!!

Beste gast Alfist,

U bent niet ingelogd op het forum van Club Alfa Romeo, Om te registreren klik hier of log-in

LET OP !!  als gast ziet u ook maar een klein gedeelte van het forum. Als aangemeld lid ziet u ook minder advertenties.

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

*

Rizzelli159
43

  • Type Alfa: Stelvio 2.0T AWD
  • ****
    Amico del club - Startende Alfist
Met de Stelvio op vakantie
« Gepost op: 6 augustus 2023, 15:09:05 »
Afgelopen donderdag weer thuisgekomen van onze vakantie. Dit jaar hadden we een kleine toer door Europa gepland. Mede ook om optimaal te kunnen genieten van de Stelvio op verschillende wegen. Eerst wat relatief saaie snelwegkilometers op weg naar Friedrichshafen aan de Bodensee in Zuid Duitsland. Relatief saai, want boenderen op de autobahn is in de Stelvio natuurlijk geen straf. Wat een heerlijke rij machine is ze toch. Heerlijk stil, koersvast, altijd voldoende vermogen aanwezig en toch best zuinig. Zonder te tanken in een keer de Bodensee bereikt. Volgens mij net geen 800 km.
Na een paar dagen verder naar het Lago Maggiore via een stukje Oostenrijk, Liechtenstein en Zwitserland. Zoveel mogelijk snelwegen vermeden, zodat er lekker gestuurd kon worden over b-wegen door de Alpen. Ook daar is het een sublieme auto voor. Optimaal genieten.
Aan het Lago Maggiore verder weinig ondernomen met de Stelvio en we mochten achteraf van geluk spreken dat het noodweer voornamelijk rond Milaan en Gardameer tot uitbarsting kwam. Intriest voor de betrokkenen.
Na een week Lago overgestoken naar Turijn om daar ook twee dagen door te brengen. Vol gas over de autostrada blijft leuk. In Turijn uiteraard het Museo Nazionale dell' Automobile bezocht. Van alles te zien, ook wat mooie klassieke en legendarische Alfa's.

Na twee dagen Turijn, wat echt een hele mooie stad is, door naar de Bloemenriviera in de buurt van Savona voor nog een weekje zee. We hadden graag wat binnendoor willen rijden, maar in we hadden expres een tolbagde van Bip&Go aangeschaft om op de autostrade via de Telepass poortjes niet in de rij te hoeven staat. Dat werkte perfect en nogmaals, snelwegkilometers zijn in de Stelvio absoluut geen straf.
Aan de Bloemenriviera was het vooral genieten van zee en zon, dus ook weinig met de Stelvio erop uit. Uiteindelijk terug via Zwitersland, Gotthardpass en ontelbaar veel wegwerkzaamheden in Duitsland.

Tweeënhalve week met de Stelvio was optimaal genieten!!









*

PascalV
330

  • Type Alfa: Stelvio 2.0T Q4 First Edi
  • ****
    - Senior Alfist
Re: Met de Stelvio op vakantie
« Reactie #1 Gepost op: 6 augustus 2023, 21:48:26 »
Met bijna 800km op dezelfde tank rij je zelfs op dampen als je rustig hebt gereden.
Zou ik niet aandurven haha.

Mooie rit, heb zelf regio Toscane op de planning staan in september. .
Auto chronologie: Porsche 924 -> Alfa Romeo 147 -> Alfa Romeo GT -> BMW325i E90 -> Alfa Romeo MiTo -> Alfa Romeo Giulia 2.0T -> Stelvio First Edition
*

Rizzelli159
43

  • Type Alfa: Stelvio 2.0T AWD
  • ****
    Amico del club - Startende Alfist
Re: Met de Stelvio op vakantie
« Reactie #2 Gepost op: 6 augustus 2023, 22:03:58 »
Scherp Pascal! 800km klopt inderdaad niet. En zonder te tanken was vanaf we grens in Duitsland. 
*

brinkerik
1.834

  • Type Alfa: Giulietta Qv TCT
  • *****
    - Super Alfist
Re: Met de Stelvio op vakantie
« Reactie #3 Gepost op: 12 augustus 2023, 04:53:50 »
netjes  :13:

Wij hadden ook een Fulli (voorheen Mango Mobilités) tol systeem,  maar ondanks dat je per dag zou kunnen bekijken wat je gereden had, kregen wij pas een afrekening vorige maand toen we alweer een week of 8 thuis waren.



Frans tintje aan een Italiaanse reis zegmaar. ( afbeelding ANWB )

Nu Giulietta Perla Moonlight

ex   159 2.4   '07        Punto Twin-Air '12         156  1.9 16v '04         147  1.6  Veloce G3  '01     146  1.6  Lusso '97