Club Alfa Romeo

Alfa Romeo Types => De Giulia / Stelvio Club => Topic gestart door: Fritsie op 12 september 2018, 22:34:05

Titel: Vocht in Body Control Module (BCM)
Bericht door: Fritsie op 12 september 2018, 22:34:05
Vorige week begon de Giulia een beetje raar te doen en meldingen te geven dat het daglicht het niet deed, daarna het knipperlicht, daarna de motor waardoor hij in een soort safemode ging en start-stop niet werkte (dit laatste vond ik eerlijk gezegd niet erg).

De Giulia weggebracht en nu blijkt dat er vocht in de BCM zat. Bij Vireo Purmerend gaven ze aan dat dit voor het eerst was en dat dit wel eens voor kwam bij de Stelvio. De BCM wordt, na overleg met de importeur, in zijn geheel vervangen. Uiteraard met voorzorgsmaatregelen dat er geen vocht meer in kan komen.

Ik was benieuwd of iemand anders hier ook mee te maken heeft gehad of iets hierover heeft gehoord.

Titel: Re: Vocht in Body Control Module (BCM)
Bericht door: DanaBanana op 12 september 2018, 22:55:33
Exact wat je dealer zegt: Bij de Giulia nog niet gehoord, bij de Stelvio een bekend probleem. De boordcomputer schijnt ergens onder het handschoenenkastje te zitten. Bij de Stelvio kon hier in extreme situaties water bij komen. Er is een campagne / terugroepactie modificatie voor.
Titel: Re: Vocht in Body Control Module (BCM)
Bericht door: jwq op 13 september 2018, 06:58:11
op engels forum ook 1 of 2 gevallen....
Schijnt water (van airco?) binnen te kunnen lekken dat in de bodycomputer terecht komt... Bodycomputer zit achter de bekleding in voetenruimte passagier....
zie
https://www.alfaowner.com/Forum/alfa-giulia/1164955-wet-cold-feet-on-turning-left.html (https://www.alfaowner.com/Forum/alfa-giulia/1164955-wet-cold-feet-on-turning-left.html)
Titel: Re: Vocht in Body Control Module (BCM)
Bericht door: Vesuvio op 15 september 2018, 07:24:11
Het eerste geval is het volgens mij niet. Het klinkt mij namelijk heel bekend in de oren: op weg naar de wintersport begonnen er bij mijn Giulia steeds meer meldingen te komen. Maar ook de claxon ging spontaan tijdens het rijden af (maak je veel nieuwe vrienden mee.....). Uiteindelijk viel ook de stuurbekrachtiging uit. Toen heb ik hem bij een tankstation stil gezet. Diagnose na veel gedoe en na repatriëring eerst weer weg te zijn gestuurd door de dealer (“we kunnen niets vinden”): de rubber ring die om de kabelboom zit waar de kabelboom het passagierscompartiment in komt bleek er niet goed in zitten waardoor er water doorlekte. De rubber ring zit boven de BCM.