!!

Beste gast Alfist,

U bent niet ingelogd op het forum van Club Alfa Romeo, Om te registreren klik hier of log-in

LET OP !!  als gast ziet u ook maar een klein gedeelte van het forum. Als aangemeld lid ziet u ook minder advertenties.

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

*

marcelt
122

 • Type Alfa: Giulia 2.0 - 2022
 • ***
  - Alfist
MyAlfaConnect app
« Gepost op: 22 mei 2024, 21:33:42 »
Hoe gebruiken jullie hier de MyAlfaConnect app?
Zo vind ik het zelf wel handig om de bestemming alvast naar de navigatie te sturen zodat je bij starten alleen hoeft te bevestigen. Het zoeken van aan adres gaat zo net wat sneller.

Wat me verbaast/irriteert is dat instellingen niet bewaard lijken te worden. Zo wordt om de zoveel tijd ontgrendelen met Face-ID gedeactiveerd (is het ergste niet) maar ook wanneer je adressen toevoegt als favoriet zijn ze na enkele dagen weer weg (en waarom synced deze niet met de auto?). Bij het laden van de kaart verschijnt telkens de melding “bereik kan niet worden getoond”. Ook de zoekgeschiedenis wordt telkens gewist. Herkenbaar of doe ik iets fout? Of wordt de app sowieso niet gebruikt?😄
Huidig: Giulia 2022
Eerder: Alfa 147 2.0 2001,  Alfa MiTo 1.3 JTDm 2011, Giulietta TCT 2013
Trouwauto : Alfa 8C Spider
*

Xela
28

 • Type Alfa: Stelvio
 • ****
  Amico del club - Startende Alfist
Re: MyAlfaConnect app
« Reactie #1 Gepost op: 30 mei 2024, 14:40:17 »
Ik gebruikte de app (vorige versie) totdat deze niet meer ondersteund werd. Via de website was het nog wel bereikbaar.
lang verhaal kort: ik kreeg geen updates meer, via helpdesk uiteindelijk naar dealer verwezen, connect box kapot, nieuwe geplaatst alleen wordt deze niet herkend voor mijn account, is dus niet te activeren.
dealer wijst naar FCA FCA wijst naar dealer,
kortom jaar  verder en niks geregeld
*

marcelt
122

 • Type Alfa: Giulia 2.0 - 2022
 • ***
  - Alfist
Re: MyAlfaConnect app
« Reactie #2 Gepost op: 2 juni 2024, 20:51:22 »
Oei.. dan lijkt mijn “probleem” nog wel mee te vallen 🫣
Huidig: Giulia 2022
Eerder: Alfa 147 2.0 2001,  Alfa MiTo 1.3 JTDm 2011, Giulietta TCT 2013
Trouwauto : Alfa 8C Spider
*

Stiggy
452

 • Type Alfa: Giulia Veloce
 • ****
  - Senior Alfist
Re: MyAlfaConnect app
« Reactie #3 Gepost op: 8 juli 2024, 19:42:50 »
Ik heb hem sinds vorige week geactiveerd. Vanaf de bank alvast een adres opzoeken en naar je auto sturen vind ik wel geinig (voor zover ik CarPlay niet gebruik om te navigeren). En je zou Live verkeers- en flitspalen info binnen moeten krijgen (aangeleverd door TomTom live services). Ik heb nog niet  uitgevonden of dat werkt, maar als dat echt zo is dan zou het een reden zijn om CarPlay minder te hoeven gebruiken. Ik heb niet altijd zin om een kabeltje aan te sluiten. Als de info even actueel is zou het echt een flink pluspunt zijn. Geen idee hoe dit technisch zou moeten werken overigens, je telefoon haalt de live info op en stuurt het door naar de auto? Of de auto haalt het zelf op? Jammer dat je er het  “My navigation” pakket voor nodig hebt, de mijne verloopt in november en het kost €81,75 per jaar. Ja dikke doei!

Voor de rest ook best een drama app natuurlijk, met de opdeling in al die pakketjes waarvan het onduidelijk is wat je precies krijgt, halve vertalingen, talloze foutmeldingen, etc. FaceID doet het bij mij helemaal niet. Ook niet veel nuttige functionaliteit, maar ik kan wel de lichten vanaf de bank aanzetten of de deuren open doen! 😄.

Toch vind ik het wel geinig. Een groot pluspunt vind ik wel dat het een gevoel geeft dat je in een redelijk moderne auto rijdt. Want connected! 🤣

Tip als je de auto niet nieuw gekocht hebt en het wilt activeren:  je moet een mail sturen naar info.connectivity@stellantis.com met een foto van je rijbewijs, het kentekenbewijs en je kenteken of VIN. Dan krijg je een mail met instructies om het te activeren.
*

marcelt
122

 • Type Alfa: Giulia 2.0 - 2022
 • ***
  - Alfist
Re: MyAlfaConnect app
« Reactie #4 Gepost op: 9 juli 2024, 13:11:08 »
Nou je precies dat eigenlijk... De live verkeersinfo heb ik weinig op aan te merken. Ik rij best veel dezelfde routes en gebruik eigenlijk altijd de navigatie zodat dit soort onvoorziene omstandigheden niet als een verassing komen. En dat doen ze tot nu toe niet. De flitsinfo wisselt een beetje in nauwkeurigheid is mijn indruk. Momenteel zou ik geloof ik zelfs de 8 tientjes er wel over hebben maar heb het sowieso nog een ruim jaar dus dan maar weer zien.

Qua User Interface kan het wel wat beter inderdaad. De lampen functie heb ik nog nooit gebruikt. De auto van slot doen toch nog wel eens wanneer je even snel wat uit de auto moet pakken en de sleutel niet bij je hebt.
Huidig: Giulia 2022
Eerder: Alfa 147 2.0 2001,  Alfa MiTo 1.3 JTDm 2011, Giulietta TCT 2013
Trouwauto : Alfa 8C Spider