!!

Beste gast Alfist,

U bent niet ingelogd op het forum van Club Alfa Romeo, Om te registreren klik hier of log-in

LET OP !!  als gast ziet u ook maar een klein gedeelte van het forum. Als aangemeld lid ziet u ook minder advertenties.

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

*

laurens94
21

 • Type Alfa: 156 ti 1.8 twin spark
 • *
  - Startende Alfist
Re: Motor Giulia 2.0t loopt niet altijd even soepel
« Reactie #120 Gepost op: 22 april 2024, 16:30:37 »
@Romeer Bedankt voor het aanbod! Maar ben momenteel sowieso het hele vertrouwen in de auto al verloren. De relais is redelijk in het begin ook al eens vervangen bedenk ik me. Mijn plan is om in ieder geval 20 mei naar de afspraak bij HS Corse te gaan. Ze hoeven van mij niet meer proberen om iets te repareren maar enkel een log maken tijdens het rijden die aantoont dat de auto motorisch niet in orde is. Vervolgens wil ik met deze log naar de dealer gaan waar de auto is gekocht om aan te tonen dat de Giulia motorisch ook echt niet in orde is. Met de boodschap dat de dealer de auto voor een (redelijk) bedrag moet terugkopen.

Is continue als volgt gegaan en ook in deze volgorde:
-Motorflush bij dealer, auto rijdt twee weken goed en vervolgens niet meer.
-Tweede motorflush bij dealer, zelfde verhaal. Twee weken soepel rijden en daarna niet meer.
-Relais vervangen bij dealer, wederom zelfde verhaal.
-Tweede keer relais vervangen ivm breuk in kabel waardoor spanning niet goed was. Weer twee weken goed rijden en vervolgens niet meer.
-Multiair vervangen bij de dealer, zelfde verhaal.
-Bougies vervangen bij de dealer inclusief nieuwe motorolie, zelfde verhaal.
-Nieuwe bobines erin gezet bij lokale garage, zelfde verhaal.
-Koppakking turbo ivm lekkage vervangen bij de dealer, zelfde verhaal.
-En beurt laten uitvoeren bij de dealer met nieuwe filters en olie en WEER hetzelfde verhaal. Voor twee weken heel soepel rijden om vervolgens WEER slechter te lopen.

Hoop echt dat HS-Corse met de nieuwe log kan aantonen dat er iets niet in orde is, want de irritaties lopen flink op en ben de auto na één jaar echt helemaal zat.

Morgen ga ik wederom bellen naar de dealer en afdwingen om een rit te maken in een vergelijkbare Giulia die ze hebben staan om aan te tonen dat deze merkbaar veel beter rijdt.

*

GT1986
1.199

 • Type Alfa: Giulietta QV TCT
 • *****
  - Super Alfist
Re: Motor Giulia 2.0t loopt niet altijd even soepel
« Reactie #121 Gepost op: 22 april 2024, 16:44:50 »
Logisch dat je het vertrouwen in de auto inmiddels kwijt bent, maar ik vraag me af of de dealer je tegemoet zal komen. Het is jouw woord ("auto rijdt niet goed") tegen dat van hun ("auto rijdt prima"). Alleen iemand die weet hoe een Giulia hoort te rijden zal het mogelijk vast kunnen stellen, maar dan nog blijft het subjectief én moeten de klachten juist op dat moment aanwezig zijn.
Huidig: Giulietta 1750 TBi QV TCT bianco lunare (2014)
Gehad: Giulietta 2.0 JTDm TCT (2013) | MiTo 1.3 JTDm Eco (2011) | 156 2.5 V6 24V (2003) | 75 3.0 V6 America (1988)
*

jockersmoker
10

 • Type Alfa: Giulia Q4 GME
 • *
  - Startende Alfist
Re: Motor Giulia 2.0t loopt niet altijd even soepel
« Reactie #122 Gepost op: 22 april 2024, 17:10:46 »
Hi, please, don't get me wrong, and it might sound stupid, but I was reading that even accessory belt can cause miss fires, which might lead to non smooth driving.... When was it last time changed? I know interval is 4years max...
Dutch 2018 Volcano black Giulia Q4 Veloce petrol
Spanish 2005 166 2.4 20v JTD 350000 klicks looking for more.....
*

laurens94
21

 • Type Alfa: 156 ti 1.8 twin spark
 • *
  - Startende Alfist
Re: Motor Giulia 2.0t loopt niet altijd even soepel
« Reactie #123 Gepost op: 16 mei 2024, 17:39:10 »
Beste mensen, ik hoop dat jullie mij kunnen adviseren met het volgende...

Zoals jullie weten rijdt de Giulia alweer een behoorlijke tijd niet goed. Twee weken geleden dan eindelijk bij Zeeuw in Zwijndrecht voor elkaar gekregen om met de chef van de werkplaats een ritje in mijn auto te maken en vervolgens gelijk in een andere Giulia. Zoals verwacht rijdt de andere Giulia totaal anders en ook kon de chef werkplaats een log maken tijdens het rijden en hier kwam ook naar voren dat iets in de computer van de auto zich ontregeld. Een bepaalde sensor gaf een hele verkeerde temperatuur aan (meer dan 100 graden) wat absoluut niet hoort. Hierdoor vertoont de auto vreemd rijgedrag. Het was alleen speurwerk hoe dit precies kon komen en om welke sensor dit gaat. Hier was hij nog niet over uit. Kortom, wel het bewijs dat mijn auto niet goed is.

De manager van de dealer was destijds in gesprek en ik zou hem hier later over spreken... In de tussentijd is hij nog op vakantie geweest en ook toen hij weer terug aan het werk was nam hij maar geen contact met mij op. Nu twee weken verder heb ik zelf gebeld en de kwestie voorgelegd.
Nu beweert hij dat de Giulia gewoon goed is! Dat er niks mee aan de hand is en dat de andere Giulia misschien een stuk beter rijdt omdat deze flink minder kilometers had. Ook dat de auto elke keer voor twee weken wel goed rijdt en daarna niet vindt hij heel gek en dat gelooft hij niet. Terwijl ik duidelijk bewijs op een log heb staan dat die niet goed is die door de chef werkplaats is gemaakt! Echt belachelijk en nu zit ik een jaar later nog steeds met een auto die zeker met warm weer ontzettend slecht rijdt.

Hoe nu verder?? Ik zit echt met m'n handen in het haar en ben behoorlijk pissig. Ik zal absoluut nooit meer zaken doen met de Zeeuw in Zwijndrecht.
De auto is niet goed en ik blijf er problemen mee hebben. Ik vind dat de dealer zijn verantwoordelijkheid moet nemen en de auto moet terugkopen. Of met een vergelijkbaar alternatief moet komen. Maar ze nemen mijn probleem niet serieus, en ZELFS met de log die door HUN is gemaakt blijft de manager met het verhaal dat de auto gewoon goed is.

*

bekkie
2.761

 • Type Alfa: Giulietta 1.4 MA 170pk
 • *****
  - Super Alfist
Re: Motor Giulia 2.0t loopt niet altijd even soepel
« Reactie #124 Gepost op: 16 mei 2024, 17:55:12 »
Met het bewijs in handen, de log, zou ik vanaf nu heel zwaar geschut inzetten en de rechtsbijstand inschakelen. Je geeft ze een termijn van 2 weken dat het opgelost moet zijn, anders volgt er een zware schadeclaim via jouw advocaat. Volgens mij heb je geen andere keuze, hoe vervelend ook. Ik hoop dat je een rechtsbijstandverzekering hebt, dat is natuurlijk wel het belangrijkste. Echt zwaar kl#%*$.
Misschien dat andere forumleden hier ervaring mee hebben of advocaten in de kennissenkring of familie hebben?
Voorheen: Alfa Sud 1.5TI / Alfa 33 1.3 / Alfa 33 1.3S / Alfa 33 1.7 16V Elegance / Alfa 146 1.6TS (2x)
Nu: Giulietta 1.4 MA 170pk - Distinctive - MY2010 - Argento Alfa - Pack Premium
*

Ron
163

 • Type Alfa: Giulia 2.0T / Giulia 2.1
 • ***
  - Alfist
Re: Motor Giulia 2.0t loopt niet altijd even soepel
« Reactie #125 Gepost op: 16 mei 2024, 18:13:01 »
Ik ben vandaag in de positieve modus, heb jij dat log ook ? Er is in ieder geval iets gevonden, ik begrijp dat alleen moet worden vastgesteld welke sensor die verkeerde waarde doorgeeft ? Dat je klaar bent met de Zeeuw is terecht, ik zou zelf alleen naast  een procedure ook even elders informeren of er een sensor kan worden gevonden die hiervan de boosdoener is. Inmiddels heb je wel een Giulia waar alles zo’n beetje van is vervangen.

Gr Ron
*

laurens94
21

 • Type Alfa: 156 ti 1.8 twin spark
 • *
  - Startende Alfist
Re: Motor Giulia 2.0t loopt niet altijd even soepel
« Reactie #126 Gepost op: 16 mei 2024, 18:50:17 »
Bedankt voor de tips. Rechtsbijstand heb ik helaas niet.. maar mocht het zo ver komen dan ben ik best bereid om een advocaat in te schakelen.

De log heb ik niet. Deze kan ik misschien wel opvragen. Volgende week vrijdag heb ik ook weer een afspraak bij HS-Corse staan. Deze zullen ook weer een log maken en daar zal ook ongetwijfeld wat uitkomen.

En eens dat er al heel veel is vervangen aan de auto en dat het probleem wellicht is opgelost met een andere sensor als ze de juiste kunnen vinden.
Echter is het vertrouwen helemaal weg. En ik ben dan ook bang dat de auto wederom voor een week of twee weer goed zal rijden met een andere sensor en vervolgens weer terugkeert in deze modus.
*

Busso
891

 • Type Alfa: 147 - Giulia
 • *****
  - Super Alfist
 • Club Alfa Romeo lid
Re: Motor Giulia 2.0t loopt niet altijd even soepel
« Reactie #127 Gepost op: 16 mei 2024, 19:17:13 »
Ik begrijp dat je er werkelijk helemaal klaar mee bent maar mijn indruk is dat je het lek bijna boven hebt. Natuurlijk belachelijk dat jij dat zelf zoveel energie in moet stoppen.  Een sensor kan de boel behoorlijk ontregelen en is een veel logischere verklaring dan iets mechanisch als het na een reset en tijdje goed is en dan minder wordt.

Vreemd dat ze jouw zo behandelen bij Zeeuw.

Laat H&S gericht op zoek gaan naar de boosdoener (sensor). Met hun kennis van de software zouden ze eruit moeten kunnen komen.

Nog ff volhouden....!
147 GTA Rosso / Giulia 2.0T Pack Veloce Squadra Massimo
Ex 159 TBI TI Berlina, GT JTD 2006, 147 1.6 2003, Alfa Sud 1.5 1981 en vele andere auto's
*

DanaBanana
793

 • *****
  - Super Alfist
Re: Motor Giulia 2.0t loopt niet altijd even soepel
« Reactie #128 Gepost op: 16 mei 2024, 22:46:42 »
Volgens mij is een sensor in het koelsysteem die 'rare' waarden doorgeeft een bekend probleem.
Heeft volgens mij te maken met onlogische waarden-verschillen tussen instroom temperatuur en uitstroom temperatuur ofzo.
Wat vreemd is in jouw geval is dat er geen motor-management storingsmelding bij komt, volgens mij is dat doorgaans wel het geval.
Er staat me bij dat hiervoor ook een software update is, maar ik weet het niet zeker. In dat geval ligt het niet daadwerkelijk aan de sensor maar aan hoe de software met de data van de sensor omgaat. Het vervangen van de sensor zal dan niets oplossen.

Als de problemen zich voordoen, zakt dan ook de olie-temperatuur op je dashboard? Die staat doorgaan op 3 of 4 streepjes, maar het staat me bij dat bij het probleem dat ik bedoel dit dan zakt naar 2 streepjes. Omdat het systeem de boel ten onrechte veel te veel blijft koelen. En dan rijd je dus met olie die eigenlijk niet op temperatuur is, een beetje zoals wanneer je de boel nog niet helemaal hebt warm gereden. Wellicht verklaart dat het rijgedrag.
*

laurens94
21

 • Type Alfa: 156 ti 1.8 twin spark
 • *
  - Startende Alfist
Re: Motor Giulia 2.0t loopt niet altijd even soepel
« Reactie #129 Gepost op: 17 mei 2024, 13:20:12 »
@DanaBanana Nee de olie temperatuur zakt dan niet. Bij mij doen de problemen juist meer voor als de temperatuur op 5 streepjes staat. Deze zakt dan ook niet. In ieder geval is er wel een duidelijk patroon nu dat de problemen zich veel meer voordoen met heet zonnig weer.

Vandaag ben ik door de chef werkplaats gebeld met de mededeling dat hetgeen wat hij dacht te zien in de log dus toch normaal is. Maar dat hij niet in de squadra tune kan kijken, want daar hebben zij de apparatuur niet voor. Misschien dat daar wel iets opmerkelijks naar boven komt. HS Corse kan dit wel, dus even afwachten.

Ook gaf hij aan dat de Giulia die we hebben gereden om te vergelijken met mijn auto eigenlijk geen vergelijk is en niet op gaat. Dit was namelijk het type giulia van de eerste facelift en heeft een andere intercooler en turbo. Dat deze dus wellicht veel beter rijdt en soepeler oppakt dan een ouder type....

Zijn advies was de squadra tune eraf halen en kijken hoe hij rijdt zonder. Om uit te sluiten of het in de software van de tune zit. Squadra had namelijk de tune erop gezet terwijl de auto een foutcode gaf op het relais van de intercooler. En dat de tune er eigenlijk niet opgezet had moeten worden wanneer de auto een code geeft. Uiteraard is deze foutmelding wat later wel aangepakt, echter was de tune toen al geïnstalleerd. Wat denken jullie?

Sowieso wacht ik eerst HS Corse volgende week vrijdag af.
 
*

DanielH92
1.987

 • Type Alfa: Giulietta QV TCT
 • *****
  Moderatore - Super Alfist
Re: Motor Giulia 2.0t loopt niet altijd even soepel
« Reactie #130 Gepost op: 17 mei 2024, 13:30:21 »
Ik ben van mening dat het een heel realistische vraag is vanuit de verkoper om eerst opnieuw originele software vanuit Alfa zelf terug te plaatsen, voordat er verdere diagnose gesteld wordt.
Uitsluiten dat het dus in zo'n aangepaste tuning file in zit, voordat er dieper ingedoken wordt. Lijkt me een beter startpunt in dit geval.

@DanaBanana
...Ook gaf hij aan dat de Giulia die we hebben gereden om te vergelijken met mijn auto eigenlijk geen vergelijk is en niet op gaat. Dit was namelijk het type giulia van de eerste facelift en heeft een andere intercooler en turbo. Dat deze dus wellicht veel beter rijdt en soepeler oppakt dan een ouder type....
Dit lijkt me een gevalletje lekker makkelijk vanaf maken.
*

DanaBanana
793

 • *****
  - Super Alfist
Re: Motor Giulia 2.0t loopt niet altijd even soepel
« Reactie #131 Gepost op: 17 mei 2024, 14:54:17 »
@DanaBanana Nee de olie temperatuur zakt dan niet. Bij mij doen de problemen juist meer voor als de temperatuur op 5 streepjes staat. Deze zakt dan ook niet. In ieder geval is er wel een duidelijk patroon nu dat de problemen zich veel meer voordoen met heet zonnig weer.

Ik rij nu 7 jaar in een Stelvio met deze motor en heb nog nooit meegemaakt dat de olietemperatuur op 5 streepjes staat. Nog nooit hoger dan 4 streepjes, ook niet tijdens lange en zware ritten midden in de zomer in zuid-Europa.
Dus als jij wel regelmatig 5 streepjes hebt tijdens normale ritten in Nederland, dan lijkt het me duidelijk dat er qua koeling iets niet helemaal lekker zit.
En het lijkt me ook niet vreemd dat het motormanagement daar op reageert door bijv. het vermogen terug te schroeven, al is het maar uit beveiliging.


Ik ben van mening dat het een heel realistische vraag is vanuit de verkoper om eerst opnieuw originele software vanuit Alfa zelf terug te plaatsen, voordat er verdere diagnose gesteld wordt.
Uitsluiten dat het dus in zo'n aangepaste tuning file in zit, voordat er dieper ingedoken wordt. Lijkt me een beter startpunt in dit geval.

Helemaal mee eens.


Sowieso wacht ik eerst HS Corse volgende week vrijdag af.

Ik hoop dat dat wat oplevert. Waak er wel voor dat er niet teveel persoonlijke meninkjes en belangetjes door elkaar gaan lopen:
- een dealer waarmee je er niet helemaal lekker uitkomt;
- tuning software van Squadra;
- een oordeel van H&S Corse.
Het maakt het er niet per definitie overzichtelijker en objectiever op allemaal.
*

Robert69
1.374

 • Type Alfa: Giulia Veloce
 • *****
  - Super Alfist
Re: Motor Giulia 2.0t loopt niet altijd even soepel
« Reactie #132 Gepost op: 17 mei 2024, 15:58:45 »
@DanaBanana : dat laatste is wel een dingetje helaas. Voor je het weet zit je in een scenario waarbij iedereen naar elkaar wijst in plaats van naar de oplossing.

Voorstel van Daniel is natuurlijk belangrijk: eerst de standaard software er weer op en uitsluiten dat het aan de tuning ligt. Misschien is de tuner wel bereid die er later weer gewoon op te zetten?
147 JTD 8V - Edizione Limitate
147 JTD 8V - Progression
Giulietta 1.4 MA QV-line
Giulietta QV - Launch Edition nr. 345
Giulia Veloce
*

thijsk89
169

 • Type Alfa: Giulietta Veloce
 • ***
  - Alfist
Re: Motor Giulia 2.0t loopt niet altijd even soepel
« Reactie #133 Gepost op: 17 mei 2024, 23:39:58 »
@DanaBanana Nee de olie temperatuur zakt dan niet. Bij mij doen de problemen juist meer voor als de temperatuur op 5 streepjes staat. Deze zakt dan ook niet. In ieder geval is er wel een duidelijk patroon nu dat de problemen zich veel meer voordoen met heet zonnig weer.

Vandaag ben ik door de chef werkplaats gebeld met de mededeling dat hetgeen wat hij dacht te zien in de log dus toch normaal is. Maar dat hij niet in de squadra tune kan kijken, want daar hebben zij de apparatuur niet voor. Misschien dat daar wel iets opmerkelijks naar boven komt. HS Corse kan dit wel, dus even afwachten.

Ook gaf hij aan dat de Giulia die we hebben gereden om te vergelijken met mijn auto eigenlijk geen vergelijk is en niet op gaat. Dit was namelijk het type giulia van de eerste facelift en heeft een andere intercooler en turbo. Dat deze dus wellicht veel beter rijdt en soepeler oppakt dan een ouder type....

Zijn advies was de squadra tune eraf halen en kijken hoe hij rijdt zonder. Om uit te sluiten of het in de software van de tune zit. Squadra had namelijk de tune erop gezet terwijl de auto een foutcode gaf op het relais van de intercooler. En dat de tune er eigenlijk niet opgezet had moeten worden wanneer de auto een code geeft. Uiteraard is deze foutmelding wat later wel aangepakt, echter was de tune toen al geïnstalleerd. Wat denken jullie?

Sowieso wacht ik eerst HS Corse volgende week vrijdag af.

Je kan bij deze computer/ecu zowel voor als na de intercooler de inlaattemperatuur meten. Als je dus naar de inlaattemperatuur vóór de intercooler kijkt is 100gr (of meer) geen uitzondering en absoluut normaal, ik denk dat diegene daar naar heeft gekeken dan.. Zonder voorop te lopen op je bezoek volgende week, ik geloof dat Serge (ik stond er vorige keer even kort bij haha) op straat een log gemaakt had bij je bezoek vorige keer en in ieder geval de inlaattemperatuur (op dat moment althans) normaal was. Maargoed, zoals je al aangaf zijn de relais al vervangen en is er geen foutcode (U1008) die aangeeft dat er wat mis mee zou zijn.

Voor wat betreft olietemperatuur, deze is te loggen (en ook de multiair module olietemp apart) dus als die (te) hoge of afwijkende waardes aangeeft kan dit natuurlijk impact hebben (zijn veel relevante mappen in de software voor beperking van koppel, noodloop, enz. hoewel dit normaliter beetje bij 120-130 +/- graden pas begint). Wel moeite waard (zeker als hij nu slecht loopt) om eventjes te meten natuurlijk.

En terugzetten software naar origineel kan ik/ kunnen wij bij H&S ook voor je doen natuurlijk als je dit wilt testen, je daarmee verder komt daar waar je hem gekocht hebt. Het feit dat de foutcode actief was voor/tijdens het tunen en dat dit impact zou hebben is m.i. onzin in ieder geval.

Enorm balen in ieder geval, kan me voorstellen dat je er aardig klaar mee bent inmiddels.. Hopen op wat extra inzichten volgende week dan :).
*

laurens94
21

 • Type Alfa: 156 ti 1.8 twin spark
 • *
  - Startende Alfist
Re: Motor Giulia 2.0t loopt niet altijd even soepel
« Reactie #134 Gepost op: 18 mei 2024, 18:41:45 »
@DanaBanana Dan lijkt er bij mij zeker iets niet te kloppen. Bij een simpel ritje naar werk van zo'n 20 minuutjes schiet hij al op 5 streepjes. En dan rijd ik echt behoorlijk rustig. Zelfs al is het slechts zo'n 18 graden en bewolkt.

@thijsk89 Klopt dit is inderdaad waar hij het over had betreft die temperatuur! Waarvan hij eerst dacht dat het niet klopte, maar uiteindelijk toch wel. En klopt ook dat er vorige keer een log was gemaakt door Serge en dat daar niet iets vreemds uitkwam. Maar dat had ik vorige keer eigenlijk ook al wel verwacht aangezien die destijds goed reed (voor twee weken) vlak na een oliewissel.

Ik ben heel benieuwd vrijdag als ik weer jullie kant op kom. Ik hoop ontzettend dat de log iets meer duidelijkheid kan geven. En dat jullie (als totaal onafhankelijke partij) tijdens een proefrit in ieder geval kunnen bevestigen dat dit inderdaad niet klopt hoe mijn Giulia rijdt en ik dit vervolgens kan doorspelen naar de manager van Zeeuw. Want heb een beetje het idee dat ik door hem in de maling genomen wordt. En mocht er niet specifiek iets naar boven komen bij de nieuwe log, dan is terugzetten naar fabriekssoftware zeker een optie.