!!

Beste gast Alfist,

U bent niet ingelogd op het forum van Club Alfa Romeo, Om te registreren klik hier of log-in

LET OP !!  als gast ziet u ook maar een klein gedeelte van het forum. Als aangemeld lid ziet u ook minder advertenties.

Alfa Romeo Types > De Giulia / Stelvio Club

Zomerbanden trillen bij volledig insturen fenomeen

(1/4) > >>

NiekHgn:
Beste Giulia Quadrifoglio eigenaren, heb sinds 2 weken de zomerset onder mijn Giulia Q gedaan. Nu is bij het volledig (100%) insturen dat de voorbanden gaan trillen. Nu schijnt dit een bekend fenomeen te zijn, ben namelijk langs de alfa dealer gereden en die wist meteen het probleem dat het door de zomerbanden komt. Nu ook wat research gedaan en schijnt dit een bekend probleem te zijn dat mensen zelfs overwegen om er all seasons onder te zetten. Wie heeft hier nog meer last van gehad en weet hier eventueel de oplossing voor? Het heeft niks met het uitbalanceren te maken want op de snelweg trilt er helemaal niets is puur bij het volledig insturen om te keren bijvoorbeeld.

Marcel1979:
Ik had het juist bij de ori Pirelli runflats en ben toen overgegaan naar non runflats van Pirelli. Tot op heden niks meer gehoord. Beide zijn zomerbanden.

NiekHgn:

--- Citaat van: Marcel1979 op 18 april 2024, 14:16:17 ---Ik had het juist bij de ori Pirelli runflats en ben toen overgegaan naar non runflats van Pirelli. Tot op heden niks meer gehoord. Beide zijn zomerbanden.

--- Einde van citaat ---

Thanks voor de info! Zit net te kijken ik heb de Michelin pilot sport M01 extra load er onder zitten. Dit zijn geen runflat banden, maar misschien ligt het ook aan dit type/merk band wat er onder zit nu en zou ik een ander merk moeten nemen, pirelli of continental. Wel zwaar storend die trilling🤣

Robert69:
Ik heb ook Pirelli's eronder en het knoepen en knakken is echt asociaal. Bij hogere temperaturen is het zo goed als weg. Maar hier in de poolcirkel ter hoogte van Friesland is het momenteel tamelijk fris. En dus weer vrolijk knakkende bandjes.

NiekHgn:

--- Citaat van: Robert69 op 18 april 2024, 14:38:25 ---Ik heb ook Pirelli's eronder en het knoepen en knakken is echt asociaal. Bij hogere temperaturen is het zo goed als weg. Maar hier in de poolcirkel ter hoogte van Friesland is het momenteel tamelijk fris. En dus weer vrolijk knakkende bandjes.

--- Einde van citaat ---

Aha! Dat zal denk ook schelen de temperatuur en weersomstandigheden. Met de winterbanden nergens last van en nu met die zomerbanden eronder vreselijk geluid bij het insturen

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Powered by SMFPacks Ads Manager Mod