!!

Beste gast Alfist,

U bent niet ingelogd op het forum van Club Alfa Romeo, Om te registreren klik hier of log-in

LET OP !!  als gast ziet u ook maar een klein gedeelte van het forum. Als aangemeld lid ziet u ook minder advertenties.

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Interieur / Re: Aftermarket Carplay/Android Auto
« Laatste bericht door dburger Gepost op Vandaag om 10:22:56 »
Vorig weekend bij Lio Tivda thuis geweest van ENG-Custom. Hij was zo vriendelijk om op zondag de CarPlay/AA module te plaatsen.
Is de nieuwe unit, dus waarbij de microfoon van de auto wordt gebruikt.
Hij telde me slechts 50 Euro voor het plaatsen. Dus ben blij dat ik niet zelf ben gaan klooien, want hij heeft dit zo vaak gedaan, was er in no-time klaar mee.
Tevens heeft hij me de knopjes op het stuur geplaatst voor de adaptive cruise control (had ik in Nederland vooraf al besteld) en heeft deze functie ook ingeschakeld.
En deze functie ook geregistreerd op mijn VIN bij FCA (of Stellantis inmiddels).
Was er bijzonder blij mee op de terugreis door Duitsland. Rampzalig veel files en dan is de adaptive cruise wel prettig.

De CarPlay (heb een iPhone) nog maar beperkt gebruikt. Moet er nog wat mee spelen.
Volgens hem werkt het wat beter met een iPhone dan met Android, maar dat kan ik dus niet beoordelen.

Geluidskwaliteit van binnenkomende telefoontjes lijkt iets minder dan via het systeem van de auto, maar de andere kant meldt dat ze mij prima kunnen verstaan.
Dus dat is ok.

Hij was al bezig met dingen te ontwikkelen voor de Tonale, heeft hij al alle noodzakelijke info van.
Wordt soms ook ingehuurd door FCA. Hoewel hij verwacht dat het nu het Stellantis is wat moeilijker wordt.
Hij zij dat hij in een oudere Giulia of Stelvio ook het compleet nieuwe infotainment met touch screen van de MY20 kan inbouwen.
Dan wordt het een duur grapje, want dat was al ruim EUR 2.000,00 aan alleen hardware.
Waren vooral Italianen met een QV welke dat laten doen.

Mooi dat het nu werkt.
Maar wat was er zo speciaal om het goed aan te sluiten dat je ervoor naar Italie moest rijden, is de v4 geen plug en play?

Altijd goed om het bij de specialist te laten doen. Ze weten wat ze doen en ik zit nog steeds tegen het werk aan te hikken om het zelf te doen (voor 50 EUR had ik het ook meteen laten doen). Vooral op het de-assembleren van dashboard onderdelen (zoals het onderdeel met de USB poort) zit ik echt niet te wachten.

Maar goed, het regeltje over de Tonale maakt me blij....gaan we het dan toch binnenkort mee maken en een nieuw Alfa model op de weg zien?
2
De Giulia / Stelvio Club / Re: Overweeg aanschaf Giulia; hoe werken de rijhulpsystemen
« Laatste bericht door __1337__ Gepost op Vandaag om 09:22:37 »
De ACC werkt inderdaad anders op de D stand dan in de N stand. N stand is vooral comfortabel met prettige schakelmomenten om lekker met het verkeer mee te sukkelen. Schakelt inderdaad terug in zowel de N als in de D. In de D zijn de schakelmomenten iets minder verfijnt en is de acceleratie (althans bij mij) redelijk fors als je van 80 naar 120 gaat. In de N trouwens ook, maar dan met minder kabaal. Hij wilt zo snel mogelijk dan weer de 120 halen.  Ik vind de ACC een meerwaarde, vooral het instellen van de onderlinge afstand is fijn. Als het echt heel druk is op de weg (bijv. 5 baans A2) en iedereen gaat van links naar rechts omdat jouw ACC een gat laat vallen, kan het ook wel eens irritant zijn. Dat is eigenlijk de enige situatie dat ik de ACC irritant vind.
3
Te koop / Re: AUKEY BR-C8 Bluetooth receiver voor een Giulietta met aux en usb
« Laatste bericht door Wursten159 Gepost op Vandaag om 08:40:30 »
Goedemorgen Dion,

heb je deze C8 nog te koop of is die naar James gegaan?
Anders neem ik hem graag van je over.

Groet
Elco
4
De Giulia / Stelvio Club / Re: Overweeg aanschaf Giulia; hoe werken de rijhulpsystemen
« Laatste bericht door brinkerik Gepost op Vandaag om 06:14:40 »
Welkom

Naar mijn weten, kun je dit bij Vw allemaal zelf inregelen,  bij Alfa zijn ze daar minder goed in.

Waarom probeer je geen Giulia korter in de buurt op te zoeken, en een testrit te maken; dit om dit soort systemen uit te proberen en je basis kennis van de Giulia te vergroten.
5
Interieur / Re: Harman kardon systeem in Veloce
« Laatste bericht door Merchietje Gepost op Gisteren om 22:51:08 »
Ik ga nog geen kosten in die wagen steken als ik 1500€ betaal heb voor die installatie, ze moeten het oplossen of mijn centen, mijn tijd en mijn benzine gaan ze terugbetalen, mijn raadsman zal dat wel oplossen, daarna met die centen gewoon 2 nieuwe degelijke speakers en opgelost, fader staat naar achteren nu, oplossen of betalen, ik lach daar niet mee, moeten er al genoeg voor werken…
6
Interieur / Re: Harman kardon systeem in Veloce
« Laatste bericht door Merchietje Gepost op Gisteren om 22:47:22 »
Uit 04/11/2018 nieuw gekocht.
Hij gaat nu voor de 10e keer binnen en ze weten als het nu niet opgelost is dat ik via mijn raadsman alles terug eis, tot mijn KMS zullen ze vergoeden!!!
Nu zouden ze in samenwerking met Italië het probleem verhelpen na 3 jaar want op 26/10 is hij uit garantie, dan is hij in de garage toe gekomen, heeft nog een week geduurd met al het papierwerk tegen dat ik erachter kon…
7
Interieur / Re: Harman kardon systeem in Veloce
« Laatste bericht door AlfettaGt Gepost op Gisteren om 21:19:47 »
Uit welk jaar is jouw Veloce? Meen ergens gelezen te hebben dat ook voor het H-K een software update is geweest.

Mijn Giulia uit '17 heeft ook de H-K. Als je hem vrij hard zet -wat ik normaal niet doe- dan zijn de lage tonen uit de deurspeakers wat dreunend. Hoewel het niet kraakt.
Gezien de meerprijs die wordt gevraagd voor dit systeem is het eigenlijk zijn geld niet waard. Dat geldt natuurlijk wel voor meer opties. Maar heb 'm niet nieuw gekocht.

Over een paar weken breng ik mijn Giulia voor de software updates naar de dealer. Dan kan ik nagaan of het verschil maakt qua geluid. Mijn auto heeft blijkbaar nauwelijks updates gehad bij de dealer van de vorige eigenaar.
8
Interieur / Re: Aftermarket Carplay/Android Auto
« Laatste bericht door AlfettaGt Gepost op Gisteren om 21:11:29 »
Er was helemaal niets speciaal aan.
Ik was 1 1/2 week op zakenreis met de auto in Italië en kwam toevallig ook in de buurt van ENG-custom.
Hij bleek zelfs een van mijn klanten persoonlijk te kennen. Kleine wereld.

Waar ik eigenlijk voor ging was om de ACC te laten implementeren, de CP/AA module gewoon bij hem te kopen en dat later zelf in te bouwen.
Maar aangezien ik het meer dan druk genoeg met andere dingen heb, leek het me beter dat hij de CP/AA meteen ook zou inbouwen.

9
De Giulia / Stelvio Club / Overweeg aanschaf Giulia; hoe werken de rijhulpsystemen
« Laatste bericht door Quadrifoglio Verde Gepost op Gisteren om 21:06:02 »
Sinds ongeveer 2,5 jaar rijd ik in een Seat Leon uit 2018. Prima auto. Daarvoor alleen Alfa gereden en er staat nog een mooie 75 hier in de garage. Nu vind ik de Giulia een prachtige wagen en het aanbod wordt wat groter, ik heb een rode op het oog uit 2019. Die staat alleen aan de andere kant van het land te koop, dus ik spring niet zomaar even in de auto om te kijken.

Nu heeft de Leon als voordeel dat de ACC en lane assist nagenoeg feilloos werken. Ik heb al het instructieboekje van de Giulia al gedownload, maar kan een paar dingen kan ik niet vinden. Bij mijn Leon kan ik instellen (sport, comfort, enz) hoe de auto remt en accelereert als ik op de ACC rijd, bij de Giulia kan dit niet? Of is dit verpakt in het DNA systeem van de auto? Ik neem ook aan de de auto terugschakelt als er flink geaccelereerd moet worden als je op de ACC rijdt? Ik heb ooit eens in een automaat gereden die dat niet deed, die bleef maar in de hoogste versnelling hangen toen die moest accelereren van 80 naar 120.

Wat ik verder begrijp is dat lane assist de auto niet binnen de lijnen houdt, maar alleen waarschuwt als je over de lijn gaat? De lane assist is op zich nog niet zo heel belangrijk, maar een goede ACC vind ik wel erg belangrijk.
10
Technisch / Re: Stekker, welke functie?
« Laatste bericht door Posthumus Gepost op Gisteren om 19:00:22 »
Lijkt me ook heel sterk.

Denk eerder een kwestie van niet willen
Pagina's: [1] 2 3 ... 10
Qverde Italian parts Klavertje7