Club Alfa Romeo

Alfa Romeo Types => De Giulia / Stelvio Club => Topic gestart door: WimV op 7 februari 2020, 09:00:16

Titel: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 7 februari 2020, 09:00:16
Beste Alfa-fans,

ik ben spiksplinternieuw hier, eerst eventjes mezelf kort voorstellen: 49 jaar, Belg, autoliefhebber, in de markt voor een nieuwe auto (10de), rijd nu Audi A3, een meer zaaddodende auto bestaat niet (+ vele problemen in die 5j), droom al Jaren van een eigen Alfa omwille van design, historiek, en fijn sturen, lang geleden waren dit halve Opels, nu echter zijn ze imo helemaal terug. 
Eind mei 2015 volgde ik uit interesse en passie een summercourse car design in Turijn (ied.it), kreeg les van oa iemand vh ontwerpteam van de Giulia, en heel toevallig ook werd net op dat moment de Giulia Q voorgesteld, fijne weken toen en om nooit meer te vergeten.

Als zelfstandige ligt het voor de hand om zo veel mogelijk geëlektrificeerd te nemen, echter mijn hart klopt voor Alfa, ik kan het me permitteren, het is dus nu of nooit, ook om mijn steentje aan dit prachtige merk bij te dragen want de verkopen beloven niet veel goeds,, dus elk beetje helpt.

Nu de auto zelf: ben de Giulia en Stelvio al aan het volgen van toen ze verschenen, heb al miljoenen configuraties gemaakt, waarschijnlijk tot vervelens toe alle dealers in de regio 'gestalkt', mijn voorkeur gaat uit naar de Stelvio (hogere zit, praktischer) hoewel ik de Giula op zich stuk mooier vind.  Dus voorkeur voor de Stelvio (al meerdere ritten mee gedaan oa dagje op Ibiza gehuurd)… echter tot vorige week... testrit met een Giulia (eerste keer)… waaw helemaal onder de indruk van hoe fijn deze auto rijd(!  En dan was het nog maar de basisdiesel, hoe vining en een heerlijke roffel (sommigen noemen dit wat luidruchtig, ik vind het in elk geval zalig)… 
Nu, ik ben dus verkocht, het zal er nu toch eindelijk es van komen, een perfecte samenstelling voor mij bestaat echter niet, ik ben geen fan van leder, ik zou graag remote start hebben (in de VS std op de sleutel, hier natuurlijk niet), ik zou voor de B 200pk of de D 160pk gaan, ik hoef niet de grote power maar wil wel Q4 (is mijn eerte RWD en heb dat extra beetje vertrouwen wel nodig denk ik), en bij de Giulia kom je dan automatisch bij de Veloce uit.  Een straf is dat niet, alleen gaat het prijskaartje + de bijbehorende belastigen dan wel de hoogte in natuurlijk.  Ik ga ook voor de diesel, zoals ik zei ee nsuper ervaring met de 136pk, én diezelfde dag heb ik ook met de Stelvio 200pk gereden en die vond ik toch wel wat nerveuzer en minder soepel.  En 280pk (Veloce) heb ik sowieso niet nodig, én ik doe >30.000km/jaar, én ik lees/zie vele positieve commentaren op de 210 diesel, dus een goede keuze voor mij denk ik wel.

Nu heb ik wel nog een paar vraagjes waar ook  ik nog niet uit ben, ook de dealer kan me hierin niet helpen.

1) Harman Kardon: ik lees veel dat dit de meerprijs niet waard is, ik hou heel erg van een fijn geluid, in de test-Giulia zat de standaard 8 LS, mits de juiste instellingen is dat OK maar ook niet veel meer dan dat - ik vind echter (ook met de hulp van de dealer) nergens een exemplar om es te luisteren… Dus gooi in mijn hoop hier dan maar in de groep :-)

2) all seaons: ik ga voor de standard 18" dark veloces, daarop zitten geen all seasons, ik heb geen zin om 2 keer per jaar te wisselen, ik rijd nu ook met all seasons en ben daar heel tevreden over, ik vraag me gewoon af of Q4 al mijn (mss onterechte) zorgen over veilig rijden in regen en glad weer oplost of niet (met de audi met zomerbanden enkele keren complete vastgezeten in 2cm sneeuw de voorbije Jaren, dat wil ik niet meer meemaken), dus vraag aan jullie: de zomerbanden laten zitten of all seasons nemen?  We zijn geen wintersporters en ik koop geen Alfa om tot het uiterste te gaan (anders neem je de 280pk of evt de Q).

3) trekhaak: ik geraak niet wijs uit de keuzemogelijkheden in de configurator:
- in de opties kan je kiezen voor 'vooruitrusting'
- in de accessoires kan je 'bedradingsset incl montage' aanvinken
--> iemand enig idee wat het verschil is?  want je kan dus ofwel het 1 of het ander aanvinken ofwel beide - dealer noch invoerder weten wat met 'vooruitrusting' bedoeld wordt….

Een hele boterham, I know, als je tot hier geraakt bent: dankjewel voor het lezen! :-)

Alvast bedankt voor de antwoorden!

Gr,
Wim


Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: LeoB op 7 februari 2020, 09:21:26
Hoi Wim
1, als je echt mooi geluid wil kan je beter sparen voor B&O of B&W speakers, die zou je niet bij Alfa kunnen bestellen dus dat wordt dan zoeken. Ik heb de normale set erin zitten en moet zeggen dat die niet slecht is.
2, als je niet wil wisselen is enige keus de all seasons. Zomer banden heb je probleem met beetje sneeuw en winterbanden slijten te hard in de zomer
3, ja geen idee maar laten we eerlijk zijn er hoort toch geen trekhaak onder een alfa :-)
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 7 februari 2020, 09:37:28
Dag Leo,
dank voor de snelle reactie :-)
1) mss heb je wel gelijk, de standaard klonk zeker OK, en de HK is prijzig dus twijfel nog
3) helemaal juist, maar is voor ons fietsrek
Gr,
Wim
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: Alfa 147 Ti op 7 februari 2020, 09:37:39
Goedemorgen en welkom op het forum, ik zelf HK vindt het geluid prima in de auto en  de trekhaak kan je ook achteraf monteren heb ik ook gedaan en is een stukje goed koper, ook met afneembarekogel, voor de rest kan ik je geen info geven behalve dat je geen spijt gaat krijgen van je aankoop, succes met het samen stellen van je auto en laat het ons weten wat het is geworden.
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: jwq op 7 februari 2020, 09:48:08
Ik heb zelf ook de HK, en ben hier zeer tevreden over.....
Kwaliteit van geluid is wel zeer sterk afhankelijk van wat je aanbied (garbage in, garbage out ;) )
Als je op zoek bent naar beukende bassen zit je verkeerd.

Ander systeem aansluiten ipv het Alfa systeem is niet erg eenvoudig, aangezien het systeem volledig is geintegreerd met andere systemen en CAN bus. Veranderingen leveren al snel foutmeldingen op op het dashboard.

4WD van de giulia is een van de beste, en werkt onder allerlei omstandigheden zeer goed.
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: Donald op 7 februari 2020, 10:06:07
Wel, dat is een heel verhaal. Ik heb het wel helemaal gelezen omdat ik mijzelf er een beetje in herken .. ;-)) Ik kom ook van een ander merk, heb Alfa's altijd prachtig gevonden maar heb er nooit een gekocht omdat het, zoals jij het noemde 'halve Opels' waren. Als je daarmee bedoelde dat ze kwalitatief niet zo best waren dan zijn we het eens. Omdat ik geen 'sleutelaar' ben was een Alfa dus absoluut geen keuze. Maar nu doen ze kwalitatief gezien gewoon mee met de rest, maar zijn nog wel steeds mooier dan de rest en staan nu dus vooraan in mijn voorkeurslijstje ... ;-))

Ik heb voor de Stelvio gekozen vanwege de hoge instap en een cross-over is gewoon praktischer dan een sedan. Maar de sedan vormgeving vind ik wel mooier dan die van een SUV, dus de Giulia wint het qua schoonheid van de Stelvio, maar noem mij maar eens 1 SUV/Crossover die mooier is dan de Stelvio ?? En (niet-elektrische) SUV's die sneller zijn dan mijn Q zijn sowieso op de vingers van 1 hand te tellen.... ;-)

Ten aanzien van je eerste vraag/opmerking: Toen ik de auto kocht heb ik tijdens de proefrit geen seconde aandacht besteed aan de geluidsinstallatie.... dat kan je je wellicht voorstellen als je voor het eerst in een Giulia/Stelvio Q een proefritje maakt..... dan ben je met andere dingen bezig.....  niet slim dus, temeer als ik je vertel dat ik bijna de hele dag naar muziek luister en in de auto altijd de geluidsinstallatie heb aan staan. Je kan je voorstellen dat mijn adem stokte toen ik voor de eerste keer de geluidsinstallatie inschakelde nadat ik hem had aangeschaft..... met enige mate van overdrijving klonk het als een transistorradio die op volle geluidssterkte in een zinken emmer was gelegd..... ik ben inmiddels van dealer gewisseld en mijn huidige dealer heeft tijdens het vervangen van een sensor/camera die defect bleek ook (onderdelen van) de geluidsinstallatie moeten vervangen omdat die ook defect bleek........ na deze reparatie was het geluid van de installatie gewoon goed. Nog niet briljant maar zeker veel beter dan het was en zeker goed genoeg om mij er niet druk meer om te maken. Een 7 is immers veel beter dan een 4.....

Over winterbanden is al veel gezegd. Bewezen is dat winterbanden een veel kortere remweg hebben dan zomerbanden als de temperatuur onder de 7 graden zakt. Ik zou er niet aan moeten denken om tijdens de winter (ook al ligt er geen sneeuw) er achter te komen dat je tijdens het afremmen voor overstekende kinderen net een paar metertjes tekort bent gekomen met je zomerbanden..... en all-weathers zijn eigenlijk van beide soorten een beetje en per saldo dus ook niet genoeg... maar dat dan in beide soorten weersomstandigheden. Maar die keuze moet ieder voor zich maken.

In ieder geval veel plezier toegewenst met de Giulia !

Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: PascalV op 7 februari 2020, 13:37:31
Tip wat betreft muziek, als je gaat luisteren gebruik een goede bron.
Dus niet vanaf de FM. DAB+ of MP3 via een usb is al een stuk beter.

De laatste tijd ben ik alleen nog maar vanaf mijn telefoon aan het streamen.
Heb in Spotify de Equalizer op Rock gezet en dat vind ik persoonlijk beter klinken als DAB+ of MP3's.

Heb recent een lange week met een standaard Stelvio rond kunnen rijden.
Vond het minder comfortabel rijden, leek wat meer te stuiteren als de Giulia.
Voor een SUV natuurlijk uitmuntend stuurgedrag, maar de Giulia doet daar duidelijk nog een schepje bovenop.
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: SirLancelot op 7 februari 2020, 14:53:32
Citaat
ik ben geen fan van leder, ik zou graag remote start hebben (in de VS std op de sleutel, hier natuurlijk niet), ik zou voor de B 200pk of de D 160pk gaan, ik hoef niet de grote power maar wil wel Q4 (is mijn eerte RWD en heb dat extra beetje vertrouwen wel nodig denk ik), en bij de Giulia kom je dan automatisch bij de Veloce uit. Ik ga ook voor de diesel, zoals ik zei ee nsuper ervaring met de 136pk, én diezelfde dag heb ik ook met de Stelvio 200pk gereden en die vond ik toch wel wat nerveuzer en minder soepel.  En 280pk (Veloce) heb ik sowieso niet nodig, én ik doe >30.000km/jaar, én ik lees/zie vele positieve commentaren op de 210 diesel, dus een goede keuze voor mij denk ik wel.
Als ik het mag samenvatten hoef je geen leer, remote start, q4 voor het gevoel van veiligheid, hoef geen gekke power, liefst diesel ivm km.

Nou, de volgende zijn mijn comments:
- Hoef geen leer -> Een alfa hoort eigl met leuke sportieve leren stoelen, alleen als je echt niet wil dan moet je bij de Base/ Super/ Sprint zijn. Krijg je dan een mix leer/stof die ook best tof uitzien.
- Remote start -> Weet niet met de MY2020, maar bij de oude variant zit het in keyless entry optie
- Q4 voor het gevoel van veiligheid -> Ik kan je verzekeren dat de RWD is alles behalve onveilig. Het is echt speels maar is niet driftgevoelig. Voordat je de achterkant uit kan laten glijden is een normale FWD (een audi ofzo) al op zijn kop in de sloot gaan liggen.. bij wijze van spreken.
(Ik heb hiervoor ook altijd FWD gehad en laatste was A3 2016 1.4tfsi maar ik heb niet het gevoel dat ik onveilig zit in de Giulia)
De traction control houdt het allemaal netjes binnen de lijnen zeg maar. In plaats van een Q4 (wat betekent dat je gelijk de Veloce moet nemen = veel duurder), kan je beter je geld spenderen aan een setje winterbanden.
- Hoef geen gekke power -> dan is de 136/160pk een goede optie
- Liefst diesel ivm km -> Ja dat kan gunstiger zijn. Alhoewel, aanschafwaarde van een 160pk diesel is ongeveer gelijk met 200pk benzine. Ik weet niet hoe het is in belgie maar in NL is diesel duurder in belasting.

Citaat
1) Harman Kardon: ik lees veel dat dit de meerprijs niet waard is, ik hou heel erg van een fijn geluid, in de test-Giulia zat de standaard 8 LS, mits de juiste instellingen is dat OK maar ook niet veel meer dan dat - ik vind echter (ook met de hulp van de dealer) nergens een exemplar om es te luisteren… Dus gooi in mijn hoop hier dan maar in de groep :-)
De standaard audio bij Giulia is bovengemiddeld. Je moet het wel laten "burnen". Maar is zeker veel beter dan de standaard audio bij BMW/Audi.
De enige die je wellicht zou missen is een echte lage bass (geen subwoofer) maar ik heb het persoonlijk geen last van. Ik zou dus de H/K niet kiezen.

Citaat
2) all seaons: ik ga voor de standard 18" dark veloces, daarop zitten geen all seasons, ik heb geen zin om 2 keer per jaar te wisselen, ik rijd nu ook met all seasons en ben daar heel tevreden over, ik vraag me gewoon af of Q4 al mijn (mss onterechte) zorgen over veilig rijden in regen en glad weer oplost of niet (met de audi met zomerbanden enkele keren complete vastgezeten in 2cm sneeuw de voorbije Jaren, dat wil ik niet meer meemaken), dus vraag aan jullie: de zomerbanden laten zitten of all seasons nemen?  We zijn geen wintersporters en ik koop geen Alfa om tot het uiterste te gaan (anders neem je de 280pk of evt de Q).
Zie comments boven. Save some money met de 160pk en koop een setje winterbanden.
2x per jaar wisselen kost geen 8-10k wat een Veloce extra kost.
Heb je dus uitstekende rijgedrag met zomerbanden in de zomer (zo hoort ook een alfa) en niet vastzitten in de winter.

Citaat
3) trekhaak: ik geraak niet wijs uit de keuzemogelijkheden in de configurator:
- in de opties kan je kiezen voor 'vooruitrusting'
- in de accessoires kan je 'bedradingsset incl montage' aanvinken
--> iemand enig idee wat het verschil is?  want je kan dus ofwel het 1 of het ander aanvinken ofwel beide - dealer noch invoerder weten wat met 'vooruitrusting' bedoeld wordt….
Trekhaak kan je denk ik beter achteraf doen. Is goedkoper dan dealer.
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 7 februari 2020, 20:29:30
Super de reacties jongens, thx!
Ik leer vooral:
- HK: mss toch niet doen - stad audio was idd wel zeker OK - en 1500 euro is wel wat natuurlijk(wel dit nog: iemand enig idee wat 'sfeerverlichting' inhoudt? - zit mede in HK-pakker (in België toch))
- all seasons: ik neem idd wel n beetje de Q4 (en dus Veloce) omwille van het veiligheid/zekerheidsgevoel - heb nooit een RWD gereden en je leest daar toch wel wat over in minder gunstige omstandigheden - als iem hier mij echter kan garanderen dat een Ti 2.0t met winters of all-seasons op een glad wegdek geen of nauwelijks problemen oplevert dan zou ik mss nog wel te switchen zijn - scheelt ook een slok van 6000-7000euro op de borrel (meer een vat dus...)
- leer: tja in de oudere alfa's zat dikwijls alcantara, toen de persaankondiging van de MY2020 kwam dacht ik 'yes'.... helaas enkel de Veloce Ti en dan nog enke saai zwart binnenin (Q-stoelen dacht ik) - dus tja is een dingetje van mij - 3 auto's geleden één vd eerste een nieuwe S60 gekocht (2010) full option echter geen leer dus alle packs (summum) moeten laten vallen en alle opties apart -> 4000 euro duurder enkel om geen leer te willen....  Giulia: in de stad stoelen gezeten, niet echt veel steun... vrouw vindt dan weer de sport (veloce-) stoelen te beklemmend en ikzelf hou wel van een fris kleurtje, vandaar beige Lusso - maar kan nog veranderen - dealer wacht op mijn zoveelste aanpassing van de offerte :-)

Wat een fijn forum hier :-)
Ik was hier al vaak als bezoeker, maar nu concreet wat vragen gesteld en ook daadwerkelijk vele nuttige antwoorden, super, dankje jongens!
Een prettig WE voor allen en veel fijne ritjes met jullie bella macchina!

Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: streetscreamer op 7 februari 2020, 22:09:48
de RWD scheelt best wat kilo's ten opzichte van de Q4.  Komt het rijplezier echt ten goede. De Giulia stuurt zeer direct, ik heb de eerste week echt zo sloom gereden, puur om het gevoel van de auto om mij heen te hercalibreren.  Ik kom uit een 159SW.
Eind november reed ik nog mn breedset zomerbanden onder de Giulia. Die Pirelli P Zero Runflat vind ik erg bonkig en bij wat lagere temperaturen haaks de bocht om resulteerde al snel in uitbreken, dus alle Nannies grijpen in. En dan reed ik echt niet hard. Daarna waren mijn Dunlop winterbanden  erop gezet en die overtuigen zeer goed bij kouder en natter weer. Gegarandeerd dat ik die bonkige zomerrunflatzen eraf trap.
Neem je de 136 pk diesel dan kies je enerzijds voor een basic uitrusting, maar anderzijds wel slim als het gaat om de Alfa beleving: laat Stefan van Squadra die 136 pk even upgraden naar +200 pk. Je zal echt blij worden. 
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: jwq op 8 februari 2020, 10:01:48
Citaat van: streetscreamer op  7 februari 2020, 22:09:48
Citaat van: streetscreamer op  7 februari 2020, 22:09:48
de RWD scheelt best wat kilo's ten opzichte van de Q4.  Komt het rijplezier echt ten goede. ....
Mwah, awd scheelt weinig ten opzichte van rwd:
diesel : 1540 tegenover 1465 kg, dus ca 75 kg
De awd heeft als voordeel dat alle "hulpsystemen" veel later inschakelen, omdat tractie gewoon beter is onder lastige omstandigheden. Acceleratie tot honderd van de awd is dan ook halve  seconde sneller voor de benzine versie, ter illustratie
Maar goed, kost wel wat ;)
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: bekkie op 8 februari 2020, 11:50:10
Mijn tip: als je Alcantara wilt, ga dan daar ook voor. Ik vind Alcantara ook veel beter zitten en voelen dan leer, je glijdt minder weg, het is 's zomers koeler en 's winters behaaglijker. Ik zou absoluut geen lederen bekleding willen, heb daar niets mee, dus kan jouw redenatie volledig volgen en onderschrijven!
Suc6 met de keuzes maken (https://abs.twimg.com/emoji/v2/72x72/1f609.png)
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: SirLancelot op 9 februari 2020, 04:00:55
Ik zou de stoel kiezen wat meest comfortabel past. Bekleding zou je ook achteraf kunnen inbouwen. Het is zonde als je 4000 eur erbij moet neertellen als je geen leer wilt. Kan je beter leer nemen en dan alleen de voorstoelen bijv de midden gedeelte laten bekleden met alcantara.
Ik neem bewust geen stof/ alcantara omdat ik het echt niet schoon kan houden. Leer is met een goede doek en wat leer onderhoud spul zo weer schoon. Heb ook een jonge van 1.5 dus kruimel/kots/zooi-vrij gaat het niet worden.

En nogmaals over rwd, ik heb nu continental winterbanden, zogenaamd de beste van tests, ik moet echt echt mijn best doen om de kont te laten glijden. Echt goede grip en zo niet grijpt de tractie control het. Dus no worries. Ik zou wel allseasons vermijden. De Michelin Cross Climate zou een goede recensie hebben maar die is dan weer summer biased. Zou toch echt voor 2 setjes zomer en winter gaan, zul je geen spijt hebben!
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 9 februari 2020, 14:04:45
Mijn S60 was echt wel een zeer goed auto, zowel kwalitatief als kwa rijden (Volvo staat bij mij na 2 volvo's en 2 audi's op een hoger plan dan Audi, op alle vlakken).  Logische stap als zelfstandige nu zou de S/V60 plugin zijn, helaas...desgin vd laatste Volvo's spreekt me niet erg meer aan + uiteraard.... mijn hart klopt Italiaans.  En dan mag je daar héél veel tegenover zetten...als het hart eenmaal klopt...

Verder wordt het er niet makkelijker op... :-) AWD of niet... HK of niet... Leer of niet... Diesel of Benzine...
Ik wil deze week beslissen, zal dus de inval van t moment zijn :-)

Ik hou jullie op de hoogte als t zo ver is...






Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: Zoef op 10 februari 2020, 13:25:43
Hi Wim,
welkom! voor wat betreft audio, ik ben ook gek van audio, en vond het HK setje te duur voor wat het bood. Daarom heb ik achteraf een modificatie uit laten voeren. Dit was ca. 1850 euro, maar betrof een handgemaakt kist met dubbele subwoofer en een versterker en de deuren gedempt. Klonk behoorlijk goed in mijn ogen/oren.
All seasons ben ik van mening dat als je niet alles vraagt van een auto, dat het behoorlijk goed is/kan zijn, zeker bij een testwinnaar. En het scheelt bandenwissel inderdaad. Het is niet meer zoals 5-10 jaar geleden en de ontwikkelingen gaan snel. Zelf had ik wel een wintersetje omdat ik geregeld naar duitsland ga in de winter.
anyway, veel succes met je keuze!

Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: PascalV op 10 februari 2020, 15:16:05
Hi Wim,
welkom! voor wat betreft audio, ik ben ook gek van audio, en vond het HK setje te duur voor wat het bood. Daarom heb ik achteraf een modificatie uit laten voeren. Dit was ca. 1850 euro, maar betrof een handgemaakt kist met dubbele subwoofer en een versterker en de deuren gedempt. Klonk behoorlijk goed in mijn ogen/oren.
All seasons ben ik van mening dat als je niet alles vraagt van een auto, dat het behoorlijk goed is/kan zijn, zeker bij een testwinnaar. En het scheelt bandenwissel inderdaad. Het is niet meer zoals 5-10 jaar geleden en de ontwikkelingen gaan snel. Zelf had ik wel een wintersetje omdat ik geregeld naar duitsland ga in de winter.
anyway, veel succes met je keuze!

Wat kost dat nu eigenlijk om de deuren te laten dempen?
Wil ook nog eens mijn kofferbak van ontdreuningsmatten laten voorzien, wat meer last van met de sportuitlaat.
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: TimW op 10 februari 2020, 15:24:53
Normaal gesproken betaal je daar voornamelijk uurloon voor, 1 a maximaal 2 uur per deur. + materiaal uiteraard, maar dat is tientjeswerk, zeg 100 max.
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 12 februari 2020, 20:11:38
Deze nm de knoop doorgehakt en gekocht:
een Giulia Veloce diesel Rosso Alfa met vele opties (open dak, beige interieur, HK (jawel), ...)
Ergens begin mei op de oprit (https://abs.twimg.com/emoji/v2/72x72/1f697.png) (https://abs.twimg.com/emoji/v2/72x72/1f600.png)

Ik post dan wel wat fotootjes.

Bedankt voor alle tips!

Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: jwq op 13 februari 2020, 08:54:35
Gefeliciteerd met de aankoop  :PDT_Armataz_01_37:
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: SirLancelot op 13 februari 2020, 13:07:53
Gefeliciteerd! Toch voor de vol optie gegaan! Als het kan, waarom niet! :D
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: Donald op 13 februari 2020, 16:39:02
Nog een paar maanden knarsetanden dus ... ;-))   Alvast veel plezier toegewenst met de nieuwe aanwinst !
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: Sjonnie GTI op 13 februari 2020, 19:21:37
Super, een hele goede keuze! Van harte gefeliciteerd! En succes met het schoonhouden van dat beige Lusso-interieur, het is een hele klus kan ik je vertellen  ;D
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 13 februari 2020, 20:37:48
thx allen!

Tot laatste sec getwijfeld tss rosso alfa en blu montecarlo - ik rijd nu al 5 jaar met n felrode A3, wou toch wel es iets anders - maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan - dan toch voor het hart gekozen - een rosso alfa.
En de opties, tja, altijd moeilijk, de HK is veel geld, maar ik hoop dat t zeer goed klinkt - is dat dan de 1500 euro méér waard?  geen idee - zo lang ik maar tevreden ben :-)
En dan diesel of benzine - ook een moeilijke - mijn hart zegt dat een alfa een benzinemotor moet hebben - maar ik heb dus met de diesel (de basis) gereden en dat koppel doet toch wel iets met een mens... Dus ja dan maar diesel - gans die klopjacht op diesel vind ik sowieso van de pot gerukt - maar ik verwacht me wel aan commentaren van geitenwollensokken vrienden - maar who cares...
Als zelfstandige moest ik gewoon voor een model 3 of mach e gegaan zijn - knappen auto's hoor - maar ze doén niks met me - ik wil iets voélen bij een auto.
Toen ik klein was had buurman een knalgele Fiat 124 - ik herinner me geen enkel andere auto maar deze echt wel...
En dat beige - tja ook een moeilijke - vrouwlief wou geen sportstoelen dus heb je in de veloce (want ik wou Q4...) enkel de lusso stoelen - zwart zwart of beige beige - ik hou niet van zwart zwart (ok n vleugje hout...) dus dan maar voor de beige met eikenhout gegaan.
Allemaal moeilijk keuzes vind ik - maar sowieso: welke keuze je ook maakt, je kan deze wagen niet tegen je zin samenstellen - ik vind hem gewoon in àlle kleuren bv mooi - zelfs grijs - ik die al jaren rondbrul dat mensen met n grijze auto saai zijn - wel... voor de Giulia vind ik dat nu echt niét...  maar vrouwlief wou geen grijze.
enz enz enz
Ik kijk er nu heel erg naar uit maar.... val nu n beetje in een configureer-gat.... ik heb nu gekozen en wat moet ik nu doen om mn avonden in de zetel met de laptop op de schoot te vullen..???  tips?  :-)))
Echt jongens en (hoop ik ook) meisjes, ik ben bijna 50, dit is een droom die uitkomt.
De groeten aan allen hier!

Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: Alfa 147 Ti op 13 februari 2020, 22:08:03
Prachtige auto  en wat is er mis met een diesel.
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 13 februari 2020, 22:19:35
dankje

diesel: niks mis mee - maar n alfa... ergens is dat gelinkt met benzine - maar es mee rijden (diesel) en mm echt wel zeer ok

ook de velgen waren nog n puntje
ik vind de standaard dark veloce's wel ok - sportief zelfs
en in de 19-duims is er geen enkele die mij de meerprijs waard is
zwart wil ik sowieso niet
dus overall veel last minute keuzes moeten maken
maar nu wel superblij
ik heb fotootjes gemaakt van een filmpje waar de config helemaal klopt
dus niet de mijne wel wel bijna identiek
als iem denkt 'mm hoe zou die er nu uit zien?' laat maar horen dan post ik hier n screenshotje

Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: 8Ball op 13 februari 2020, 23:00:46
Gefeliciteerd! Nu het grote wachten...

Foto (of een screenshot, mits opgeslagen als afbeelding) kun je delen door op de groene knop linksboven de editor te tikken. Ik ben benieuwd nu! :)
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 13 februari 2020, 23:09:04
(https://i.ibb.co/9qQgvdJ/giulia-rosso-04.jpg) (https://imgbb.com/)
(https://i.ibb.co/2FxpMf2/giulia-rosso-03.jpg) (https://imgbb.com/)
(https://i.ibb.co/1Gyg3ff/giulia-rosso-02.jpg) (https://imgbb.com/)
(https://i.ibb.co/gV7XZK4/giulia-rosso-01.jpg) (https://imgbb.com/)

dit wordt em dus ongeveer
MY2020 veloce: zwarte scudetto ipv chroom
mijn specs: geen verdonkerde ruiten (vind ik echt niet mooi - breekt het prachtige lijnenspel)

dus nog es: dit is niet de mijne é!  zijn screenshots van een Spaanse test -
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: 8Ball op 13 februari 2020, 23:22:56
Gaaf zeg, sportief maar niet té extreem en toch elegant -zeker in het Alfa Rosso. Geniet van de voorpret! :)
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 13 februari 2020, 23:29:56
merci (op zijn Vlaams é :-) )
ik vind em prachtig
iddd sportief maar toch wat ingetogen
zet er 19" 5-petals onder (zeker nòg sportiever, i know), mijn vrouw wou die
maar ikzelf vind de standaard dark velo's 18" genoeg
is kwestie van smaak
en: waar trek je de lijn
want dit machientje kost al wat é...
nu nog n lange 3 maanden
ie wordt geleverd ergens eind april en dan zitten we in Cuba
heb al gepolst of de annulatieverzekering hier niet in tussenkomt
...

Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 13 februari 2020, 23:37:45
en eigenlijk... als ik mijn profiel es onder de loep neem... ik zou eerder een Lancia-rijden dan een Alfisto zijn denk ik
geen uitgesproken velgen op supersportief karakter, beige luxe interieur, ...
was indertijd heel erg fan van de Lancia Delta (laatste model) , er mee gereden, super fijn
helaas had toen nog een bedrijfswagen en Lancia kon ik niet kiezen (what's new....)
maar wie weet... ooit weer...
zal dan wel op PSA-leest geschoeid zijn.... weet niet of dat positief is
vrouwlief rijdt met een 308 met intss 230000 km en geen enkel issue
fijne auto moet ik zeggen voor die prijs
ze kijkt nu uit voor de volgende 308
heb haar gisteren toch eventjes in een Giulietta geduwd (toch ook wel zeer knappe auto, ook interieur, na 10 jaar nog steeds prachtig) maar ze bijt (nog) niet....

Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: FreddyW159 op 14 februari 2020, 08:59:43
Echt een hele mooie en chique uitvoering. Smaakvol samengesteld.
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: SirLancelot op 14 februari 2020, 09:17:03
Ik zou ook voor de 18inch gaan, gewoon voor de comfort. De 19inch vind ik persoonlijk wel mooier. Iets lager (2-3cm) dan is het echt bruut.
Alleen voor dagelijks auto wellicht net te veel.
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: jwq op 14 februari 2020, 09:26:48
Ik zou ook voor de 18inch gaan, gewoon voor de comfort. De 19inch vind ik persoonlijk wel mooier. Iets lager (2-3cm) dan is het echt bruut.
Alleen voor dagelijks auto wellicht net te veel.

Heb zelf ook 18" , ga tegenwoordig wat meer voor comfort ;)

(https://i.ibb.co/5jFZhnL/JPG0285b.jpg) (https://ibb.co/Lg5KdJ1)
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: Alfa 147 Ti op 14 februari 2020, 09:31:16
Ik ben hier voor gegaan.

(https://i.ibb.co/JQf5NTM/39-E78-ABF-8-C32-49-EC-A1-C5-244-BFCA6-A947.jpg) (https://ibb.co/TLVmZGF)
(https://i.ibb.co/tcmvpZc/E80716-E7-C435-4668-B4-D7-474871827-D2-A.jpg) (https://ibb.co/nfgYM3f)
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: Cavallino op 14 februari 2020, 11:49:45
Ik zou ook voor de 18inch gaan, gewoon voor de comfort. De 19inch vind ik persoonlijk wel mooier. Iets lager (2-3cm) dan is het echt bruut.
Alleen voor dagelijks auto wellicht net te veel.

Heb zelf ook 18" , ga tegenwoordig wat meer voor comfort ;)

(https://i.ibb.co/5jFZhnL/JPG0285b.jpg) (https://ibb.co/Lg5KdJ1)

Hee! Wanneer heb jij mijn Giulia gefotografeerd?  :)

Oh nee wacht - gele remklauwen...
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: jwq op 14 februari 2020, 12:23:45

Hee! Wanneer heb jij mijn Giulia gefotografeerd?  :)

Oh nee wacht - gele remklauwen...

yep ;)

(https://i.ibb.co/c8b0B19/auto1s.jpg) (https://ibb.co/PWTKLNy)

(https://i.ibb.co/QfkB0nK/JPG0286.jpg) (https://ibb.co/Tk1XyRg)

(https://i.ibb.co/jwf1k6p/JPG0287.jpg) (https://ibb.co/1XQwGvS)
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 21 februari 2020, 22:03:32
Ook allemaal zeer mooi hierboven - blu montecarlo...ja...lang getwijfeld... maar goed, gekozen voor de roos alfa, we blijven er bij :-)
Is gisteren (pas) besteld geraakt bij de dealer - geraakte niet voorbij het IT-systeem met Italië - iets met conflicten in configuratie interieur - ik zal dus de eerste zijn die er 1 in deze (of dewelke dan ook) config heb besteld :-) (en ergens hoop ik van niet want dat zou niet erg hoopgevend zijn)
Als corona enkele onderdelen komen uit China blijkbaar) geen spelbreker wordt staat ie ergens begin mei op mijn oprit.
Ik hou jullie zeker op de hoogte!
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: jwq op 22 februari 2020, 07:39:00
Ook allemaal zeer mooi hierboven - blu montecarlo...ja...lang getwijfeld... maar goed, gekozen voor de roos alfa, we blijven er bij :-)
Is gisteren (pas) besteld geraakt bij de dealer - geraakte niet voorbij het IT-systeem met Italië - iets met conflicten in configuratie interieur - ik zal dus de eerste zijn die er 1 in deze (of dewelke dan ook) config heb besteld :-) (en ergens hoop ik van niet want dat zou niet erg hoopgevend zijn)
Als corona enkele onderdelen komen uit China blijkbaar) geen spelbreker wordt staat ie ergens begin mei op mijn oprit.
Ik hou jullie zeker op de hoogte!

Bestellen heeft bij mij ook maanden gekost, omdat bepaalde combinaties niet konden, of omdat bepaalde zaken pas later leverbaar werden (o.a. lederen dash)
Elke keer als je wat veranderd, schuift leverdatum weer op..... Maar goed, uiteindelijk wel gekregen wat ik wilde ;)
Liever iets langer wachten en krijgen wat je wilt, als achteraf denken dat je eigenlijk toch wel dit of dat had gewild.....
Kleur rood is ook wel typisch Alfa, maar die kleur had ik al 2 of 3 keer gehad bij andere Alfa modellen, dus nu maar wat anders ;)
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 15 mei 2020, 08:16:54
Nog es terug van weggeweest.
Mijn Giulia rosso alfa halverwege februari besteld, zou 17/18 april op mijn oprit staan, door nog reis ertussen zou dit uiteindelijk begin mei zijn geworden, helaas...ook hier Corona....  Fabrieken in Italië dicht, dus ook Cassino -dit nog es bovenop de vele werkloosheidsdagen.
Terwijl andere FCA-fabrieken met mondjesmaat weer open zijn/gaan vindt er in Cassino nog steeds geen productie plaats.

De voorbije dagen echter op Italiaanse sites (clubalfa.it, motor1.it) steeds sterker wordende geruchten dat in week 21 (= volgende week) een paar dagen de productie zou hervat worden om de hangende bestellingen toch uit te voeren, waarna de fabriek weer voor ongekende tijd zou dichtgaan.
Eens gepolst bij mijn dealer en inderdaad, gisteravond de bevestiging dat mijn Giulia volgende week gebouwd wordt (https://abs.twimg.com/emoji/v2/72x72/1f603.png)
Dus een 2 maanden vertraging tegen dat ik er n toerde kan mee doen.
Kijk er nu toch echt wel naar uit.
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: Alfa 147 Ti op 15 mei 2020, 10:00:25
Ziet er weer net iets beter uit die 2020 uitvoering, maar het wachten meer dan waard.
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 31 mei 2020, 11:11:06
Eventjes een update ivm de productie van mijn Giulia.
Na de 2 maanden vertraging door Corona is de fabriek effectief 3 dagen heropgestart 19-21 mei.
Mijn auto stond op de planning .... en staat er nog steeds op....
Hij staat nog in status 'in productie' en gezien de fabriek weer voor lange tijd dicht is zal ie daar nog n ganse tijd vertoeven.
Volgens Italiaanse sites (die steeds juist bleken te zijn met de geruchten) zouden ze in Cassino een order uit Azië hebben vòòr genomen waardoor de rest achteruit is geschoven.
De fabriek start pas opnieuw op in juli (bevestigd door dealer) en bovenstaande bronnen beweren zelfs pas 24 juli.  Om dan weer een paar dagen op te starten en vervolgens tot september (!) weer dicht te zijn.
Veel zin om (uit principe) de boel te annuleren, maar dan snijd ik in mijn eigen vel want gezien de toestand bij Alfa zal in het beste geval een volgende Alfa een halve Peugeot zijn.
Sales België gaat nu op zoek naar een stockwagen met 'gelijkaardige' configuratie... Ik ben wel flexibel wat betreft énkele zaken (bv de kleur) maar er zijn toch een paar zaken die er absoluut op moeten en een paar andere niet op mogen... Ik vrees er n beetje voor of ze zoiets gaan vinden.

Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: peetmultiair op 31 mei 2020, 12:54:03

Dit is wel errug vervelend zeg, kan me voorstellen dat je annuleren hebt overwogen.  :sign0135:
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: Alfa 147 Ti op 31 mei 2020, 20:26:43
Dan kunnen ze eindelijk een Alfa verkopen wat al heel wat is en dan kunnen ze hem niet leveren, tja zo kan het ook, nu even zonder gekkigheid dit  is goed balen zeg.
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: Giulia M op 31 mei 2020, 23:56:51
Jeetje, je geduld wordt zo wel op de proef gesteld! Maarja dan is de beloning straks ook GROOT! 😎🤞🏼
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: jwq op 1 juni 2020, 08:53:26
Eventjes een update ivm de productie van mijn Giulia.
Na de 2 maanden vertraging door Corona is de fabriek effectief 3 dagen heropgestart 19-21 mei.
Mijn auto stond op de planning .... en staat er nog steeds op....
........

Vervelend, al is het in mijn geval wel herkenbaar, maar ik neem aan dat het bij mij een uitzondering was .....
Heb de mijne begin maart besteld, en hij is begin augustus op kenteken gezet, dus kan altijd erger ;)
Had in mijn geval niet zo veel haast, want ruilde mijn oude Alfa gewoon in op nieuwe voor afgesproken prijs
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 2 juni 2020, 09:50:12
Dankje allen voor het medeleven :-)
Als ik er op wacht zal ie gezien de fabriek nu weer stilligt tot juli en waarschijnlijk zelfs 24 juli pas eind augustus voor mijn deur staan  (want duurt volgens de dealer ongeveer een maand tss van de band rollen en op kenteken staan).
Als er dan tenminste niet opnieuw een ander order voorrang krijgt... Dan wordt ie pas in september gebouwd en staat ie pas in oktober op mijn oprit.  Net op tijd om de facelift van 2021 vòòr te zijn....  Maar die zal hopelijk ook wel mee opschuiven.
Ik snap wel niet dat een bedrijf kan blijven voortbestaan met slechts 6 actieve productiedagen in 5 maanden (ik reken de 2 maanden Corona niet mee): 3 in mei, 3 in juli en dan dicht tot september.  OK, Alfa is slechts een deel van FCA dus kan dit mss wel opgevangen worden, maar toch.
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 5 juni 2020, 21:49:54
zou het dan toch.....?
https://www.clubalfa.it/167368-alfa-romeo-la-prossima-settimana-ci-sara-una-breve-ripresa-della-produzione-di-giulia-e-stelvio
eventjes door google translate draaien en ze zouden dan toch onverwachts (na mijn en wsl van anderen vele boze mails richting Italië?) de openstaande bestellingen afwerken
hoop doet leven
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: DanaBanana op 5 juni 2020, 23:33:50
Dat klinkt inderdaad als mogelijk goed nieuws voor jou!

Mijn conclusie uit het artikel is dat het Corona-virus op Alfa Romeo hetzelfde werkt als op mensen:
- Het oudje Giulietta is door het Corona-virus helaas voortijdig overleden.
- De jonkies Giulia en Stelvio zijn door het uitblijven van orders ook besmet. Maar hopelijk komen ze er doorheen.
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: streetscreamer op 6 juni 2020, 00:37:59
Natuurlijk hoop ik dat wanneer jouw bestelling wordt gebouwd, deze van de beste kwaliteit is,. Echter schoten mij de flitsen door het hoofd welk lot de Alfasud beschoren was: een in technisch opzicht prima auto, maar de aanhoudende werkonderbrekingen (toen stakingen) deed dat het product geen goed. Het is natuurlijk krankzinning te noemen dat kale bodies gewoon in de buitenlucht stonden, dat zullen Alfa haters nog altijd aanhalen.  Ik hoop dat de Giulia productie niet al te krakend en kreunend weer op gang komt.
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: Sjonnie GTI op 6 juni 2020, 09:19:35
Het is natuurlijk ontzettend vervelend als je zo ontzettend lang moet wachten op je nieuwe auto. Echter, het is niet exclusief voor Alfa Romeo. Ik heb zelf in februari ipv een halve Peug een hele Peugeot besteld die eind april / begin mei geleverd zou worden. Een week voor aflevering kreeg ik te horen dat het half september werd... Mijn vermoeden is dat bij je bij overige merken dezelfde problemen tegenkomt in deze tijd.
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 12 juni 2020, 22:25:09
korte update:
auto is opnieuw niet geproduceerd - na boze mails is expected date = 'vanaf 13 juli' en levering eind augustus - vreemd lange periode ertss dus neem die 'vanaf' maar ernstig....
probleem daar in Cassino is dat ze om de maand n paar dagen produceren en dan weer voor n maand niet
dus als je er niet bij bent is het meteen weer n maand (of meer) verder
ik zou nu voor de tijd tot levering  (alweer na me kwaad te maken - vooral omwille van overname die kan geannuleerd worden) n vervang Giulietta 1.4 benz MT 120 pk krijgen van Alfa België
kan ik perfect mee leven
als de mijne dan echt wel tegen dan gebouwd wordt
want 'vanaf juli' kan ook oktober zijn....
maar ik pin me vast op 'levering eind augustus'
tis me daar een boeltje in Cassino
heb héél hard overwogen gisteren en vandaag om alles af te blazen
maar dan zal ik nooit een Alfa hebben
en ik wil gewoon de mijne
dus wachten zeker?
ik ben wel benieuwd naar de Giulietta
vind ik nog altijd na al die jaren een knappe verschijning
en rijden (waar het mij eigenlijk om gaat) zou ook zeer OK zijn
zelfs met de 120pk versie

Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 12 juni 2020, 23:08:56
@streetscreamer (https://www.clubalfaromeo.nl/forum/index.php?action=profile;u=6988) ik heb hier net de papieren versie van AW Classics special 110 jaar AR voor me .... mooie foto's van de Alfasud bodies buiten op parking...  Ik hoop dat hedentendage mijn Giulia daar niet op die plek staat nu....
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: HendrikP op 13 juni 2020, 17:09:34
Ik heb via de dealer een brink afneembare trekhaak op de Stelvio laten . Als ik de trekhaak verwijder en contact naar binnen klik  dan ziet de achterkant er weer normaal uit. Als jouw dealer het niet weet zou ik maar snel een andere dealer zoeken. anders wordt het onderhoud van de Alfa wel duur
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: grigio vesuvio op 14 juni 2020, 09:35:46
Erg frustrerend lijkt me, dat lange wachten. Maar persoonlijk zou ik wel een jaar willen wachten op zo’n mooie kar. En inderdaad: zo’n geweldig rijdende auto. Ik verbaas me nog steeds. Ik kreeg laatst een Giulietta 1.4 mee van de dealer, maar dat is wel een verschilletje hoor!! Als je de Giulia daarna krijgt, weet je niet wat je meemaakt.
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 1 augustus 2020, 14:22:55
We zijn intussen weer 6 weken verder, eventjes een update.
Wagen zou gebouwd zijn, dealer kan niet zien of en waar ie op transport staat, dus wachten tot ie geleverd wordt bij de dealer.
Ze zijn nu echter vanaf vandaag 2 (sommige bronnen zeggen 3) weken in verlof in Cassino, dus als ie ginder nog niet vertrokken is zal ik er nog maar voor de verandering n paar weekjes bij tellen...
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: Alfa 147 Ti op 1 augustus 2020, 14:39:06
Het lange wacht gaat wel beloond worden.
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: ArjanB op 6 augustus 2020, 21:24:46
Wat een verhaal zeg, dat produceren...
Hebben meer merken last van, gaat de economie in Europa nog veel schade opleveren. Hopelijk komt jouw auto wel snel nu
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 6 augustus 2020, 21:42:26
Ja, maar staat intussen los van Corona é.
Hij zou geproduceerd worden 2de helft maart.
Dan kwam Corona -> fabriek 2 maanden dicht.
Maar nà Corona startte de fabriek terug op eind mei en stond de mijne wel degelijk op status 'in productie' 19-21 mei (fabriek is toen 3 dagen opgestart).
Maar ie stond nadien nog steeds 'in productie' maar de fabriek was wel opnieuw dicht tot halverwege juni.
Stond dan op de planning (effectief!) opnieuw 3 dagen dat ze produceerden: 8-10 juni.
Helaas opnieuw niet gebouwd.
En dan begint een mens toch n beetje kribbig te worden, temeer dat ze de wagens die ze in die dagen wél gebouwd hebben bestellingen van TIJDENS Corona waren - terwijl de mijn al half februari besteld was.
Maar goed, ie zou nu echt wel ergens staan, blijkbaar 'park transport to Belgium' - ik hoop dat die 'park' niet binnen de fabrieksafsluitingen is want ze zijn n paar weken in verlof nu.
Dealer weet niks méér, dus afwachten é.
Het wachten zal dubbel en dik beloond worden hebben onze forum-collega's mij hier al beloofd.
En ik geloof hen :-)
De dealer zal mij n seintje geven van zodra hij binnen is, ik zal dan n paar fotootjes posten.
Bedankt voor het medeleven alvast :-)
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: MarioDelMonaco op 16 augustus 2020, 18:31:43
Een korte reactie op de vraag over winterbanden.
- Michelin heeft all weather banden die qua eigenschappen rijden als zomerbanden. Maar ze zijn in Duitsland toegelaten als winterband (voor sneeuw).
  De banden scoren maar op 1 punt beroerd: aquaplaning (dus oppassen als de sneeuw is gesmolten... )

En minder relevant:
- Volgens het instructieboekje kun je ook FLAC bestanden via een USB stick afspelen (d.w.z. CD kwaliteit).
- Als je kiest voor streaming (zoals Spotify Premium of, nog beter, Tidal) dan kun je ook goede kwaliteit halen mits je je telefoon via een snoertje aansluit en de streaming app op de beste kwaliteit instelt. Het gebruik van Bluetooth leidt tot enig kwaliteitsverlies.

Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 16 augustus 2020, 21:37:17
Hei Mario,

thx voor de reactie.

All season banden: je bedoelt waarschijnlijk de Michelin Cross Climate, stonden op mijn lijstje, waren echter niet voorradig, gekozen voor Pirelli P7 Alfa Romeo Run Flat gehomologeerd door Alfa én voorradig.

Gekozen: want inderdaad, mijn auto is ein-de-lijk deze week bij de dealer  afgeleverd, nu nog n weekje wachten tot ik het stuur in handen mag nemen...

Audio: Tidal ken ik niet, ik lees dat dit vooral hiphop is, niet mijn ding.  Ik zal al blij zijn als ik Spotify op een deftige manier kan leren gebruiken.

De auto is dus binnen, ik post later wel nog wat beeldjes.

Gr,
Wim
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 16 augustus 2020, 21:46:52
toch al n sfeerbeeld(https://abs.twimg.com/emoji/v2/72x72/1f697.png) (zie bijlage)
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: grigio vesuvio op 16 augustus 2020, 21:47:43
Eindelijk! Gefeliciteerd  :whoo:

Benieuwd naar de fotoooos!
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 16 augustus 2020, 21:50:56
grigio vesuvio (wat ook een schitterende kleur is trouwens)
dankjewel
Mijn hart begint nu toch wel wat sneller te slaan moet ik zeggen... :-)
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: Don Pietro op 19 augustus 2020, 22:19:14
Gefeliciteerd, was het wachten waard. Gelukkig hoefde je niet te wachten tot na het einde van de fabrieksvakantie.
Heel veel plezier ermee.
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 20 augustus 2020, 08:22:56
Dankje Don Pietro,

als hij besteld is vòòr Corona (13 feb) en nadat de fabriek een paar keer voor enkele dagen terug open is nà Corona (vanaf 19 mei) voor de bestellingen die tijdens en na Corona zijn binnengeklopenen én hij staat telkens concreet ingepland en ie wordt dan toch telkens niet gebouwd, dan begint dat op de duur wel op je systeem te werken.  Temeer dat je geen woord uitleg krijgt en telkens op een muur botst.
En alsnog een geluk inderdaad dat de verlofperiode er nog niet eens bij kwam, hij moet net ervòòr vertrokken zijn, met de boot, naar Antwerpen.

Dus ja ik hoop idd dat het het wachten meer dan waard is/was, morgenmiddag mag ik hem afhalen.
Ik moet zeggen dat ik een beetje 'vergeten' ben hoe hij rijdt....  Ik heb in februari een testrit gedaan, ik weet nog dat ik die toen fantastisch rijden vond, maar dat gevoel is een beetje weg. 
Op naar morgen dus :-)

Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: Timothy84 op 21 augustus 2020, 15:26:29
Mooie machine. En is erg leuk sturen geen paniek ;)
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 21 augustus 2020, 17:20:09
En dan is het moment toch aangebroken.... een geweldig rijdende machine!
Fotootjes in bijlage (vreemd dat je hier geen jpeg kan opladen).
Ook belangrijk: interieur kwaliteit vind ik echt top!  Fotootje hiervan volgt nog (vergeten en staat nu binnen).

Wim
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: jwq op 21 augustus 2020, 19:04:30
...
Fotootjes in bijlage (vreemd dat je hier geen jpeg kan opladen).
....
Wim

Gaat prima hoor, 1e groene icoontje gebruiken .....

(https://i.ibb.co/Jx1zgDh/Knipsel.jpg) (https://ibb.co/s5fFz8B)
link a pix online (https://nl.imgbb.com/)
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: Don Pietro op 21 augustus 2020, 22:04:28
En dan is het moment toch aangebroken.... een geweldig rijdende machine!
Fotootjes in bijlage (vreemd dat je hier geen jpeg kan opladen).
Ook belangrijk: interieur kwaliteit vind ik echt top!  Fotootje hiervan volgt nog (vergeten en staat nu binnen).

Wim

Che bella, auguri.

Ben vorige jaar met de Giulia op vakantie geweest naar o.a. Cassino (monte cassino bezocht, niet bij stil gestaan dat wij langs de Alfa Romeo fabriek waren gereden.
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 11 september 2020, 21:59:20
Hei jongens en meisjes,

ik heb mn bolide intss een week of 2, vooral thuiswerk dus nog niet zo veel mee gereden, n 1000 km.
En ik zit met een 'probleempje'.
Ik heb dus de automaat gekoppeld aan de diesel, en in 80% van de gevallen als ik afkom van hogere snelheid naar lagere krijg ik rond de 40km/u een extra duwtje in de rug bij het (automatisch) terugschakelen.  Mss hoort dat zo, maar ik vind het redelijk vervelend + eigenlijk ook een beetje gevaarlijk - de auto versnelt een fractie van een seconde opnieuw - terwijl je bv aan het uitbollen bent tegenover jouw voorligger.
Herkent iemand dit?

Voor de rest moet ik zeggen: heeft enkele dagen gewenning geduurd maar.... wat een machine!
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: jwq op 12 september 2020, 09:04:23
....
Ik heb dus de automaat gekoppeld aan de diesel, en in 80% van de gevallen als ik afkom van hogere snelheid naar lagere krijg ik rond de 40km/u een extra duwtje in de rug bij het (automatisch) terugschakelen.  Mss hoort dat zo, maar ik vind het redelijk vervelend + eigenlijk ook een beetje gevaarlijk - de auto versnelt een fractie van een seconde opnieuw - terwijl je bv aan het uitbollen bent tegenover jouw voorligger.
Herkent iemand dit?

Voor de rest moet ik zeggen: heeft enkele dagen gewenning geduurd maar.... wat een machine!

Mooi dat hij binnen is ;)
Herken het probleem niet, maar vesnellingsbak heef een zelflerend karakter..... Wellicht dat het na enige tijd beter wordt ?
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 13 september 2020, 15:08:57
Hei,

ik hoop idd dat t beter wordt, ik geef het nog wat tijd :-)
Merkwaardig: is enkel in Neutral, niet in Dynamic.
En ik moet eerlijk zeggen: ik lees in testen dat N wel volstaat voor dagelijks verkeer, wel ik vind D eigenlijk overall aangenamer, verfijnder.  En dan heb ik mijn 'probleem' niet natuurlijk, leuk meegenomen.
Maar de dealer weet er van, ik hou het in de gaten, ik mag em direct binnenkomen om er naar te kijken als ik dat wil.
Wat ik daarbij ook beetje vervelend vind ik dat ik niet zie ik welke versnelling ik ah rijden ben - je ziet het enkel als je met de flippers schakelt.  In mijn Audi zag ik dat permanent staan, D3 of D7 of...  Nu enkel 'D'.  Kan mss wel van belang zijn voor mijn 'probleem'.  Tenzij dat een instelling is?

Maar het is dus een zeer fijne machine.  Raar maar waar ik ooit echt een Audi wou zegt dat merk (en de ganse reutemeteut) me nu helemaal niks meer.

Gr,
Wim

Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: jwq op 13 september 2020, 15:33:21
....
Wat ik daarbij ook beetje vervelend vind ik dat ik niet zie ik welke versnelling ik ah rijden ben - je ziet het enkel als je met de flippers schakelt.  In mijn Audi zag ik dat permanent staan, D3 of D7 of...  Nu enkel 'D'.  Kan mss wel van belang zijn voor mijn 'probleem'.  Tenzij dat een instelling is?
.....

wel leuk, maar eigenlijk is dat natuurlijk bij een automaat een stukje non-informatie ;)

Volgens mij inderdaad alleen bij schakelen met de flippers in D stand, en in de handmatig schakelen stand
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 13 september 2020, 15:46:01
Ja is een automaat dus op zich niet belangrijk, maar ik zou voor mijn 'probleem' willen weten bij welke schakel-overgang dit gebeurt - nu kan ik enkel zeggen 'rond de 40 km/u', maar ik denk dat het voor de dealer nuttiger info is als ik kan zeggen 'van 5de/4de naar 4de/3de'.
Wat mijn 'probleem' vind ik echt wel niet ok - gisteren ook weer, we komen van de kust; je bolt rustig uit naar je voorligger en plots krijg je een duw in de rug - dat kan toch echt niet de bedoeling zijn.
Ik hou het in de gaten.
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: jwq op 13 september 2020, 16:03:39
....
Wat mijn 'probleem' vind ik echt wel niet ok - gisteren ook weer, we komen van de kust; je bolt rustig uit naar je voorligger en plots krijg je een duw in de rug - dat kan toch echt niet de bedoeling zijn.
Ik hou het in de gaten.

Maakt het nog uit of je auto start/stop uitgeschakelt hebt staan ?
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 13 september 2020, 16:07:46
Altijd uitgeschakeld.
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: Pibri op 14 september 2020, 21:20:13
Hoi Wim,

Wij hebben ook de 180 pk met zf 8 automa. versnellingsbak. Alleen wel met chip van Squadra, 240 pk en 520 nm.  Zowel in N als D zijn de schakel overgangen zeer soepel zowel bij optrekken als afremmen, bij gas los rolt ie keurig uit en je voetlt heel lichtjes steeds het terugsschakelen.
Wat jij bedoelt nog nooit ervaren, klopt ook niet denk ik, ik zou de bak even laten resetten en miss software update.
Dan begin je met een schone lei en leert ie opnieuw in
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: Pibri op 30 oktober 2020, 16:38:44
Hoi Wim,

Ben je de wereld aan t rondrijden?? ;)  We horen niets meer van je. Ben toch wel benieuwd hoe de Giulia bevalt.. En of het schakel dingetje is opgelost...

Groeten, Pieter
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 30 oktober 2020, 17:00:54
Hei Pieter,

ha, ik wist niet dat er hier nog op een update van mij zaten te wachten :-)

Ik heb nog maar bitter weinig kms gereden, full time thuiswerk.
Ik ben al blij dat ik zoals daarnet nog es n boodschap kan doen.

Het schakeldingetje:
we zijn pas terug van 3 weken camperreis.
Net ervòòr samen met de dealer een testrit gedaan: deed het natuurlijk niet...   
Het is er dus nog steeds - uiteraard want er is niks aan gedaan.
Bedoeling is dat ik na de reis es zou langsgaan om nog es iemand mee te laten rijden, is er nu nog niet van gekomen (dealer is niet bij de deur).
En met een nakende lockdown hier in België ziet het er niet voor meteen uit.
Maar dus eigenlijk niet zo erg want ik rijd (de weinige kms) in D, veel fijner vind ik.

Ik stap in elk geval nog iedere keer in met een grote smile.

Wel een paar andere kleine akkefietjes:
- navigatie: een ramp
   1) duurt telkens tot kms ver (al es 18) dat ie de wagen door de velden stuurt eer ie zich positioneert op een (de juiste) weg
   2) vreemd genoeg kan je niet via gemeente zoeken, je moet via straat gaan
- ik slaag er niet in google maps aan de praat te krijgen - geeft een foutmelding bij opstarten (is tijdje geleden nu - ben vergeten welke melding juist)
- sfeerverlichting die (in België) meekomt met HK: samen met de dealer ons in de auto gekronkeld op zoek naar wat nu juist met 'sfeerverlichting' bedoeld wordt... vergeleken met een Giulia zonder HK en...... welgeteld 3 extra lichtjes, oa aan de voeten....
- alarm: ver- en ontgrendelen van de auto gaat gepaard met luide beep - hangt vast samen met het alarm en is niet uit te schakelen - beetje vervelend - levert af en toe een draaiend hoofd op
- in het zomerpack zit een koelbox: ik ben nog op zoek ernaar... iemand enig idee wat daar mee bedoeld wordt?
- open dak: maakt heel veel lawaai + doek eronder kan niet dicht als dak open staat - met felle zon hinderlijk (ik vergelijk beide dingetjes met mn audi waar dit toch beter geregeld was)

Maar al deze dingetjes verdwijnen als sneeuw voor de zon eenmaal je instapt en wegrijdt - wat een fijne machine, wat een heerlijk stuurgevoel, wat een vinnigheid (zeker in dynamic), echt een plezier om mee te rijden.
Ik heb wel een tijdje moeten zoeken naar de juiste zitpositie maar lijk die nu toch gevonden te hebben (de korte ritten die ik momenteel doe toch).

Verbruik is momenteel (ik denk rond de 2500km) 5.8 l/100km (oftewel 1/17) kan ik perfect mee leven.

HK: heel tevreden over.  Ik kom van B&O in mn Audi en dat was heel goed - mijn HK moet er niet voor onderdoen.  En dat je geen miljoen settings hebt vind ik geen dingetje: als je met de weinige settings toch een fijn geluid kan instellen is dat toch voldoende?  Je prutst daar toch niet telkens weer aan eenmaal die goed staat?

Als ik nog ergens aan denk post ik het dan wel.

Gr,
Wim




Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: Pibri op 30 oktober 2020, 17:54:32
Ahh gelukkig dat je een tevreden rijder bent, kan haast niet anders haha. Het schokkerig terugschakelen moeten ze oplossen hoor, hoort echt niet.
Ik rij toch meestal in de N, genoeg koppel en lekker laag in de toeren, dus relaxed. Op de snelweg of als ik sportief wil de D.
De navigatie is een ouderwetse ramp ja. Gebruik Wase op de iphone.
De ver- ontgrendel beep heb ik niet,  wil ik ook niet haha
Rij, reed, inderdaad ook thuiswerken, bij veel snelweg echt 1 op 20, als ik me aan de snelheid hou, maar dat is lastig ;)

Ik zeg geniet er van en hopelijk komende tijd meer leuke kilometers!

Groet, Pieter
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: jwq op 30 oktober 2020, 18:41:33
....
- in het zomerpack zit een koelbox: ik ben nog op zoek ernaar... iemand enig idee wat daar mee bedoeld wordt?
.....
Gr,
Wim

"koelbox" is het dashboard kastje..... Wanneer je hier in kijkt, zie je dat er achterin een dop/ventiel zit die je open of dicht kunt draaien, waardoor er gekoelde lucht van de airco in het kastje geleid wordt
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: GT1986 op 31 oktober 2020, 09:39:46
- alarm: ver- en ontgrendelen van de auto gaat gepaard met luide beep - hangt vast samen met het alarm en is niet uit te schakelen - beetje vervelend - levert af en toe een draaiend hoofd op

Ik denk dat dit simpel op te lossen is door bij de dealer de landcode voor het alarm te laten veranderen. Bij de Giulietta is het bijv. zo dat als wanneer die op ‘Nederland’ staat, het alarm geen biep geeft bij inschakeling. Zet je de landcode op ‘België’, dan doet ie dat wél.
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: grigio vesuvio op 31 oktober 2020, 12:02:51
....
- in het zomerpack zit een koelbox: ik ben nog op zoek ernaar... iemand enig idee wat daar mee bedoeld wordt?
.....
Gr,
Wim

"koelbox" is het dashboard kastje..... Wanneer je hier in kijkt, zie je dat er achterin een dop/ventiel zit die je open of dicht kunt draaien, waardoor er gekoelde lucht van de airco in het kastje geleid wordt

Het Climate Upgrade Pack bevat een gekoeld dashboardkastje én een koelbox. Ik heb hem ook nooit gevonden, maar heb wel eens gelezen dat het om het vakje onder de armsteun zou gaan?! Misschien is deze geïsoleerd ofzo...
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 31 oktober 2020, 15:12:15
Bedankt voor de tips ivm alarm en koelbox!
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: Busso op 5 november 2020, 21:08:03
Ik heb meerdere bmw's gehad. Ik mis de achterwielaandrijving. Zolang je niet vol op het gas gaat in de bocht in de sneeuw zal hij echt niet snel uitbreken.
Ik heb vele tests gelezen over de giulia omdat ik het een super mooie auto vind en lees dat hij de Q4 eigenijk niet nodig heeft.  Ik zou zelf voor de Vecole van ivm de sportstoelen.
Titel: Re: Nieuw + paar vraagjes Giulia Veloce
Bericht door: WimV op 5 november 2020, 21:34:46
Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet de Giulia heb gekozen voor de achterwielaandrijving, ik denk niet dat ik met mijn rijstijl vaak het verschil zal merken, ik ben voor Alfa gegaan wegens 1) jongensdroom van al heel lang (ook de Fiats 40j geleden vond ik fantastisch-anders - ook Lancia - dus mss eerder Italiaans dan specifiek Alfa)  2) het ontwerp zowel exterieur als interieur (heb in 2015 als overjaarse puber een car design opleiding gevolgd in Turijn (ied.it) tussen échte pubers en gegeven door Giulia-designers - een super ervaring) 3) en vooral het fijne rijden/sturen - ik kom uit een Audi: wegligging = een spons.

De Q4 heb ik gekozen omdat ik met mn audi verschillende keren vastzat in de sneeuw - nooit meer.
Mss zal ik de Q4 nooit nodig hebben, mogelijk.

De stoelen: bij mij net andersom: ik vond de sportstoelen echt niet lekker zitten - rechterarm continu gehinderd door de rechterwang + (ik ben niet van de smalste) te vast zitten - ik heb daarom voor Lusso gekozen - moet dan wel weer zeggen dat als je echt sportief rijdt ze mss toch net iets te weinig zijdelingse steun geven.... Het is altijd iets é :-)