!!

Beste gast Alfist,

U bent niet ingelogd op het forum van Club Alfa Romeo, Om te registreren klik hier of log-in

LET OP !!  als gast ziet u ook maar een klein gedeelte van het forum. Als aangemeld lid ziet u ook minder advertenties.

Alfa Romeo Types > Exterieur

Ervaring met carbon spiegelkappen?

(1/6) > >>

marcelt:
Wie heeft er ervaring met carbon spiegelkappen?
Ben een beetje huiverig voor het “over de bestaande kap” plaatsen en dat dit er heel erg aftermarket uit gaat zien. Dan hou ik ze liever in de kleur. En echte spiegelkappen zijn ook wel weer heel erg aan de prijs.

dburger:

--- Citaat van: marcelt op  3 maart 2024, 20:42:13
Citaat van: marcelt op  3 maart 2024, 20:42:13 ---Wie heeft er ervaring met carbon spiegelkappen?
Ben een beetje huiverig voor het “over de bestaande kap” plaatsen en dat dit er heel erg aftermarket uit gaat zien. Dan hou ik ze liever in de kleur. En echte spiegelkappen zijn ook wel weer heel erg aan de prijs.

--- Einde van citaat ---
Toen ik mijn witte Giulia kocht, zaten er op beide spiegels krassen (zwarte krassen door de lak heen), dus om dat snel en goedkoop op te lossen (auto was al duur genoeg) heb ik aftermarket spiegelkappen geplaatst. Zoals je zelf al aangeeft, ziet het er van dichtbij wel erg aftermarket (lees: goedkoop) uit, maar voor mij beter dan beschadigde standaard kappen.

Ik heb al diverse keren overwogen om de originele carbon spiegelkappen aan te schaffen, maar iedere keer heeft de hoge aanschafprijs mij tegen gehouden. Ook heb ik Koshi kappen overwogen, maar het permanent verlijmen daarvan staat me wel een beetje tegen. Zodoende rijd ik al weer een 3-tal jaar met de Aliexpress kappen rond. Ze zien er nog steeds goed(koop) uit, maar ja zolang je er niet me je neus bovenop zit valt het alleszins mee. Al zie je uiteraard iedere keer als je in je spiegel kijkt, dat het eigenlijk een kap over de standard spiegel is (maar alles went).

marcelt:
Ja dat is exact waar ik een beetje huiverig voor ben. Mijn spiegelkappen zijn in principe hartstikke netjes dus geen noodzaak om te doen. Het gaat alleen om het mooier maken en als het er  dan opgeplakt uitziet dan vraag ik me af of het in mijn geval een verbetering is.

Het verlijmen vind ik ook nog een beetje zonde. Dus snap je gedachtengang helemaal. En dan wordt er de wereld aan carbon spiegelkappen aangeboden dus of dat allemaal hetzelfde Aliexpress spul is of niet is ook niet altijd even helder. Maar ik verwacht ergens wel dat overzetkappen ook altijd zichtbaar zijn als overzetkappen, of ze nu € 99, €199 of € 299 kosten.

dburger:

--- Citaat van: marcelt op  4 maart 2024, 14:03:27
Citaat van: marcelt op  4 maart 2024, 14:03:27 --- Maar ik verwacht ergens wel dat overzetkappen ook altijd zichtbaar zijn als overzetkappen, of ze nu € 99, €199 of € 299 kosten.

--- Einde van citaat ---
Dat is absoluut het geval. De overzetkap sloot bij mij bijvoorbeeld niet naadloos aan op het knipperlicht. Hier zie je dat heel duidelijk tijdens het proefplaatsen van de kappen. Ik heb dit opgelost door op de plekken waar de witte lak zichtbaar is donkere tape te gebruiken.

Foto van 2,5 jaar geleden:


Foto van nu (Italiaanse vlag sticker zit er ook 2,5 jaar op en zou ik nu moeten vervangen):


image hosting

Busso:
Ik zag een filmpje op YouTube waar iemand aftermarket kapoen monteert ipv de originele. Leek mij geen dure omdat de clipjes ontbreken (paar puntjes polymax kit)

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie
Powered by SMFPacks Ads Manager Mod