds moet hebben en bij projectors zoals in de giulietta kun je best naar 4 zijdig.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Robert69 op 12 januari 2021, 13:39:10
Die was met 2 zijdige led dus degene die je moet hebben. Met 4 zijdige led was het nog extremer.

Dus denk dat de conclusie moet zijn dat je bij reflectorlampen 2 zijdige leds moet hebben en bij projectors zoals in de giulietta kun je best naar 4 zijdig.

Het lijkt inderdaad echt een bak licht. Maar misschien komt dat wel omdat het een vrij donkere weg is. Maar eh...je schrijft dat 4-zijdige led voor de projectorlampen zijn? Heb je daar ook een foto van toevallig?
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: johanvanmarion op 12 januari 2021, 15:16:01
Ziet er echt top uit zeg. Ik wil graag dezelfde upgrade voor mijn giulia echter zie door de bomen het bos niet welke lampjes ik moet hebben.

Welke en waar heb jij besteld als ik vragen mag?
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 12 januari 2021, 16:23:35
@Robert (https://www.clubalfaromeo.nl/forum/index.php?action=profile;u=1568), nee hleaas van de Giulietta met 4 zijdige lampjes nog geen foto gemaakt. Sterker nog, heb er nog niet eens mee gereden om uit te proberen. Druk druk druk zal ik maar zeggen. Maar ik zal aan je denken....


@Johanvanmarion: Ik heb ze bij Ali besteld (zier link), van zdatt, h7 canbus led en dan de zilveren twee zijdige variant voor in de Giulia, in de Giulietta met projectors heb ik van dezelfde aanbieder de 4 zijdige leds. Deze tip werd namelijk bij een toppic van de Giulietta gegegeven. Er zijn natuurlijk honderden, zo niet duizenden aanbieders maar hier had iemand binnen het forum goede ervaringen mee dus daarom ook maar dezelfde besteld.

https://nl.aliexpress.com/item/4001179132633.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.33b85292XQagCN&algo_pvid=ee5c64d1-4491-462f-bc9f-04f6efdfb2c9&algo_expid=ee5c64d1-4491-462f-bc9f-04f6efdfb2c9-11&btsid=0b0a555b16104648106886273ef23a&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: codipo01 op 19 januari 2021, 09:57:22
Gister ook Led verlichting er in gezet.
Wat een verschil en zo te merken hebben tegen liggers er geen last van.
Nu nog even de dagrijverlichting vervangen want dat is nu te geel bij de ledverlichting.
En dan ook meteen maar mijn mistlampverlichting vervangen in led.
Helemaal Happy (https://abs.twimg.com/emoji/v2/72x72/1f600.png)

Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 19 januari 2021, 11:05:39
Ah mooi dat het gelukt is en dat je er blij mee bent. In de Giulia maakt het echt een wereld van verschil. In de Giulietta met de projector lamp valt de opbrengst me zwaar tegen eerlijk gezegd. De dagrijdverlichting van de Giulia staat ook nog bij mij op het wensenlijstje. Ik ben benieuwd welke jij erin wil zetten en of alle functies dan werken zoals grootlicht, DRL en bijv het dimmen van de lamp bij knipperlicht en dergelijke. Had je er al een op het oog??
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Robert69 op 19 januari 2021, 14:05:52
In de Giulietta met de projector lamp valt de opbrengst me zwaar tegen eerlijk gezegd.

Is dat met de 4-zijdige lampjes die zo tegenvallen, @Ruud_Enschede (https://www.clubalfaromeo.nl/forum/index.php?action=profile;u=1806) ?
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 19 januari 2021, 14:21:47
Hoi Robert, beiden eigenlijk. Eerst had ik de twee zijdige lampjes erin (die nu in de Giulia zitten) en dat vond ik zozo.... Nu dus de 4 zijdige in de Giulietta gedaan na een hoop gevloek en eigenlijk valt dat nog steeds tegen. Heb vrij veel licht zeg maar 3 tot 4 meter voor de auto uit en verder heel weinig. Nu kan het zijn dat ik de lampjes moet verdraaien maar daar had en heb ik met dit weer niet heel veel trek in eerlijk gezegd. Dat wil ik dus nog wel eens proberen en als dat geen soelaas biedt dan trek ik denk ik de hele zooi eruit en doe ik er weer halogeen in en ga ik maar voor die dure xenon set sparen waar iemand anders hier wel enthousiast over is.

Heb ook ergens gelezen dat LED ideaal is voor reflectorlampen zoals bij de Giulia (wat ik inderdaad wel kan beamen) en dat in projectorlampen zoals de Giulietta xenon beter is. Nouja, nu heb je natuurlijk zoveel mensen zoveel meningen maar vooralsnog lijkt diegene wel gelijk te hebben.

Ben jij ook nog niet tevreden dan over de leds in de giulietta??
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Robert69 op 19 januari 2021, 15:32:03
Nee, ik ben eigenlijk ook niet zo tevreden. De lichtopbrengst is matig tot slecht, de cut-off is niet messcherp hoewel ik nog geen signalen van tegenliggers heb gekregen dat ik hen verblindt. Als ik zelf voor de auto sta op een afstandje dan lijkt de ene lamp hoger te schijnen dan de andere. Dat voelt voor mezelf gewoon niet lekker dus ik overweeg ook om er dan toch maar xenon in te zetten.

Ik las een tijd terug iets over topxenon die voor minder dan 100 euro xenon inbouwen. Maar ben nu wel een beetje huiverig voor goedkoop....
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 19 januari 2021, 15:52:07
Nouja dat gevoel van goedkoop/duurkoop heb ik ook. Las ook dingen over die topxenon dat opeens bepaalde settings in de auto veranderen. Ik heb in mijn vorige Giulietta ook relatief goedkope xenon gehad en toen had ik storing op de radio als de lampen aanstonden....

Daarom liever die Hilox set waar vlgs mij een aantal mensen mee rijden, tevreden zijn over lichtopbrengst en niks geen negatieve effecten van ondervinden.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Robert69 op 19 januari 2021, 16:02:26
Nouja dat gevoel van goedkoop/duurkoop heb ik ook. Las ook dingen over die topxenon dat opeens bepaalde settings in de auto veranderen. Ik heb in mijn vorige Giulietta ook relatief goedkope xenon gehad en toen had ik storing op de radio als de lampen aanstonden....

Daarom liever die Hilox set waar vlgs mij een aantal mensen mee rijden, tevreden zijn over lichtopbrengst en niks geen negatieve effecten van ondervinden.

Moeten er dan aanpassingen gedaan worden aan de koplampen, dat je weet? Of is dat gewoon xenon pitje bestellen en erin proppen?
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 19 januari 2021, 16:58:06
Aangezien bij Xenon de kabel vast zit aan de lamp krijg je bij de Giulietta het vervelende klemmetje er dan niet of nauwelijks overheen zonder de hele lamp eruit te halen.

Dus enige wat aan te raden is, is bumper loshalen en de wielkuip deels loshalen zodat de lamp eruit kan.

Maargoed als het een beetje droger is ga ik eerst nog eens met de leds aan het draaien. Ik geef niet zo snel op ;)
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: codipo01 op 19 januari 2021, 19:04:57
In de Giulietta met de projector lamp valt de opbrengst me zwaar tegen eerlijk gezegd.

Is dat met de 4-zijdige lampjes die zo tegenvallen, @Ruud_Enschede (https://www.clubalfaromeo.nl/forum/index.php?action=profile;u=1806) ?

Ik ga voor normale lampen van het merk osram
Die zijn blauw van kleur en geven witter licht.
Het is nu geen gezicht wit als dimlicht en bijna geel licht als dagrijverlichting.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 20 januari 2021, 09:48:55
Ahh inderdaad is dat ook een goed idee. Laat me aub even weten welke lampen je bestelt en hoe het resultaat is? Dan kan ik dit keer bij jou afkijken ;)
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: codipo01 op 20 januari 2021, 11:13:31
Mistlampen zijn H11 en dagrijlicht / grootlicht is H15
Krijg ze als het goed is morgen binnen en als het buiten droog is zet ik ze er in
Ik laat het even weten aan je

gr
Cor
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 25 januari 2021, 10:19:47
En Cor?? Is het al gelukt?? Ik heb inmiddels ook wat halogeen lampjes besteld in de goed kleur, maar dan op Wish ;)

Voor dat geld kan ik het allicht eens proberen maar was toch even nieuwsgierig of het bij jou al gelukt is... Als ik zie hoe je die H15 lamp voor de dagrijverilchting moet vervangen dan vrees ik dat dat weer een hand vol schrammen en sneetjes gaat worden;(
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Robert69 op 25 januari 2021, 11:28:55
In de Giulietta met de projector lamp valt de opbrengst me zwaar tegen eerlijk gezegd.

Is dat met de 4-zijdige lampjes die zo tegenvallen, @Ruud_Enschede (https://www.clubalfaromeo.nl/forum/index.php?action=profile;u=1806) ?

Ik ga voor normale lampen van het merk osram
Die zijn blauw van kleur en geven witter licht.
Het is nu geen gezicht wit als dimlicht en bijna geel licht als dagrijverlichting.

Ik heb die met 4 zijden besteld, eens kijken wat die doen. Medio februari zijn ze binnen, volgens Ali.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 25 januari 2021, 11:31:38
Bij mij bevallen die niet geweldig maar jij hebt natuurlijk wel een veel nieuwere Giulietta dan ik dus kan ook zijn dat bij mij gewoon de lenzen oud en dof zijn geworden.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Robert69 op 25 januari 2021, 12:00:28
Bij mij bevallen die niet geweldig maar jij hebt natuurlijk wel een veel nieuwere Giulietta dan ik dus kan ook zijn dat bij mij gewoon de lenzen oud en dof zijn geworden.

Slechter dan nu kan haast niet :)

Maar eerst even aankomend weekend de ragazzon middenpijp eronder plakken :D
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: codipo01 op 25 januari 2021, 14:19:42
En Cor?? Is het al gelukt?? Ik heb inmiddels ook wat halogeen lampjes besteld in de goed kleur, maar dan op Wish ;)

Voor dat geld kan ik het allicht eens proberen maar was toch even nieuwsgierig of het bij jou al gelukt is... Als ik zie hoe je die H15 lamp voor de dagrijverilchting moet vervangen dan vrees ik dat dat weer een hand vol schrammen en sneetjes gaat worden;(

Hoi Ruud

Ze zitten er in maar de drl valt nog wel tegen.
Het is wel witter dan dat het was en ze zijn wat feller.
Mijn mistlampen zijn wel een heel stuk beter geworden.
Die gaan ook aan als ik de bocht om ga en dat scheelt behoorlijk in licht opbrengst.
Over het algemeen tevreden.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: PatrickP0078 op 26 januari 2021, 09:13:42
Lampjes zijn gemonteerd. Was eigenlijk een fluitje van een cent.
Zie je kans om de link te delen naar de lampjes? Alvast bedankt!
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 26 januari 2021, 20:07:42
En Cor?? Is het al gelukt?? Ik heb inmiddels ook wat halogeen lampjes besteld in de goed kleur, maar dan op Wish ;)

Voor dat geld kan ik het allicht eens proberen maar was toch even nieuwsgierig of het bij jou al gelukt is... Als ik zie hoe je die H15 lamp voor de dagrijverilchting moet vervangen dan vrees ik dat dat weer een hand vol schrammen en sneetjes gaat worden;(

Hoi Ruud

Ze zitten er in maar de drl valt nog wel tegen.
Het is wel witter dan dat het was en ze zijn wat feller.
Mijn mistlampen zijn wel een heel stuk beter geworden.
Die gaan ook aan als ik de bocht om ga en dat scheelt behoorlijk in licht opbrengst.
Over het algemeen tevreden.

Hmm dat is wel jammer. Welke mistlampen heb je gekozen?? Was de h15 lamp te doen of heb je je handen nu onder de pleisters zitten??
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: codipo01 op 26 januari 2021, 22:00:36
Ik heb in de mistlampen het merk osram cool bleu boost zitten.
Lampjes zijn blauw van kleur en zijn 75 watt.
Daar ben ik erg tevreden mee
De H15 in de koplampen zijn wel wat witter maar nog niet naar het zin.
Ben aan het oriënteren voor led maar ik weet niet hoe het campus systeem hier mee omgaat.
Het monteren van deze lampjes is een ramp en mijn handen lagen behoorlijk open.



Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 27 januari 2021, 11:52:36
Haha goed dat ik het navraag, dan laat ik het mijn vrouw doen, die heeft kleinere handjes ;)

Maar Led weet ik ook niet. Voor dimlicht prima maar voor DRL en grootlicht in 1 durf ik er ook niet echt aan. Bovendien zijn die H15 leds een stuk groter en dikker dan de halogeen uitvoering en aangezien monteren al zo'n drama is, weet ik het ook niet....

Stond er bij jou H15 lampen een Kleurtemperatuur bij in Kelvin?? Zou dus dan een stuk lager moeten zijn dan de 6000 voor de leds.

De h15 die ik op wish besteld hebt zou wel 6000K halogeen moeten zijn maar of ik dat moet vertrouwen..... de tijd zal het leren.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: codipo01 op 27 januari 2021, 12:01:44
Haha goed dat ik het navraag, dan laat ik het mijn vrouw doen, die heeft kleinere handjes ;)

Maar Led weet ik ook niet. Voor dimlicht prima maar voor DRL en grootlicht in 1 durf ik er ook niet echt aan. Bovendien zijn die H15 leds een stuk groter en dikker dan de halogeen uitvoering en aangezien monteren al zo'n drama is, weet ik het ook niet....

Stond er bij jou H15 lampen een Kleurtemperatuur bij in Kelvin?? Zou dus dan een stuk lager moeten zijn dan de 6000 voor de leds.

De h15 die ik op wish besteld hebt zou wel 6000K halogeen moeten zijn maar of ik dat moet vertrouwen..... de tijd zal het leren.


Op de verpakking staat 8500K maar erg wit zijn ze niet
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 27 januari 2021, 14:07:30
8500K dat zou bijna paars moeten zijn normaal gesproken.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 8 maart 2021, 10:55:04
Even een update hier. De dimlichten bevallen nog steeds uitstekend.

De DRL/grootlicht heb ik iets van chinese meuk ingedaan die witter zou moeten zijn. Dat is echt waardeloos. Is nauwelijks witter dan standaard en grootlicht is echt vreselijk slecht. Daar moet ik nog wat voor zoeken dus

Gisteren wel H11 mistlampen in Led erin gezet. Dat scheelt ook een stuk met bochten en op een verlaten weg met gewoon de mistlampen aan. Bovendien past het kwa kleur veel beter bij de dimlichten

(https://i.ibb.co/yg0m4D3/LED-mist.jpg) (https://ibb.co/SVNDf2L)
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: dennismohrke op 20 april 2021, 15:01:32
Ik wilde afgelopen weekend mijn halogeentjes vervangen met wat wittere halogeentjes.

Nu kon ik aan de bestuurders kant van de auto wel bij de lampjes maar de andere kant was niet bij te komen? Hoe hebben jullie dat gedaan?
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Robert69 op 20 april 2021, 16:30:37
Ik wilde afgelopen weekend mijn halogeentjes vervangen met wat wittere halogeentjes.

Nu kon ik aan de bestuurders kant van de auto wel bij de lampjes maar de andere kant was niet bij te komen? Hoe hebben jullie dat gedaan?

Ik heb zelf niet heel erg kleine handjes. Bovendien ben ik lui en heb ik blijkbaar geld teveel want heb het mijn monteur laten doen. En hoewel die knap veel ervaring heeft met Giulietta's is me die er toch een partij lang mee bezig geweest. In elk geval lang genoeg om me ervan te overtuigen daar zelf nooit aan te beginnen.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Alfa 147 Ti op 20 april 2021, 17:24:43
Citaat van: Ruud_Enschede op  8 maart 2021, 10:55:04
Citaat van: Ruud_Enschede op  8 maart 2021, 10:55:04
Even een update hier. De dimlichten bevallen nog steeds uitstekend.

De DRL/grootlicht heb ik iets van chinese meuk ingedaan die witter zou moeten zijn. Dat is echt waardeloos. Is nauwelijks witter dan standaard en grootlicht is echt vreselijk slecht. Daar moet ik nog wat voor zoeken dus

Gisteren wel H11 mistlampen in Led erin gezet. Dat scheelt ook een stuk met bochten en op een verlaten weg met gewoon de mistlampen aan. Bovendien past het kwa kleur veel beter bij de dimlichten

(https://i.ibb.co/yg0m4D3/LED-mist.jpg) (https://ibb.co/SVNDf2L)

Ziet er goed uit.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 20 april 2021, 20:35:00
Ik wilde afgelopen weekend mijn halogeentjes vervangen met wat wittere halogeentjes.

Nu kon ik aan de bestuurders kant van de auto wel bij de lampjes maar de andere kant was niet bij te komen? Hoe hebben jullie dat gedaan?

Neem aan dat je de DRL bedoelt??
Heb ik zelfs met mijn relatief grote handen voor elkaar gekregen. Zij het wel met het nodige gevloek en de nodige wondjes op de handen....
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: dennismohrke op 20 april 2021, 20:47:43
Ik wilde afgelopen weekend mijn halogeentjes vervangen met wat wittere halogeentjes.

Nu kon ik aan de bestuurders kant van de auto wel bij de lampjes maar de andere kant was niet bij te komen? Hoe hebben jullie dat gedaan?

Neem aan dat je de DRL bedoelt??
Heb ik zelfs met mijn relatief grote handen voor elkaar gekregen. Zij het wel met het nodige gevloek en de nodige wondjes op de handen....

Nee daar kan ik denk ik nog wel bij. Het gaat om dimlicht (de buitenste lampen).
Ik kon geen enkele manier vinden om daar goed bij te kunnen.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 21 april 2021, 10:08:38
Dan vrees ik dat je het verkeerd gedaan hebt. Je moet er namelijk bij via de wielkuipen. Dan kom je er erg goed bij
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Rohit op 12 oktober 2021, 23:19:36
Mijn broertje heeft ook een Giulia gekocht met van die lelijke halogeentjes erin. Welke lampen moet hij bestellen? Hij wilt alles ook de mistlampen vervangen voor led of xenon.. Maar wel apk proof uiteraard.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: PatrickP0078 op 13 oktober 2021, 08:45:41
Mijn broertje heeft ook een Giulia gekocht met van die lelijke halogeentjes erin. Welke lampen moet hij bestellen? Hij wilt alles ook de mistlampen vervangen voor led of xenon.. Maar wel apk proof uiteraard.

Mijn Giulia heb ik bij Stefan van TopXenon gebracht, hieronder de details en prijs:
LED dimlicht €109,-
Meerprijs LED dagrijverlichting gecombineerd met grootlicht €89,-
Meerprijs mistlicht/bochtverlichting €89,-

Na een klein half uurtje was hij klaar. Het brandpunt is hetzelfde als halogeen, dus geen APK afkeur.

Ik merk soms wel dat mensen naar mij seinen vanwege de felheid, wellicht dat ik nog even ga kijken om achteraf projectoren in te bouwen.
Hierbij een foto:

(https://i.ibb.co/4R6rXqH/2021-10-13-08-36-23-Whats-App-en-nog-8-andere-pagina-s-Persoonlijk-Microsoft-Edge.png) (https://ibb.co/xqpTBkN)
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Rohit op 13 oktober 2021, 09:08:14
Mijn broertje heeft ook een Giulia gekocht met van die lelijke halogeentjes erin. Welke lampen moet hij bestellen? Hij wilt alles ook de mistlampen vervangen voor led of xenon.. Maar wel apk proof uiteraard.

Mijn Giulia heb ik bij Stefan van TopXenon gebracht, hieronder de details en prijs:
LED dimlicht €109,-
Meerprijs LED dagrijverlichting gecombineerd met grootlicht €89,-
Meerprijs mistlicht/bochtverlichting €89,-

Na een klein half uurtje was hij klaar. Het brandpunt is hetzelfde als halogeen, dus geen APK afkeur.

Ik merk soms wel dat mensen naar mij seinen vanwege de felheid, wellicht dat ik nog even ga kijken om achteraf projectoren in te bouwen.
Hierbij een foto:

(https://i.ibb.co/4R6rXqH/2021-10-13-08-36-23-Whats-App-en-nog-8-andere-pagina-s-Persoonlijk-Microsoft-Edge.png) (https://ibb.co/xqpTBkN)
Thanks! Dus totaalplaatje is dan 287?
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: PatrickP0078 op 13 oktober 2021, 09:29:15
Thanks! Dus totaalplaatje is dan 287?
Correct!
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Rohit op 13 oktober 2021, 09:34:30
Thanks! Dus totaalplaatje is dan 287?
Correct!

Hmm, vroeger was het ledjes op Ali kopen voor paar eurokes en je was klaar... Dit word wel duur grapje zo haha! Wat is de levensduur/garantie van die ledjes bij hun? Als ze 5 jaar garanderen dan is het nog wel waard maar zou zonde zijn als ze na 2 jaar kapot gaan en je weer kan gaan aftikken..
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: PatrickP0078 op 13 oktober 2021, 11:47:20
Hmm, vroeger was het ledjes op Ali kopen voor paar eurokes en je was klaar... Dit word wel duur grapje zo haha! Wat is de levensduur/garantie van die ledjes bij hun? Als ze 5 jaar garanderen dan is het nog wel waard maar zou zonde zijn als ze na 2 jaar kapot gaan en je weer kan gaan aftikken..
Prijs is inclusief inbouw, dus persoonlijk vind ik het meevallen. Let op: het zijn geen goedkope Ali lampjes, maar van CREE, blijkt een marktleider te zijn in LED. Er zit half jaar garantie op, dat geeft eigenlijk elk fabrikant en resellers (zelfs Philips met haar halogeen lampen). Maar met mijn ex-Giulietta heb ik 4 jaar met LED lampen van Xenonlamp gereden en volgens mij rijdt de auto daar nog steeds mee. So no worries.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Rohit op 13 oktober 2021, 11:53:55
Hmm, vroeger was het ledjes op Ali kopen voor paar eurokes en je was klaar... Dit word wel duur grapje zo haha! Wat is de levensduur/garantie van die ledjes bij hun? Als ze 5 jaar garanderen dan is het nog wel waard maar zou zonde zijn als ze na 2 jaar kapot gaan en je weer kan gaan aftikken..
Prijs is inclusief inbouw, dus persoonlijk vind ik het meevallen. Let op: het zijn geen goedkope Ali lampjes, maar van CREE, blijkt een marktleider te zijn in LED. Er zit half jaar garantie op, dat geeft eigenlijk elk fabrikant en resellers (zelfs Philips met haar halogeen lampen). Maar met mijn ex-Giulietta heb ik 4 jaar met LED lampen van Xenonlamp gereden en volgens mij rijdt de auto daar nog steeds mee. So no worries.

Thanks ik ga het doorgeven aan hem, mocht iemand nog wat anders kennen misschien wa goeiekoper laat maar weten haha!
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 13 oktober 2021, 13:28:59
Mijn Ali ledjes bevallen nog steeds prima. Vanwege de felheid wordt er ook wel eens naar mij geseind maar heb ze nu standaard met de hoogteverstelling iets lager gezet waardoor ik geen gesein meer heb en zelf altijd nog meer dan genoeg licht heb. Echt een verademing. Dus mocht je niet teveel geld willen uitgeven kun je het met de Ali ledjes doen. Het erin zetten is een fluitje van een cent op de DRL lampen na en voor die paar tientjes kun je het een keer proberen en ben je niet gelijk bijna 300 euro kwijt. Maar dat is uiteraard een keuze die ieder voor zich moet maken
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Rohit op 13 oktober 2021, 13:42:12
Mijn Ali ledjes bevallen nog steeds prima. Vanwege de felheid wordt er ook wel eens naar mij geseind maar heb ze nu standaard met de hoogteverstelling iets lager gezet waardoor ik geen gesein meer heb en zelf altijd nog meer dan genoeg licht heb. Echt een verademing. Dus mocht je niet teveel geld willen uitgeven kun je het met de Ali ledjes doen. Het erin zetten is een fluitje van een cent op de DRL lampen na en voor die paar tientjes kun je het een keer proberen en ben je niet gelijk bijna 300 euro kwijt. Maar dat is uiteraard een keuze die ieder voor zich moet maken
Heb je linkjes van die ali ledjes die goed zijn? En is dit voor alle lampen voor? Trouwens zitten er in de achterlichten wel standaard LED?
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 13 oktober 2021, 14:30:30
Die van de dimlichten zal ik even opzoeken, die staan hier nog wel ergens. De mistlampen zou ik zo niet meer weten en de H15 DRL/grootlicht heb ik zelf niet vervangen omdat ik eigenlijk altijd met dimlicht aan rijdt.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 13 oktober 2021, 14:34:33
https://nl.aliexpress.com/item/32810232973.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4di5KsqZ

En dan de zilverkleurige, met twee kanten (dus de platte). Die werken als dimlicht echt meer dan prima.

De achterlichten is allemaal standaard LED
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Rohit op 13 oktober 2021, 14:37:16
https://nl.aliexpress.com/item/32810232973.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4di5KsqZ

En dan de zilverkleurige, met twee kanten (dus de platte). Die werken als dimlicht echt meer dan prima.

De achterlichten is allemaal standaard LED
Maar als je de drl niet vervangen hebt heb je nu niet dan avonds wit en geel licht?
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: dennismohrke op 13 oktober 2021, 14:42:27
https://nl.aliexpress.com/item/32810232973.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4di5KsqZ

En dan de zilverkleurige, met twee kanten (dus de platte). Die werken als dimlicht echt meer dan prima.

De achterlichten is allemaal standaard LED
Maar als je de drl niet vervangen hebt heb je nu niet dan avonds wit en geel licht?
Bij dimlicht brand ook DRL, dus dan heb je wit licht en geel licht door elkaar inderdaad. Als je de ene vervangd moet je de andere ook doen.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Rohit op 13 oktober 2021, 14:49:37
Die van de dimlichten zal ik even opzoeken, die staan hier nog wel ergens. De mistlampen zou ik zo niet meer weten en de H15 DRL/grootlicht heb ik zelf niet vervangen omdat ik eigenlijk altijd met dimlicht aan rijdt.

Grootlicht: H15
Dimlicht: H7
Mistlamp: H11
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 13 oktober 2021, 15:39:49
Ik heb er weinig last van, het dimlicht is namelijk zo veel feller dan de DRL lampen dat het nauwelijks opvalt. Heb de H15 DRL lampen overigens wel vervangen door halogeen met een iets witter kleurtje maar dat verschil is nauwelijks te zien. Mooiste is inderdaad omdie ook te vervangen door Led maar ik kon er zo gauw geen vinden waar ik het gevoel bij had dat ze goed waren.

Maar nogmaals, dat valt niet echt op. Mistlicht wel vervangen wat heel makkelijk en snel te doen is. Daar heb je ook echt wat aan als je 's avonds een bocht neemt bijvoorbeeld
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Alfist38 op 18 november 2021, 16:26:38
Hoi,

Ik begrijp dat aftermarketverlichting mogelijk is, maar denk erover na om mijn halogeen koplampen compleet te vervangen voor nieuwe led of Xenon.

Iemand hier ervaring mee en misschien een tip waar ik dat zou kunnen laten uitvoeren?
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: PatrickP0078 op 18 november 2021, 17:48:44
Hoi,

Ik begrijp dat aftermarketverlichting mogelijk is, maar denk erover na om mijn halogeen koplampen compleet te vervangen voor nieuwe led of Xenon.

Iemand hier ervaring mee en misschien een tip waar ik dat zou kunnen laten uitvoeren?

Schijnt nogal een gedoe te zijn, de xenon lampen moet namelijk ook geprogrammeerd worden in de computer van de auto. En een kabelboom moet aangepast worden.
Zie: https://www.clubalfaromeo.nl/forum/de-guilia-club/xenon-upgrade-voor-de-giulia-iemand/15/

Ik heb uiteindelijk de standaard halogeen pitten vervangen met LED
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: dennismohrke op 18 november 2021, 18:07:54
Hoi,

Ik begrijp dat aftermarketverlichting mogelijk is, maar denk erover na om mijn halogeen koplampen compleet te vervangen voor nieuwe led of Xenon.

Iemand hier ervaring mee en misschien een tip waar ik dat zou kunnen laten uitvoeren?

Schijnt nogal een gedoe te zijn, de xenon lampen moet namelijk ook geprogrammeerd worden in de computer van de auto. En een kabelboom moet aangepast worden.
Zie: https://www.clubalfaromeo.nl/forum/de-guilia-club/xenon-upgrade-voor-de-giulia-iemand/15/

Ik heb uiteindelijk de standaard halogeen pitten vervangen met LED

Heb jij dan wel projectoren ingebouwd? Want led in een reflector is een no go bij de apk 😅
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: GTlife op 19 november 2021, 08:18:40
Bij mij vorige set koplampen zaten ook leds in de reflector huizen, maar daar is bij de apk geen punt van gemaakt. Lichtbeeld was goed en wit dus geen probleem. Nu wordt natuurlijk bij elke apk met een andere maat gemeten maar dat is een probleem op zich
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 22 november 2021, 12:01:32
Volgens mij ook geen problemen met APK hoor. En in het allerergste geval kun je voor de APK even de halogeen pitten er even inzetten. Is maar iets van 20 minuten werk alles bij elkaar...
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Rohit op 22 november 2021, 12:20:04
Me broertje heeft deze vorig week in zijn Giulia laten inbouwen: https://nl.aliexpress.com/item/32810232973.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4di5KsqZ (H7)
moet zeggen ziet er echt top uit! Lichtbeeld is ook echt dik in orde en op een muur gewoon mooi recht! Hij moet alleen nog die kleinere lampjes vervangen voor ledjes, iemand die toevallig weet welke dat zijn? En groot licht, is dat apart of?
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: dennismohrke op 22 november 2021, 12:33:02
Me broertje heeft deze vorig week in zijn Giulia laten inbouwen: https://nl.aliexpress.com/item/32810232973.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4di5KsqZ (H7)
moet zeggen ziet er echt top uit! Lichtbeeld is ook echt dik in orde en op een muur gewoon mooi recht! Hij moet alleen nog die kleinere lampjes vervangen voor ledjes, iemand die toevallig weet welke dat zijn? En groot licht, is dat apart of?

Grootlicht en DRL zijn 1 lamp bij de Giulia 1 lampje, fitting H15
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Rohit op 22 november 2021, 14:26:33
Me broertje heeft deze vorig week in zijn Giulia laten inbouwen: https://nl.aliexpress.com/item/32810232973.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4di5KsqZ (H7)
moet zeggen ziet er echt top uit! Lichtbeeld is ook echt dik in orde en op een muur gewoon mooi recht! Hij moet alleen nog die kleinere lampjes vervangen voor ledjes, iemand die toevallig weet welke dat zijn? En groot licht, is dat apart of?

Grootlicht en DRL zijn 1 lamp bij de Giulia 1 lampje, fitting H15
Thanks! Weet je toevallig welke goeie zijn zonder foutmelding?
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 23 november 2021, 10:38:21
Me broertje heeft deze vorig week in zijn Giulia laten inbouwen: https://nl.aliexpress.com/item/32810232973.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4di5KsqZ (H7)
moet zeggen ziet er echt top uit! Lichtbeeld is ook echt dik in orde en op een muur gewoon mooi recht! Hij moet alleen nog die kleinere lampjes vervangen voor ledjes, iemand die toevallig weet welke dat zijn? En groot licht, is dat apart of?

Haha dat zijn inderdaad dezelfde die ik er ook in heb. Erg tevreden over. Helaas heb ik ze pas begin dit jaar ingebouwd en mijn auto moet april volgend jaar spijtig genoeg weer uit de lease dus heb er een beetje spijt van dat ik het niet eerder gedaan heb. Heb er heel veel plezier van zeker op deze donkere dagen.

H15 kan ik je niet mee helpen, die heb ik gewoon als halogeen erin laten zitten en aangezien de auto toch over een half jaar weg moet, ga ik die ook niet meer vervangen maar dat zou inderdaad wel het mooist zijn om die ook mee te vervangen. Mistlampen heb ik overigens wel in LED, ook een echte aanrader.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Rohit op 23 november 2021, 11:24:30
Me broertje heeft deze vorig week in zijn Giulia laten inbouwen: https://nl.aliexpress.com/item/32810232973.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4di5KsqZ (H7)
moet zeggen ziet er echt top uit! Lichtbeeld is ook echt dik in orde en op een muur gewoon mooi recht! Hij moet alleen nog die kleinere lampjes vervangen voor ledjes, iemand die toevallig weet welke dat zijn? En groot licht, is dat apart of?

Haha dat zijn inderdaad dezelfde die ik er ook in heb. Erg tevreden over. Helaas heb ik ze pas begin dit jaar ingebouwd en mijn auto moet april volgend jaar spijtig genoeg weer uit de lease dus heb er een beetje spijt van dat ik het niet eerder gedaan heb. Heb er heel veel plezier van zeker op deze donkere dagen.

H15 kan ik je niet mee helpen, die heb ik gewoon als halogeen erin laten zitten en aangezien de auto toch over een half jaar weg moet, ga ik die ook niet meer vervangen maar dat zou inderdaad wel het mooist zijn om die ook mee te vervangen. Mistlampen heb ik overigens wel in LED, ook een echte aanrader.
Nice! Ideetje om de mistlampen om te wisselen met die van me broertje als je de auto gaat inleveren haha?
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 23 november 2021, 12:55:42
Ohh geen probleem, voor 100 euro kom ik ze je erin zetten. Haha, nee zonder gekheid, ik ga sowieso als ik weet wanneer de auto precies ingeleverd moet worden alles weer eruit halen en dan mogen de mistlampen wel voor een paar euro (symbolisch bedrag voor in de spaarpot van mijn dochter) weg hoor. In de Giulietta passen ze toch niet.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Rohit op 23 november 2021, 13:23:19
Ohh geen probleem, voor 100 euro kom ik ze je erin zetten. Haha, nee zonder gekheid, ik ga sowieso als ik weet wanneer de auto precies ingeleverd moet worden alles weer eruit halen en dan mogen de mistlampen wel voor een paar euro (symbolisch bedrag voor in de spaarpot van mijn dochter) weg hoor. In de Giulietta passen ze toch niet.
hou ik me aanbevolen voor de lampjes mocht me broertje ze niet in de tussentijd al ergens heeft gehaald haha. Weet niet of die zolang kan wachten hahaha ik zou dat niet kunnen namelijk. Wat ga je er nog meer uithalen?
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: ArjanB op 23 november 2021, 13:40:40
dan mogen de mistlampen wel voor een paar euro (symbolisch bedrag voor in de spaarpot van mijn dochter) weg hoor. In de Giulietta passen ze toch niet.

off-topic, maar @Ruud_Enschede (https://www.clubalfaromeo.nl/forum/index.php?action=profile;u=1806) weet jij toevallig welke LED lampen wel als mistlampen in Giulietta passen? Zou graag meer, en witter licht willen ;-)
Thanks!
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Rohit op 23 november 2021, 13:44:56
dan mogen de mistlampen wel voor een paar euro (symbolisch bedrag voor in de spaarpot van mijn dochter) weg hoor. In de Giulietta passen ze toch niet.

off-topic, maar @Ruud_Enschede (https://www.clubalfaromeo.nl/forum/index.php?action=profile;u=1806) weet jij toevallig welke LED lampen wel als mistlampen in Giulietta passen? Zou graag meer, en witter licht willen ;-)
Thanks!
H15 voor DRL/grootlicht en H11 voor de mistlampen
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 23 november 2021, 14:12:50
H15 / H11 is voor de Giulia,  voor de Giulietta is vlgs mij H1 ofzo maar als je het zeker wilt weten even in het instructieboekje kijken.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Rohit op 23 november 2021, 14:15:04
H15 / H11 is voor de Giulia,  voor de Giulietta is vlgs mij H1 ofzo maar als je het zeker wilt weten even in het instructieboekje kijken.
oh wauw hahaha had ik niet eens gelezen. 
Hier kan je het zien : https://www.philips.nl/c-m-au/autoverlichting/voertuig-selectietool#/select-vehicle
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Derweissealfa op 8 januari 2022, 14:31:40
Intussen staat na lang wachten op de website van Tekno-LED ook de kit om de halogenen versie om te bouwen naar de xenon+led. Als ik de site goed begrijp zijn ze nu alleen niet beschikbaar vanwege het chiptekort, en het kost €400,-. Dat lijkt niet veel, maar dan moet je volgens mij zelf nog wel een set originele xenon+led koplampen kopen en die zijn niet goedkoop...

https://www.tkledlight.com/kit-dedicati/alfa-romeo-giulia/
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Rohit op 11 januari 2022, 11:54:21
Citaat van: Derweissealfa op  8 januari 2022, 14:31:40
Citaat van: Derweissealfa op  8 januari 2022, 14:31:40
Intussen staat na lang wachten op de website van Tekno-LED ook de kit om de halogenen versie om te bouwen naar de xenon+led. Als ik de site goed begrijp zijn ze nu alleen niet beschikbaar vanwege het chiptekort, en het kost €400,-. Dat lijkt niet veel, maar dan moet je volgens mij zelf nog wel een set originele xenon+led koplampen kopen en die zijn niet goedkoop...

https://www.tkledlight.com/kit-dedicati/alfa-romeo-giulia/
2e hands vind je ze voor rond de 200-300 euro volgens mij dus op zich als je het echt wilt valt het mee.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: PatrickP0078 op 11 januari 2022, 12:24:20
2e hands vind je ze voor rond de 200-300 euro volgens mij dus op zich als je het echt wilt valt het mee.
Ja voor één koplamp. Dus voor een set ben je al gauw 400-600 euro kwijt wat totaal neerkomt op +/- €1000,- incl montage.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Rohit op 11 januari 2022, 13:20:24
2e hands vind je ze voor rond de 200-300 euro volgens mij dus op zich als je het echt wilt valt het mee.
Ja voor één koplamp. Dus voor een set ben je al gauw 400-600 euro kwijt wat totaal neerkomt op +/- €1000,- incl montage.
zou ik meteen doen als ik geen Xenon had!
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Robert69 op 11 januari 2022, 13:28:37
dan mogen de mistlampen wel voor een paar euro (symbolisch bedrag voor in de spaarpot van mijn dochter) weg hoor. In de Giulietta passen ze toch niet.

off-topic, maar @Ruud_Enschede (https://www.clubalfaromeo.nl/forum/index.php?action=profile;u=1806) weet jij toevallig welke LED lampen wel als mistlampen in Giulietta passen? Zou graag meer, en witter licht willen ;-)
Thanks!

Voor de looks is dat mooi, denk ik. Maar als het echt mistig is heb je niks aan die felle witte lampjes, het licht kaatst net zo hard weer terug. Voor mij in elk geval reden om de halolampjes erin te laten zitten. Veiligheid voor alles (ook al rijd ik amper in de mist)

Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: ArjanB op 12 januari 2022, 16:37:46
dan mogen de mistlampen wel voor een paar euro (symbolisch bedrag voor in de spaarpot van mijn dochter) weg hoor. In de Giulietta passen ze toch niet.

off-topic, maar @Ruud_Enschede (https://www.clubalfaromeo.nl/forum/index.php?action=profile;u=1806) weet jij toevallig welke LED lampen wel als mistlampen in Giulietta passen? Zou graag meer, en witter licht willen ;-)
Thanks!

Voor de looks is dat mooi, denk ik. Maar als het echt mistig is heb je niks aan die felle witte lampjes, het licht kaatst net zo hard weer terug. Voor mij in elk geval reden om de halolampjes erin te laten zitten. Veiligheid voor alles (ook al rijd ik amper in de mist)

en behalve dat: retrofit LED lampen geven aanmerkelijk minder lumen dan halogeen lampen met zelfde fitting. Dus ga je met LED in de mistlamp pitjes er op achteruit.
Maar het wittere kleurt wel  beter bij de DRL's en xenon van de koplampen.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: Ruud_Enschede op 14 januari 2022, 11:18:14
Dat laatste ben ik niet helemal met je eens. Althans dat is mijn persoonlijke ervaring. Ik heb in de Giulia dus de halogeen vervangen (dimlicht en mislicht) door LED van aliexpress.

Echt heeeeel veel meer lichtopbrengst en de auto is er van de week ook nog eens fluitend mee door de APK gekomen. Heb er extra om gevraagd om daarop te letten maar de garage gaf aan dat het een heel mooi lichtbeeld was en geen verblinding.
Titel: Re: LED verlichting monteren
Bericht door: dennismohrke op 19 september 2022, 18:50:01
Ik zie een hoop mensen die de H15 lampjes met led hebben vervangen.

Ik had deze ook gekocht maar de aansluitingen passen voor geen meter!
Heeft iemand een link voor de lampjes die bij jullie wel passen?