Club Alfa Romeo

Alfa Romeo Types => De Giulia / Stelvio Club => Technisch => Topic gestart door: Stelvio rijder op 28 februari 2018, 14:50:53

Titel: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: Stelvio rijder op 28 februari 2018, 14:50:53
Sinds ruim een half jaar ben ik eigenaar van een Stelvio 2.0T, als alfa liefhebber wilde ik als één van de eersten een Stelvio rijden, voor mij een droomauto die inmiddels een ware nachtmerrie geworden is. Het ene na het andere software probleem waardoor ik inmiddels al 5 keer ben stilgevallen met de auto. Door deze softwareproblemen is de auto niet in staat een caravan een heuvel op te trekken, bij zwaardere belasting geeft de computer een motorstoring en zet de auto in een noodloop programma. Door deze storing onze caravan noodgedwongen in Italie moeten stallen. Terugrijden met de caravan was geen optie omdat Alfa romeo niet in staat blijkt te zijn deze storingen op te lossen. Sinds kort weer nieuwe storingen waardoor de auto compleet op tilt slaat en zelfs niet meer start. Alfa Romeo assistance stuurt dan de ANWB, deze beschikken echter niet over de gegevens om de auto uit te lezen. Enigste oplossing accu los, waardoor alle data uit computer gewist wordt en de storing niet meer te herleiden is. Sinds ruim 2 weken staat de auto bij de dealer met maar liefst 59 foutmeldingen, oorzaak? geen idee, de dealer weet niet meer waar hij het zoeken moet en Alfa Romeo Nederland geeft niet thuis. Ben sinds 2 weken aan het proberen contact te krijgen met iemand van Alfa Romeo die mij kan vertellen hoe we nu verder moeten met deze auto, echter zonder resultaat. Alfa Romeo laat mij gewoon barsten, en geeft geen enkele reactie.
Zijn er nog meer guilia / Stelvio rijders die zich in dit probleem herkennen, graag kom ik met ze in contact.
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: alfata op 28 februari 2018, 15:03:37
Typisch Alfa after sales weer. Dat er een auto wordt geleverd dat problemen heeft is tot daar aan toe en kan een keer voorkomen. Maar de manier waarop ze het oplossen is vaak zo ondermaats.
Wat je misschien kunt proberen is om eens een partij als Squadra Tuning er naar te laten kijken. Zij kennen de ECU van Alfa's beter dan wie dan ook. Mochten de foutmeldingen voortkomen uit het motormanagement zouden hun wellicht wat licht op zaak kunnen werpen.
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: GT1986 op 28 februari 2018, 15:26:14
Wat ontzettend balen! Jurist in de arm nemen en een beroep doen op art. 7:17 BW (non-conformiteit). Zie ook art. 7:18 lid 2 BW: "bij een consumentenkoop wordt vermoed dat de zaak bij aflevering niet aan de overeenkomst heeft beantwoord, indien de afwijking van het overeengekomene zich binnen een termijn van zes maanden na aflevering openbaart [...]."

Met een beroep op art. 7:21 lid 1 sub b BW kun je herstel van de afgeleverde zaak eisen. Hiertoe dien je een redelijke termijn te stellen, bijv. twee weken. Let op: de verkoper is verplicht tot herstel (lid 3 van hetzelfde artikel).

Als blijkt dat herstel binnen de gestelde termijn niet mogelijk is of de verkoper hierin tekort schiet, kun je de overeenkomst ontbinden (art. 7:22 lid 1 BW). Dat betekent auto terug geven aan dealer en jij het aankoopbedrag (grotendeels) terug.

Let wel: ik ga er bij het bovenstaande vanuit dat je de auto particulier gekocht hebt. Alleen dan is er namelijk sprake van een consumentenkoop.

Je hebt de overeenkomst gesloten met de dealer, niet met de importeur (FCA). Dus de importeur aanspreken is zinloos. Het behoeft geen betoog dat de auto niet aan de overeenkomst voldoet, als je al 5x(!) bent stil gevallen, de auto niet geschikt blijkt voor normaal gebruik (van een dergelijke auto mag je verwachten dat je er een caravan mee kunt trekken) en er van maarliefst 59(!) foutmeldingen sprake is. Ga alsjeblieft op je juridische strepen staan, het is krankzinnig dat dit je overkomt terwijl je waarschijnlijk zo'n 60k voor de auto betaald hebt. En zet alles op schrift, dus stuur (aangetekende) brieven. Niets mondeling doen. Alles moet zwart op wit staan.

Het is dat ik momenteel te druk ben met het schrijven van mijn afstudeerscriptie (Rechten), anders had ik je graag geholpen bij het opstellen van de brief. :rolleyes:
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: jwq op 28 februari 2018, 15:28:13
er zijn een groot aantal software (en hardware) updates geweest voor de verschillende systemen vanaf het begin, momenteel is e.e.a. volgens mij redelijk stabiel. Ik mag toch aannemen dat jouw dealer in elk geval alle bekende modificaties (hard- en software) uitgevoerd heeft ?
vb
http://www.giuliaforums.com/forum/1009-alfa-romeo-giulia-tsb-s/12986-technical-service-bulletins-tsb-s.html (http://www.giuliaforums.com/forum/1009-alfa-romeo-giulia-tsb-s/12986-technical-service-bulletins-tsb-s.html)
en
http://www.giuliaforums.com/forum/1009-alfa-romeo-giulia-tsb-s/30377-tsb-s-early-build.html (http://www.giuliaforums.com/forum/1009-alfa-romeo-giulia-tsb-s/30377-tsb-s-early-build.html)
en
http://www.giuliaforums.com/forum/1009-alfa-romeo-giulia-tsb-s/20985-technical-service-bulletins-2-late-july-2017-forward.html (http://www.giuliaforums.com/forum/1009-alfa-romeo-giulia-tsb-s/20985-technical-service-bulletins-2-late-july-2017-forward.html)

ook zou ik verwachten dat als de dealer er niet uitkomt, alfa romeo e.e.a. op zou moeten pakken....(Alfa Care ?)
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: driftend op 28 februari 2018, 16:25:30
Volgens mij is het simpel en moet de dealer dit oplossen. Je zit ruim binnen garantie. Desnoods een ander voertuig, dus deze innemen. Als dealer zijnde kun je wel met de handen in het haar zitten, maar als hij een goede dealer is trekt hij het naar zich toe en stelt hij zijn klant boven alles en tevreden, en laat hij niks merken van het getouwtrek met alfa of de importeur.
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: brinkerik op 28 februari 2018, 19:36:50
Drama eruit halen,  geef ze de kans.

Als ze daar een probleem van maken; GT1986 z`n  oplossing voorstellen. 
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: Alfa 147 Ti op 28 februari 2018, 21:18:16
Heel triest om dit te horen, willen ze Alfa weer een beetje op de kaart zetten doen ze dit, dan kan je wel mooie reclame maken op de TV maar los dit eerst eens op Alfa.
In 2004 reed mijn broer een 2.0 GT en die had toen over matig drank problemen met olie en dacht je toen dat Alfa thuis was , niet dus hij rijdt dus sinds dien geen Alfa meer echt jammer, ik wens je in iedere geval succes met de auto en hoop
dat toch goed gaat komen.
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: DanaBanana op 2 maart 2018, 00:10:10
Wat een triest verhaal. Ik rij zelf sinds eind maart 2017 in een van de eerste in Nederland geleverde Stelvio's. Inmiddels alweer bijna 40.000 probleemloze kilometers.

Een inhoudelijke opmerking, misschien gemuggenziifd maar toch: Je hebt het over een softwareprobleem, maar dat is het natuurlijk niet. Alle Stelvio's hebben dezelfde software - hier en daar een update daargelaten - dus dan zouden ze dit probleem allemaal hebben. Het probleem zal dus "gewoon" in een of meerdere mechanische of elektronische componenten zitten en niet softwarematig veroorzaakt worden of opgelost kunnen worden.

Dat Alfa Romeo bij een calamiteit de ANWB stuurt en die het probleem niet structureel kan oplossen vind ik te billijken. Dat is nou eenmaal de opzet van dergelijke pechhulp. Dat de opvolging bij dealer en importeur vervolgens zo belabberd is, vind ik uiterst teleurstellend. Op Italiaanse fora lees je regelmatig positieve geluiden over de serviceverlening bij de Alfa dealer 2.0 Het schijnt dat men daar vooral bij Giulia en Stelvio klanten echt probeert om de dienstverlening naar een premium nivo te tillen.
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: QuadroOlieo op 2 maart 2018, 12:55:03
Potverdorie.. echte vervelend voor jou.
Ik heb zelf een Giulia en heb ook al wat issues gehad.
Van niet werkende oliedrukmeter, kapotte tankklep tot aan defecte waterpomp (ben al aan de 3e toe).
In totaal 4x bij de dealer gestaan met storing en in noodloop (in 6 maanden).

Ik krijg wel twijfels over de eerlijkheid en/of kunde bij de dealers. Bij de vorige storing zeiden ze "dat komt door de kou, zien we wel meer", 2 uur later bellen ze dat Italie zegt waterpomp moet weer worden vervangen. Komt op mij raar over. Ook wat knullige dingen meegemaakt zoals b.v. de breedset verkeerd om gemonteerd (255 voor, 225 achter ipv andersom), kenteken dat helemaal scheef hangt etc.
Ik ben wel nog steeds erg blij met Juul, maar helaas laten de dealers wel wat steken vallen.

Of je kans maakt op een nieuwe auto? Ben er bang voor. Maar ik ben het ermee eens dat dat de juiste reactie van Alfa zou zijn.

Uiteraard blijft het mensenwerk... en Alfa rijden is emotie..dus.
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen update
Bericht door: Stelvio rijder op 3 maart 2018, 10:31:35
Inmiddels de auto 3 weken bij de dealer, en nog steeds geen oplossing. Nu is er een compleet nieuwe "body computer" onderweg vanuit Italie, ben benieuwd of het probleem hiermee opgelost gaat worden.Wel inmiddels berichten gehoord dat er ook andere Stelvio's rondrijden (in het buitenland) met soortgelijke problemen. Reden hiervan zouden slechte stekkerverbindingen zijn. Ik zou zeggen Alfa Romeo word eens wakker, als je het merk Alfa Romeo weer goed terug in de markt wilt zetten is dit zeker NIET de juiste manier.
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: GT1986 op 3 maart 2018, 12:05:27
Waardeloos, lijkt me toch dat dit soort problemen in de testfase naar boven hadden moeten komen. Zo komt Alfa Romeo nooit van het onbetrouwbare imago af natuurlijk. Gelukkig vragen ze geen premium-prijzen voor hun auto's tegenwoordig :rolleyes:
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: PascalV op 3 maart 2018, 21:30:31
Op een Amerikaans forum gelezen dat er een keer een slechte batch accu's zijn geweest.
Geeft ook erg veel problemen incl. flippen en niet starten. Is deze goed getest of vervangen?
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: bekkie op 4 maart 2018, 19:00:25
Even om het beeld compleet te krijgen: jouw Stelvio staat in de garage, te wachten op actie van Alfa? En je hebt van jouw dealer geen vervangende Stelvio of andere Alfa? Of gaat het om een leaseauto? Ingeval van prive auto, kun je je rechtsbijstandsverzekeraar inschakelen en aankoop alsnog ongedaan laten maken. In de praktijk zal het erop neerkomen dat je met iets bijbetaling een nieuwe kunt nemen. Laat je goed voorlichten en stel op basis daarvan snel een ultimatum. Andere dealer inschakelen kan ook, want die vrijheid heb je als consument. De kunst is om een mondige dealer te vinden die niet bang is voor de importeur. Punt is wel dat jouw dealer aanspreekpunt is, contact zoeken met Alfa heeft geen enkele zin en zal de zaak eerder slecht dan goed doen. Sterkte!
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: GT1986 op 6 maart 2018, 20:41:32
Sowieso ook een claim neerleggen voor al die tijd dat je niet het genot van de auto hebt gehad, als in: de periode dat de auto bij de garage heeft gestaan. Want gedurende die periode loopt de afschrijving gewoon door, evenals de wegenbelasting en de verzekeringslasten. Plus de kosten van evt. vervangend vervoer, etc.
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: High Fidelitaly op 12 maart 2018, 20:25:44
een kameraad van mij heeft een soort gelijk probleem gehad met een nieuwe Audi! ook eindeloos bij de garage gestaan. bleek uiteindelijk de kabelboom te zijn die geklemd zat door het schutbord . dit wil niet zeggen dat dit bij jouw Stelvio zo is, maar je kan altijd eens vragen om de bekabeling grondig te controleren. niet enkel stekkers, maar de volledige bedrading .
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: Bartelomeus op 15 januari 2019, 15:49:40
Hallo allemaal, ik was benieuwd hoer het is afgelopen. Zelf heb ik mijn Stelvio opgehaald bij de dealer 2 weken geleden. Blij als ik merkte ik de volgende dag een klein probleem op. Het dak ging niet meer open. Bleek uiteindelijk een calibratie nodig te hebben. Omdat de knopjes zo dicht bij elkaar zaten kan het al eens gebeuren. ik ben perfect voort geholpen bij de dealer.
Maar, 1 week later gaat de Stelvio plots in een noodloop. ..
ik heb de wagen uiteraard meteen terug naar de dealer gereden en daar staat hij sinds vorige week. Er kwam geen melding van een storing, gewoon niets. De dealer wacht nu op nieuws van de invoerder. Zelf ben ik dan wat aan zoeken geweest op het web en kwam dit tegen op het forum.
Hiermee dan ook de vraag of het probleem bij jou inmiddels is opgelost en wat men gedaan heeft om het te verhelpen? Zou handig zijn om de dealer op weg te helpen naar het euvel.
Hoor het graag,

groetjes
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: jwq op 15 januari 2019, 16:31:35
Als hij in de noodloop ging, dan moet er toch ook op z'n minst een ECU foutlampje branden ? En dan moet ook als beginstap de fout(en) uitgelezen kunnen worden .....
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: Bartelomeus op 15 januari 2019, 17:04:45
Geen enkele melding. Ook aan de computer van de dealer geen foutmelding....
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: jwq op 15 januari 2019, 17:46:02
Geen enkele melding. Ook aan de computer van de dealer geen foutmelding....

erg vreemd :(
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: Alfa 147 Ti op 15 januari 2019, 21:13:41
Hou ons op de hoogte wel vreemd dat de computer geen fout melding geeft.
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: brinkerik op 17 januari 2019, 23:00:36
Ben benieuwd hoe de TS  het met z`n  Stelvio heeft, blijkbaar sinds  20 april 2018, 17:30:49   probleemloos,   ;D
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: Bartelomeus op 18 januari 2019, 09:48:14
Momenteel nog steeds op de testbanken en nog steeds niets gevonden. Waarschijnlijk de ECU zal vervangen worden in de hoop dat hij dan uit de noodloop komt. Wel perfecte opvolging en inmiddels een propere vervangwagen Giulia meegekregen. Dank aan het team van Buga Wijnegem :)
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: Alfa 147 Ti op 18 januari 2019, 12:05:01
Goed om te horen dat ze er mee bezig zijn.
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: Bartelomeus op 24 januari 2019, 13:48:56
Inmiddels een weekje verder... gisteren kreeg ik telefoon dat ze de computers-motermanagement aan het vervangen waren en dat voor 99% de Stelvio vandaag klaar zou zijn.
Ik was ook blij het telefoonnummer van de dealer op mijn scherm te zien verschijnen, maar het was met geen al te goed nieuws. Niets werkt nog momenteel en de Stelvio slaagt helemaal tilt blijkbaar.
Vandaag is er communicatie met Italië. Hopelijk herkennen ze dit euvel en zal het alsnog opgelost geraken.
Ik mis de Stelvio, en zeker nu met de sneeuw en ijzel.

jammer jammer jammer toch
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: Alfa 147 Ti op 24 januari 2019, 13:52:32
Dat is minder goed nieuws hou ons op de hoogte.
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: Bartelomeus op 1 februari 2019, 11:13:08
Inmiddels zijn we 3 weken verder en werd het motormanagement vervangen. Helaas bracht dit geen verbetering of oplossing. De STELVIO blijft in een noodloop en er werkt niets meer. Gisteren en vandaag zouden ze online met de fabrikant in Italië op zoek gaan naar het probleem.
Ook al heb ik een prima en nette vervangwagen gekregen, we blijven met argusogen afwachten.
Ik blijf hopen dat het in orde komt, maar als dat niet gaat lukken, en ik stel voor mezelf 14 februari als deadline. Dan zal ik verzoeken om een andere Stelvio in de plaats te vragen.
Fingers crossed
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: Alfa 147 Ti op 1 februari 2019, 11:23:36
Dit lijkt me een redelijke vraag, en ik denk dat ze bij Alfa er ook goed aan doen om dit ook te regelen, kunnen ze zelf de Stelvio als lesmateriaal gebruiken heb jij weer een nieuwe auto, ik vindt het wel knap dat je het zolang vol houd, ik ben benieuwd hoe het afloopt.
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: alfata op 1 februari 2019, 11:23:45
Misschien gekke gedachte, maar ligt het niet aan de accupolen? De 4C is er berucht om. De meest gekke foutmeldingen en dat alles door niet goed functionerende accupolen. Check dit topic: https://www.4c-forums.com/16-engine-technical/30985-scrub-your-battery-terminal-connectors.html
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: Bartelomeus op 1 februari 2019, 11:29:58
Dankvoor de reactie, ik zal de garage even inlichten hierover.
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: brinkerik op 2 februari 2019, 09:53:30
Goed om nuchter te blijven,   hopelijk kun je er samen met de Dealer uitkomen.

Wel erg balen,  succes nog.
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: QuadroOlieo op 6 februari 2019, 12:44:13
Is er een alarm ingebouwd achteraf?
Het blijkt zo te zijn dat een (niet Alfa) alarm wel eens voor issues kan zorgen (ook al is die bij de dealer ingebouwd).
Misschien ook een puntje om naar te kijken?
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: Bartelomeus op 7 februari 2019, 09:26:52
De Stelvio is helemaal origineel uit de showroom gehaald.
vandaag gaat er voor de 3e keer een motormanagement in. Op hoop van zegen.
Tussen verdeler en invoerder FCA is me haastig op zoek naar een oplossing.
Ik kan alleen maar zien dat ze allemaal hun uiterste best doen, het team van Buga en de invoerder.
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: jwq op 7 februari 2019, 10:05:40
Citaat van: Bartelomeus op  7 februari 2019, 09:26:52
Citaat van: Bartelomeus op  7 februari 2019, 09:26:52
De Stelvio is helemaal origineel uit de showroom gehaald.
vandaag gaat er voor de 3e keer een motormanagement in. Op hoop van zegen.
.....

In dat geval zou ik dan toch eerder een probleem met een kabelboom of zo verwachten ......
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: Donald op 7 februari 2019, 14:03:54
Citaat van: Bartelomeus op  7 februari 2019, 09:26:52
Citaat van: Bartelomeus op  7 februari 2019, 09:26:52
De Stelvio is helemaal origineel uit de showroom gehaald.
vandaag gaat er voor de 3e keer een motormanagement in. Op hoop van zegen.
Tussen verdeler en invoerder FCA is me haastig op zoek naar een oplossing.
Ik kan alleen maar zien dat ze allemaal hun uiterste best doen, het team van Buga en de invoerder.

Tjonge.... wij zijn al bijna een jaar verder na je eerste post... dan heb ik maar weinig te klagen met mijn al 2x vervangen (knoppen)bediening van mijn open dak, 1x vervangen lichtsensor,  2x gerepareerde benzineklep en mijn nog steeds bestaande probleem met mijn op wit/zwart springen van mijn navigatiescherm bij het voeren van continue dimlicht (en dan vergeet ik maar even gemakshalve  mijn ruim ondermaats klinkende en toch prijzige HK geluidsinstallatie).... maar motorisch heb ik gelukkig helemaal niets te klagen dus er zijn Stelvio's die op dat vlak doen wat ze moeten doen. Ik leef met je mee ! Houd ons op de hoogte!
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: Bartelomeus op 14 februari 2019, 10:52:38
het is opgelost. Afgelopen vrijdag heeft men een reset gedaan online met Italië. Uiteindelijk is deze niet gelukt en is de dag nadien een specialist van de invoerder geweest en die heeft de Stelvio terug aan de praat gekregen. Opnieuw een nieuw motor-mangement, de vierde inmiddels. De hoofd-mechanieker heeft de wagen meegenomen voor het weekend en uitvoerig kunnen testen. Inmiddels heb ik hem opgehaald en rij weer iedere dag rond. Maw het is weer in orde en ik hoop dat dit probleem ( niemand weet wat het was ) weg blijft.
In ieder geval, de Stelvio is een fun om mee te rijden. Het is mijn eerste Alfa en mijn eerste Italiaan in de garage. 
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: Alfa 147 Ti op 14 februari 2019, 10:54:23
Goed om te horen dat het is opgelost.
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: jwq op 14 februari 2019, 11:33:59
Mooi dat het nu opgelost lijkt, al heeft het natuurlijk wel veel te lang geduurd, en niet fijn dat er niet echt een duidelijke fout is gevonden  :(
In elk geval nu veel rijplezier ;)
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: Bartelomeus op 14 februari 2019, 12:17:53
Dank je
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: Donald op 14 februari 2019, 12:32:01
Heel mooi dat het opgelost lijkt ... Alleen bedenkelijk dat ze niet weten wat nu de oorzaak is geweest: Dan kunnen ze dit soort problemen voor anderen niet voor zijn. In ieder geval veel probleemloze km's toegewenst !
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: twido op 30 maart 2019, 22:34:05
 Ook wat knullige dingen meegemaakt zoals b.v. de breedset verkeerd om gemonteerd (255 voor, 225 achter ipv andersom), kenteken dat helemaal scheef hangt etc.
Ik ben wel nog steeds erg blij met Juul, maar helaas laten de dealers wel wat steken vallen.

Bij mij was het nog erger waarbij aan 1 kant de 255 van voor lag en de 225 van achter . :-)


]
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: QuadroOlieo op 2 april 2019, 13:02:43
Ook wat knullige dingen meegemaakt zoals b.v. de breedset verkeerd om gemonteerd (255 voor, 225 achter ipv andersom), kenteken dat helemaal scheef hangt etc.
Ik ben wel nog steeds erg blij met Juul, maar helaas laten de dealers wel wat steken vallen.

Bij mij was het nog erger waarbij aan 1 kant de 255 van voor lag en de 225 van achter . :-)


]

Oh doen ze dat standaard dan, breedset verkeerd om. Bij mij ook al...
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: firedriver op 2 april 2019, 14:39:48
Met een wagen moet je toch geluk hebben,  niet plezant maar   bij een andere merk komt het toch  ook voor.
gr/
Titel: Re: Stelvio 2.0T met software problemen
Bericht door: Cavallino op 12 april 2019, 14:41:17
Citaat van: QuadroOlieo op  2 april 2019, 13:02:43
Citaat van: QuadroOlieo op  2 april 2019, 13:02:43
Ook wat knullige dingen meegemaakt zoals b.v. de breedset verkeerd om gemonteerd (255 voor, 225 achter ipv andersom), kenteken dat helemaal scheef hangt etc.
Ik ben wel nog steeds erg blij met Juul, maar helaas laten de dealers wel wat steken vallen.

Bij mij was het nog erger waarbij aan 1 kant de 255 van voor lag en de 225 van achter . :-)


]

Oh doen ze dat standaard dan, breedset verkeerd om. Bij mij ook al...


Het valt me sowieso op hoeveel mensen gewoon 'uitvoeren' zonder vooraf twee seconden na te denken waar ze mee aan de slag gaan. Laat staan dat ze achteraf controleren. Wielen moeten erop? Wielen zitten erop! Wielen zijn wielen...