!!

Beste gast Alfist,

U bent niet ingelogd op het forum van Club Alfa Romeo, Om te registreren klik hier of log-in

LET OP !!  als gast ziet u ook maar een klein gedeelte van het forum. Als aangemeld lid ziet u ook minder advertenties.

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

*

Carl
7

  • Type Alfa: Stelvio
  • *
    - Startende Alfist
Storing injectiesysteem
« Gepost op: 17 januari 2024, 23:27:41 »
In mijn net aangeschafte Stelvio, 77.000 op de teller, kreeg ik te maken met een storing in het injectiesysteem. Waarschuwingslampje brandt. De motor liep motor onregelmatig (in regenmatige cadans horten alsof er een cilinder niet meedoet) en had weinig vermogen. Stilgezet, daarna weer gereden en de motor lijkt weer prima te functioneren. Maar het lampje blijft branden. Ik heb niet het idee dat er wat mis is, maar zou het kwaad kunnen om er enigszins voorzichtig mee te blijven rijden? Pas dinsdag heb ik een afspraak om de motor uit te late lezen.
*

jt
209

  • Type Alfa: Giulietta 1.4 TCT
  • ***
    - Alfist
Re: Storing injectiesysteem
« Reactie #1 Gepost op: 17 januari 2024, 23:43:06 »
Wat vervelend dat je hier last van hebt.... Op je vraag durf ik geen antwoord te geven, zelf geen ervaring mee....
Ik weet niet bij welke garage je een afspraak hebt staan, maar ik ga zelf altijd naar Carteam Homan. Ik las namelijk in je introductie dat je uit groningen komt:). In mijn ervaring kun je bij hun vaak relatief snel terecht bij hun om 'alleen' diagnose te laten stellen. En dus misschien sneller dan de afspraak die je nu hebt staan, als dat al niet bij Homan is;). Zij hebben naar mijn weten zeer veel ervaring met Alfa's en zijn echte liefhebbers.
Mijn alfa: Giulietta  1.4 MA TCT 2011
*

Carl
7

  • Type Alfa: Stelvio
  • *
    - Startende Alfist
Re: Storing injectiesysteem
« Reactie #2 Gepost op: 17 januari 2024, 23:52:19 »
Dank voor je tip jt mbt Homan. Die garagist viel mij ook al op na wat googelen naar fatsoenlijke adressen waar je je bolide onder kunt brengen. Ik heb de afspraak idd bij Homan. Goed om te weten dat jij daar goede ervaringen mee hebt.
*

Carl
7

  • Type Alfa: Stelvio
  • *
    - Startende Alfist
Re: Storing injectiesysteem
« Reactie #3 Gepost op: 17 januari 2024, 23:54:31 »
Hij zei bij het maken van de afspraak dat in een aantal gevallen waarbij de storing is opgeheven, het storingslampje niet uitgaat. Dus dat zou bij mij het geval kunnen zijn. Maar een en ander weet ik pas zeker na het uitlezen van de storing.
*

Bertonebianco
79

  • Type Alfa: Stelvio 2.0T Q4 Super
  • **
    - Junior Alfist
  • ruim 40 jaar Alfa, geen moment spijt.
Re: Storing injectiesysteem
« Reactie #4 Gepost op: 18 januari 2024, 08:08:01 »
Zoek op dit forum maar op MultiAir en je vindt van alles, ook van mijn hand.
Ik heb er ook mee te maken gehad bij zowel mijn Giulia als de Stelvio.
Ik hoop dat het iets anders blijkt te zijn.

Nu: Stelvio 2.0T Q4 Super, Squadra Massimo, full options.
Eerder: Giulia 2.0T Q4 Veloce, Brera Spider 1.8 TBi Squadra, Giulia  2.2 JTDm Super Squadra, Giulietta 2.0JTDm Squadra, 159 SW Ti 2.2 JTDm Squadra, Giulietta 1.6JTDm enz enz
*

DanaBanana
782

  • *****
    - Super Alfist
Re: Storing injectiesysteem
« Reactie #5 Gepost op: 18 januari 2024, 10:28:19 »
Hallo en welkom.

Zoals @Bertonebianco ook schrijft zijn er verschillende topics over dit soort verschijnselen. (Vooral de laatste dagen opvallend veel actief, wellicht spelen de koude omstandigheden ook een bepaalde rol.)

Voor wat betreft het lampje: Bij dit soort storingen blijft de melding vaak een bepaalde tijd en/of aantal startcycli terug komen, ook al doet het probleem zich niet meer daadwerkelijk voor. Dus de kans bestaat dat na een aantal dagen of een aantal keren starten deze alsnog vanzelf verdwijnt. Je kunt dit vaak forceren door meerdere keren achter elkaar (10 of 20x?) het contact aan en uit te zetten.
*

Carl
7

  • Type Alfa: Stelvio
  • *
    - Startende Alfist
Re: Storing injectiesysteem
« Reactie #6 Gepost op: 18 januari 2024, 14:44:22 »
Je hebt gelijk DanaBanana. Het lampje is nu uit! Ik was wel bang voor gesodemieter met de multiair unit. Bij mijn vorige auto, een Giulietta, moest die bij zo´n 180.000 km worden vervangen. Dure grap. Wat dan de oorzaak was van de storing is onduidelijk, maar daar kan uitlezen waarschijnlijk helderheid in brengen. Misschien was het een tijdelijk verstopte injector. Voor de zekerheid had ik kort na de storing de V-power van Shell getankt en er enige tientallen kms mee gereden, maar ook kort na het gehaper van de motor liep die weer goed na een paar keer stoppen en starten. Alleen het waarschuwingslampje bleef aan. Nou ja, maar hopen dat het bij deze ene keer blijft. Overigens vanmiddag onder het rijden een gloednieuwe Tonale tegengekomen. We groetten elkaar, zoals het Alfisten betaamt. Bedankt nog voor jullie welgemeende adviezen! Groet, Carl
*

Busso
884

  • Type Alfa: 147 - Giulia
  • *****
    - Super Alfist
  • Club Alfa Romeo lid
Re: Storing injectiesysteem
« Reactie #7 Gepost op: 18 januari 2024, 19:40:13 »
Valt inderdaad op dat er nu met het koude weer meer meldingen zijn over slecht lopen bij koude start. Zal toch iets met multiair en dikkere olie te maken hebben denk ik. Toen ik de mijne 2 jaar terug net had ook paar keer gehad. Sinds ik elke 10dkm olie vervang en regelmatig hem flink op z'n staart trap geen last meer gehad. Start stop  gebruik ik ook nooit meer.
147 GTA Rosso / Giulia 2.0T Pack Veloce Squadra Massimo
Ex 159 TBI TI Berlina, GT JTD 2006, 147 1.6 2003, Alfa Sud 1.5 1981 en vele andere auto's