!!

Beste gast Alfist,

U bent niet ingelogd op het forum van Club Alfa Romeo, Om te registreren klik hier of log-in

LET OP !!  als gast ziet u ook maar een klein gedeelte van het forum. Als aangemeld lid ziet u ook minder advertenties.

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

*

Surreallistic
60

  • Type Alfa: Giulietta 2015 1.4 MA TCT
  • **
    - Junior Alfist
Sportonderstel
« Gepost op: 17 juni 2017, 22:08:24 »
Op mij MY2015 is het sportpakket geleverd. Volgens de folder 2015 houdt dat oa. in een Sportonderstel. Mooi...... maar wat houdt het eigenlijk in? Meestal verlaging, maar merk je nou ook verschil in rijgedrag tussen een Giulietta die het niet heeft? zo ja, waaraan? (nog) meer stuiteren op de weg? Ze stuitert immers best flink en elk bobbeltje is goed voelbaar. Maar dat was ook de conclusie in de diverse reviews die ik heb gelezen in autobladen/-filmpjes. La Bella lijkt namelijk soms bij 50 km/u best wel wat te stotteren. Voelbaar alsof de auto wat naar voren en weer naar achteren gaat. Sportonderstel zou juist hobbeliger en dus op en neer moeten zijn.
*

Jetronic
1.299

  • Type Alfa: 2013 Giulietta 2.0 TCT
  • *****
    - Super Alfist
Re: Sportonderstel
« Reactie #1 Gepost op: 18 juni 2017, 13:48:02 »
Dynamic chassis of sportonderstel is niet lager, maar je krijgt stuggere veren (sommige modellen enkel achter) en andere dempers rondom.  De stuggere veren maken hem speelser, maar daarom niet efficienter.  Je kan makkelijker het kontje laten weggooien in een bocht.

Ik ondervond met die van mij dat de kont onder stevig remmen (0.8G of meer vertraging) erg licht werd en de voorkant wilde inhalen.  Dan heb ik de achterste veren vervangen door die van een QV, die nog wat stugger maar ook korter zijn en dat was het einde van dat probleem.