Club Alfa Romeo

Alfa Romeo Types => Het GTA register => Topic gestart door: Mike24 op 28 december 2016, 14:55:54

Titel: Knipperlicht blijft permanent branden
Bericht door: Mike24 op 28 december 2016, 14:55:54
Hier een trotse bezitter van een GTA! Helaas wel wat kleine dingen die zo nu en dan om de hoek komen kijken zo ook het volgende.

Het rechter knipperlichtlampje buiten aan de zijkant van de auto brand permanent, ook met het contact uit. Om deze reden dan ook maar het lampje verwijderd, echter denk ik dat dit wel een apk puntje zal zijn. Bij het meten van het contact blijkt er permanent 12 volt op te staan. De rest van de knipperlicht installatie werkt wel gewoon naar behoren.

Nu is het een beetje lastig zoeken zonder een kabelboomschema. Is er wellicht iemand die deze voorhanden heeft? Uiteraard zijn tips/ervaringen met dit probleem en natuurlijk een eventuele oplossing zeer welkom!
Titel: Re: Knipperlicht blijft permanent branden
Bericht door: jwq op 28 december 2016, 16:13:06
Vaak veroorzaakt door een defect/probleem met de bodycomputer ......
Verlichting etc wordt bij 147 rechtstreeks aangestuurd door de bodycomputer.
Probeer eens de bodycomputer te resetten door min-pool van de accu half uurtje los te gooien, simpel te proberen en wil nog wel eens helpen.
Wil ook nog wel eens vocht in de bodycomputer terecht komen, meestal door mensen die bijv ivm audio aan de kabelboom geknutseld hebben.... Bodycomputer zit gemonteerd achterop zekering paneel

overigens zijn schema's etc. beschikbaar via elearn