!!

Beste gast Alfist,

U bent niet ingelogd op het forum van Club Alfa Romeo, Om te registreren klik hier of log-in

LET OP !!  als gast ziet u ook maar een klein gedeelte van het forum. Als aangemeld lid ziet u ook minder advertenties.

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

*

fabio12
8

  • Type Alfa: Giulietta 1.4MA TCT
  • *
    - Startende Alfist
Vragen over mijn Giulietta 1.4MA TCT
« Gepost op: 14 maart 2024, 15:07:35 »
Sinds ongeveer een maand zijn wij thuis in het bezit van een Alfa Romeo Giulietta 1.4MA TCT. We zijn er ontzettend blij mee en de auto rijd (over het algemeen) heerlijk. Maar toch zijn er een aantal puntjes waar ik benieuwd naar ben en mensen hier misschien ook ervaring mee hebben (gehad). Een paar dingen waarvan ik niet kan achterhalen of het nou het karakter is van de Giulietta, of dat het echt problemen zijn.

- Bij lagere snelheden merk ik vaak dat de TCT bak erg vroeg opschakelt waardoor je erg laag in de toeren komt. De acceleratie gaat vervolgens erg traag (logisch) maar bij het dieper indrukken van het gaspedaal schakelt de auto bijvoorbeeld niet terug en duurt het lang voor je op snelheid bent. Af en toe is dit best storend, maar misschien is het gewoon normaal gedrag van de TCT? 1 keer ervaarde ik ook bij sportiever rijgedrag (Dynamic) én zelf schakelen met de flippers dat de auto ineens niet wilde opschakelen van 2 naar 3 en een flinke 'bonk' gaf oid.
- Bij het loslaten of indrukken van het gaspedaal voelt de auto heel kort wat schokkerig/hikkerig aan, niet persé storend of vervelend maar ook hier kan ik niet goed achterhalen of het gewoon bij de auto hoort of dat dit eigenlijk lekker soepel hoort te gaan. Ik ervaar dit ook bij het in/uitschakelen van de cruise control. Het is een mini hik die, als je er op let, heel kort even voelt.
- Nu de meest vage waarvan ik ook niet goed weet hoe ik het moet uitleggen maar tijdens het rijden voel ik constant een soort vibratie, trilling, hobbelig iets door de auto. Ik voel het vooral in de bestuurdersstoel en lichtjes in het stuur, hoewel mijn partner aangeeft hier geen last van te hebben. Het voelt een beetje hobbelig alsof je over oneffenheden rijd op de weg maar ik voel het eigenlijk altijd, ook als je over een ontzettend vlakke nieuwe weg rijd. De auto zelf voelt eigenlijk heel stabiel en er zijn verder ook geen geluidjes of andere zaken aan de auto te merken. Ik heb het gevoel alsof het meer bij de 'bodem' van de auto vandaan komt. De achterbanden zijn bij aankoop al vervangen wegens cuppen (geen idee of hier een relatie tussen is).
- De bijrijdersstoel en buitenspiegels trillen wat bij hogere snelheden, oude motorsteun?

Uiteraard ga ik nog even contact opnemen met de garage waar ik hem vandaan heb, maar een forum vol met Alfa Romeo rijders kan mij wellicht ook al een stuk verder helpen :).
Verder ben ik ontzettend blij en trots met de auto en ik geniet er iedere dag ontzettend van. De motor loopt verder lekker soepel en de bak schakelt 99% v/d tijd heerlijk zacht, dus het zijn ook geen ernstige dingen.
*

PaulvdH
48

  • Type Alfa: 156 2.0 JTS TI - 2006
  • *
    - Startende Alfist
Re: Vragen over mijn Giulietta 1.4MA TCT
« Reactie #1 Gepost op: 14 maart 2024, 15:18:49 »
Hi,

M.b.t. de eerste twee punten herken ik wel wat je zegt, en zou ik zeggen dat t in de categorie zit:"hoort erbij", afgezien van de "bonk van 2 naar 3"
M.b.t. de banden, heeft ie mss lang stil gestaan, en zijn de banden mss wat "afgevlakt"?
buitenspiegels trillen idd bij hogere snelheid, ook de passagiersstoel, als er niemand opzit. ;)

Veel plezier verder met de auto!!
*

mvho
162

  • Type Alfa: Giulietta
  • ****
    Amico del club - Alfist
Re: Vragen over mijn Giulietta 1.4MA TCT
« Reactie #2 Gepost op: 14 maart 2024, 15:19:06 »
Ook ik heb een tct, bij koude motor schokt de versnelling wel wat meer, maar daarna niet meer. Voelt zowiezo wat abrupter aan dan een gewone automaat, in mijn beleving.
Trillingen waren bij mijn auto weg na het vervangen vd motorsteun, wereld van verschil. Helaas is de steun niet door de gemodificeerde steun vervangen maar door een originele van het eerste uur, desondanks een hele verbetering, Vraag ernaar wanneer je de steun vervangt.